Home
  Pictures
  Movies
  News
  Results
  Links
  Events
  Tracks
  Guestbook
  Sitemap
  E-mail
  Contact/Info

   

 

 

Since 6 June 2001:

Visitors!!
 

Speedway Venray Press releases and news

Zaterdag 14 en Zondag 15 Aug. 2010 World Cup races, Raceway Venray

Engelse Stockcarrijders klaar voor veroveren World CUP!

 

Stockcar F2 Wereldkampioen Micky Brennan zet aanval in voor de dubbel!

Schot, Gordon Moodie gaat voor nummer vier!

Engelse Stockcar F1 top op jacht, met o.a. Frankie en Daniel Wainman, Tom Harris en Daniel Johnson

 

In het weekend van 14 en 15 augustus zal het spektakel op Raceway Venray weer losbarsten. Hét raceweekend van Nederland, dat menig autospeedway fan rood gemarkeerd op zijn kalender heeft staan! De inzet is hoog, de World Cup voor de Stockcar Formule 1 en 2 klasse staat namelijk op het programma.

 Naast de vele Nederlandse coureurs, maakt ook dit jaar een heuse Engelse vloot de overtocht, om een gooi te doen naar deze hoogst haalbare titel op het Europese vasteland. Coureurs uit binnen en buitenland melden zich massaal aan!

 Naast de stockcars zullen ook, de overige drie vaste race klassen acte de precense geven. Bij de Hotrods zagen we tijdens het vorige World Cup weekend, felle gevechten een lust voor het oog! De Formule Toyota klasse voelde zich al direct thuis op het nieuwe circuit aan de Bakelsedijk. Verder maken de altijd spektaculaire Saloon Stockcars het programma compleet.

 De Stockcar Formule 2 klasse bijt het spits af op zaterdag.

Zal het de Nederlandse toppers lukken,om de Schotse drievoudig World Cup kampioen Gordon Moodie van zijn troon te stoten?

Willie Peeters de routenier in deze klasse kent een wisselvallig seizoen, maar weet desondanks manches te winnen. Concurrent Roy Hendriks (Maasbree), weet zich het hele jaar al in de top te nestellen, zal het zijn jaar worden? Het aantal kanshebbers is enorm, met Henk Peeters nummer drie tijdens de vorige editie in de voorste gelederen is de strijd tijdens deze extra lange race nog zeker niet beslist. Met ‘Super star’ Andrew Palmer, veteraan Chris Roots en Wereldkampioen Micky Brennan weet Moodie zich in elk geval in goed gezelschap. Op zaterdag zullen nog eerst vier manches verreden worden voor dat het hoofdmenu geserveerd wordt, wie mag na deze titanenstrijd een jaar lang het goud dragen?

 Op die zaterdag gaan ook de heren in de Stockcar Formule 1 klasse voor hun laatste punten. Het geringe onderlinge puntverschil, zal van deze zaterdag een echte kraker maken. Zodra de F1 klasse zondag ten tonele verschijnt, zal een zinderende spanning bezit nemen van het circuit. Tijdens de voorafgaande heats, kan het publiek al getuige zijn van de laatste koortsachtige wijzigingen aan de bolides. Ron Kroonder moet zijn cup verdedigen. Deze veelvoudig kampioen kent het klappen van de zweep dan ook als geen ander. Toch zal Kroonder moeten opletten voor de onder Nederlandse vlag rijdende Engelsman Gary Castell. De in bloedvorm verkerende Brit, verzameld de laatste maanden hoofdprijzen aan de lopendeband. De stockcar F1 klasse wordt vertegenwoordigd door een groot aantal Limburgers zoals; Theo van Lier en Jack Coenen(Baarlo), Joep Hendriks(Maasbree) Paul Hermkens(Sevenum), Keith Murdoch(Heythuysen), Danny van Elmpt (Vlodrop) en nog enkelen meer, zullen deze heren voor een stunt kunnen zorgen en de Cup in het Limburgse kunnen houden?

Het Engelse kamp kent alleen maar toppers: Frankie en Daniël Wainman, Tom Harris (nr. 3 in het BriSCA Kamp.) Daniël Johnson (ex Europeeskamp.), Chris Bonner, Ian Veneables en Chris Ford (ex Hot Stock Wereld Kamp.). De gehele zaterdag kunnen deze heren hun stockcar in topconditie brengen, het beloofd zondag een ‘ones in a lifetime’ ervaring te gaan worden.

 De races beginnen beide dagen om 12:00 uur. Op zaterdag zal de World Cup voor F2’s worden verreden, en op zondag komen de F1’s op de baan voor hun World Cup.

Kamperen is mogelijk, en tijdens de wedstrijddagen is ook ruimschoots aan de kleineren onder ons gedacht. Achter de kantine staan diverse luchtkussens en overige attracties opgesteld. Hiervan kan naar hartenlust gebruik worden gemaakt. Verder is er gratis toegang tot de onoverdekte tribune. Op de 2500 plaatsen tellende overdekte tribune voorzien van een rolstoelvriendelijke ramp, kunt u tegen een kleine vergoeding gebruik maken. Overigens is een zeer groot deel van het terrein verhard zodat de mindervalide medemens geen problemen zal ondervinden.

 

Voor alle informatie:www.racewayvenray.com

Zaterdag 26 en zondag 27 september 2009

World Cup wedstrijden Stockcar Formule 1 & 2 - Raceway Venray

 

Raceway Venray plaatst de World Cup stockcar Formule 1 en 2 alsnog op de kalender. Wat niemand had verwacht, komt meestal als een verrassing, zo ook het alsnog verrijden van het meest in het oog springende raceweekend van Nederland.

Een weekend waarin race minnend Nederland de vijf vertrouwde raceklassen van Raceway Venray weer mag begroeten, op het nieuwe circuit. Er wordt nog druk gewerkt aan de totale realisatie van het nieuwe multifunctionele centrum voor onder andere auto- en motorsport en tal van andere activiteiten en evenementen zoals buggyrijden, wielerrondes, slipcursussen etc. Maar dit weekend zijn wij als organisatie verheugd u te mogen begroeten voor 33 manches autospeedway genot.

Op zaterdag zullen de stockcar formule 2 coureurs hun World Cup verrijden, met enkele absolute toppers uit Engeland. “Defending Champion” Gordon Moodie weet zich gesteund door Chris Roots, Ian Thompson en Andrew Palmer. Wie van de Nederlandse brigade weet de suprematie van Moodie te breken? Willie Peeters, Roy Hendriks en Geert Jan Keijzer waren tijdens de opendag in april al snel, maar ook de jonge garde waaronder Danny van Wammelen, Christian Weyenberg en Danny Wagtmans maken aanspraak op een topklassering. In de drie voorafgaande heats kunnen punten worden gescoord voor de World Cup opstelling, die dan laat in de middag zal worden verreden.

Geen ‘lichtwedstrijden’ onder een mooie maan dit jaar, maar dat maakt de afsluitende wedstrijd in de F1 klasse er niet minder om. Hier rijden de coureurs om de Proflex Cup, die de finale op geheel eigen wijze kracht bij zal zetten. Ook kan er in de F1 klasse nog een groot aantal punten worden behaald, voordat de definitieve startopstelling bekend is. Ron Kroonder telt als de favoriet voor de 2009 editie, op het circuit van Lelystad weet hij manche na manche te winnen. Verdedigend kampioen Louw Wobbes zit niet geheel lekker in het zadel maar hij zal gebrand zijn op prolongatie. Ook oud-kampioen Henk Jan Ronitz is prominent aanwezig en laat met zeer lage ronde tijden zien dat hij aanspraak kan maken op de titel. Op zondagmiddag mogen de F1 coureurs zich opmaken voor de World Cup, en zullen enkele Engelse rijders het startveld completeren. Er worden op de voorafgaande zaterdagavond nog belangrijke wedstrijden in Engeland verreden maar Ivan Pritchard, Frankie en Danny Wainman zijn enkele Britten die zeker de oversteek zullen maken. . In elk geval zal ‘DV Sensation’ met hun winnende Euro-Master dans de start een speciale lading geven.

Een pakkend programma met Hotrod, Saloon Stockcars en Formule Toyota. Daarnaast kunt u tegen kleine betaling buggy of quad rijden en de kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen of op een mini-quad. De catering wordt uiteraard ook volledig verzorgt. Wij hopen u tijdens dit tweedaags spektakel te mogen begroeten op het nieuwe Raceway Venray.

Aanvang races op beide dagen 12:00 uur. Sluiting beide dagen 18:30 uur

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze website: www.racewayvenray.com.

Proflex Cup

16-09-2009

De zaterdagmiddag krijgt na de World Cup voor de Stockcar Formule 2, in de vorm van de Proflex Cup een spectaculaire afsluiter. De Stockcar Formule 1 coureurs zullen een dag voor hun World Cup de kaarten op tafel moeten leggen, om er voor te zorgen dat deze sponsor Cup mee naar huis gaat.

Waarom een Proflex Cup? Proflex is sinds enkele jaren bij het grootste deel van alle Stockcar F1 asfalt rijders dé leverancier van schokdempers en veren. Dankzij hun jaren lange ervaring in het race, rally en cross segment wisten zij in korte tijd velen van de F1 coureurs te overtuigen van de Proflex technologie. Proflex verzorgt op wens van de coureur gemaakte schokdempers, over de gehele Wereld.

Een 20 ronden tellende finale zal gaan uitmaken wie deze titel in de wacht sleept. Tijdens deze race zijn fraaie bekers te verdienen waaronder een zeer mooie wisseltrofee. De coureurs wacht een sensationele wedstrijd die de World Cup zaterdag nog lang tot gespreksstof zal laten zijn. Wordt het de topper die deze titel pakt of, laat de grote brigade “yellow & blue tops” geen gaatje vallen en beklinken zij deze deal. Eén ding is zeker, deze afsluiter zal de toon zetten voor de World Cup die op zondag zal worden verreden!

RvSt: Nieuwe locatie racecircuit De Peel afgewezen

Bron: L1 21-07-09

 

De Raad van State heeft de nieuwe locatie voor racecircuit De Peel in Vredepeel bij Venray afgewezen. Er zijn te weinig voorschriften gesteld om geluidsoverlast in de toekomst te voorkomen. Ook zijn alternatieve plekken voor het circuit onvoldoende onderzocht.

De Milieufederatie Limburg was in beroep gegaan tegen het nieuwe bestemmingsplan omdat het raceterrein aan de Bakelsedijk-Zuid de natuur te veel zou belasten. De nieuwe baan werd aangelegd op slechts enkele meters van het oude circuit. De oude racebaan werd na tientallen jaren te zijn gedoogd eind 2007 gesloten.

Organisatie Raceway Venray trapt alsnog seizoen 2009 af

Raceway Venray wijkt uit naar luchtmacht basis Brustem, St. Truiden België

31-05-09

De organisatie van Raceway Venray, maakt op zondag 7 juni dan toch nog een begin aan het seizoen 2009. Er is door de organisatie besloten uit te wijken naar St. Truiden (België) alwaar abc-events een Xtreme Live Action weekend organiseert dat bol staat autosport spektakel.

Deze plotselinge beslissing om uit te wijken laat zien dat de organisatie van Raceway Venray er alles aan gelegen is een start te maken met het seizoen, en zo de druk van de ketel te halen voor wat betreft het wel of niet racen.

Abc-events zorgt voor de locatie waar sowieso al de Bangers en de Drift Challange op het programma stonden, en zelfs een tuning meeting volmaken deze dag. Nu Raceway Venray ten tonele verschijnt, zal het programma worden uitgebreid met: Stockcar F1 en F2, Hotrod en de Saloon Stockcars. Alle klassen zullen om het baankampioenschap van Raceway Venray gaan strijden dat dan wel niet op ons eigen circuit zal starten maar op de luchtmacht basis Brustem van St. Truiden.

Er wordt een heuse speedwaybaan gebouwd van +400 mtr. (een echt  Engels circuit!) waar onze klassen zich zeker thuis zullen voelen. De coureurs hebben na al meer dan een jaar van afwezigheid (op de World Cup in Warneton na ) niet meer echt gereden voor een kampioenschap. In de Stockcar F1 klasse werd na een provisorisch seizoen Warneton Evert van den Berg tot kampioen gekroond. De F2 klasse reed alleen het World Cup weekend maar hier maken op de andere circuits ondermeer Willie Peeters, Geert Jan Keijzer en de gebroeders Vowinkel de dienst uit.

De Hotrod klasse reed een seizoen Posterholt maar keren nu weer terug op het programma en laten zo een frisse wind waaien. De saloons waren eveneens aangewezen op Posterholt en daar nam coryfee Louis Haegen afscheid van de sport. Raceway Venray hoopt op een spectaculaire start van het seizoen op Belgisch grondgebied maar wil zo laten zien dat zij niet stilzitten.

Zoals gezegd wordt er geracet om de punten op zondag 7 juni. De poorten gaan om 10:00 uur open en er wordt om 11:00 uur gestart met het programma. De entree van dit evenement bedraagt 10,- euro. Voor meer info zie www.racewayvenray.com  en www.abc-events.be

Nieuwe seizoen: Raceway Venray

van start met open dag en demoraces

02-04-2009

 Na anderhalf jaar van afwezigheid start Raceway Venray tijdens Tweede Paasdag met een heuse familie ‘open dag’. Iedereen is deze dag van harte welkom om alvast een indruk te krijgen van het in aanbouw zijnde multifunctionele ‘motodrome’. Raceway Venray is al enkele jaren de naam van alles wat met autospeedway te maken heeft aan de Bakelsedijk. Nu zullen vanuit deze locatie alle activiteiten verder worden uitgebreid.

 Spektakel voor het hele gezin tijdens Tweede Paasdag en dit alles voor niets. Voor alle nieuwsgierigen en onbekenden met de sport is dit de perfecte gelegenheid om zich een beeld te vormen van het nieuwe circuit, de huidige status van de bouw en alle aankomende activiteiten.

 Allereerst zullen de kinderen geëntertaind worden door clowns en kunnen zij zich vermaken op diverse springkussens en gerelateerde spellen. Ook bestaat de gelegenheid om als co-piloot mee te racen in één van bolides uit de BRL klasse (mits je minimaal 1.35 meter groot bent). Normaliter rijden deze bolides op diverse grandprix circuits van Nederland, België en Duitsland
.
Verder kan er ook een speciaal offroad-aangelegde baan worden afgelegd met een buggy of een quad, uiteraard onder strikte voorwaarden en begeleiding. Zelfs voor de kinderen wordt een quadbaan aangelegd, met uiteraard kleinere quads en een verminderde snelheid.

 Op de tijdelijke paddock zullen diverse teams hun bolides showen en aansluitend zullen zij op de nieuwe oval demoraces verzorgen. Deze demoraces zullen een nieuw seizoen gaan inluiden dat over enkele weken van start gaat. De vijf vaste race klassen Saloon Stockcars, Stockcar F1 en F2, Formule Toyota en de HotRods zullen maarliefst driemaal ten tonele  verschijnen. Dit aangevuld met de BRL klasse zal een welkom weerzien gaan worden.

 Uiteraard staat ook de traditie getrouwe verzorging van de inwendige mens paraat. Kom dus een dag autosport beleven op het nieuwe circuit van Raceway Venray! De poorten gaan om 11:00 uur open en je persoonlijke race experience kan al starten vanaf 11:00 uur tijdens de eerste demosessie van de BRL klasse.

Zien we u Tweede Paasdag op het nieuwe Raceway Venray?


Persbericht:SMC de Peel/ Raceway Venray

Op donderdag 17, april zal er een openbare hoorzitting worden gehouden om trend het nieuw aan te leggen circuit. Gaarne nodigen wij u hierbij uit om de hoorzitting bij te wonen. Zoals gebruikelijk zullen voor en tegenstanders het woord voeren en hun zienswijze belichten.

Wij als organisatie, coureurs, aanhang en fans willen er alles aan doen om onze sport voor deze regio te behouden, en op de meest positieve manier te belichten.

Wij hopen dan ook op uw steun!

Dit alles gaat plaatsvinden op:

Donderdag 17, april om 19:30 uur

Zaal Roelanzia

Lovinckplein 2, Ysselsteyn

Zaal open voor publiek vanaf 19:00 uur

Voor meer informatie:

www.limburg.nl, onder de kop bekendmakingen en vervolgens meer bekendmakingen vind u “Ontwerp Wet millieubeheervergunning Maessen Projecten BV te Venray 19-3-2008 10:41”

 

20-12-2007

Toch nog twee races op circuit De Peel

Bron: L1

 

De gemeente Venray wil in 2008 toch nog twee evenementen toestaan op Circuit de Peel in Vredepeel. Het gaat om race-wedstrijden met pasen en pinksteren. Na een uitspraak van de rechter in Roermond, leek het er op dat er definitief niets meer zou gebeuren op het circuit.

De eigenaar en de gemeente Venray gingen zich volledig toeleggen op de opening van een nieuw circuit in 2009. Het circuit opereerde geruime tijd zonder officiële vergunningen. De gemeente Venray gedoogde dat, ondanks protesten van natuurorganisaties en bezwaren van de provincie.

 

Zondag 28 oktober

Finale Baankampioenschappen

Stockcar Formule 1 coureurs verrijden de Piet Keijzer Memorial

 

De finale van het baankampioenschap zal dit jaar het publiek op het puntje van hun stoel doen zitten. In enkele klassen zijn de kaarten nog lang niet geschud een ongeëvenaarde strijd kan op zondag 28 oktober gaan losbarsten. Met als klapper de Piet Keijzer Memorial in de Stockcar Formule 1 klasse.

 

De Saloon Stockcar klasse had voor de races begin deze maand een duidelijke koploper in de persoon van Ed Gatzen. Hij presteerde echter onder de maat en het gat van 35 punten werd tot op 12 punten gedicht door Staf Peeters. Met een maximale punten oogst van 30 kan er dus nog veel gebeuren.  Paul Vossen scoorde in de laatste meeting een zuivere hattrick en heeft nu uitzicht op een top 5 notering.

 Hetzelfde verhaal geldt ook voor de Hotrod klasse. Daar stond John van den Bosch op de eerste plek, maar door een tegenvallende score moest hij deze plaats afstaan aan regerend kampioen Eric Roeffen. Ook hier scheiden 12 punten de nummers één en twee. Met nog 40 punten te verdelen zal het Laurens van der Velde niet meer lukken het kampioenschap op te eisen. Ook hier geldt de vraag wie wordt baan kampioen?

Zeker ook in de Formule Toyota klasse waar titel verdediger Stephan Driessen veel kostbare punten liet liggen en zijn voorsprong op Roald Severens tot op 2 punten zag krimpen. Zij zullen onderling gaan beslissen wie op de finale dag het kampioenschap mag begroeten. Achter deze twee toppers zijn de onderlinge verschillen nihil, 34 punten tussen plek drie en zeven waar er nog 90 punten maximaal per coureur te verdienen zijn. De strijd zal losbarsten, waar de ogen zeker gericht zullen zijn op Driessen en Severens.

De twee toppers in de Stockcar Formule 2 heten Toon Schut en Willie Peeters, luttele 8 punten meet het verschil tussen beide rivalen. Het zal een zware opgaven voor Peeters worden die Schut in de voorafgaande race drie maal zag winnen. Het belooft een spektakel te worden, want Peeters zal er alles aan gelegen zijn de regerend kampioen van zijn troon te stoten. De plaatsen drie tot en met zeven kunnen onderling nog de nodige posities wisselen. Jelle Kurstjens, Danny Smidt, Roy Maessen, Erwin Peeters en Geert Jan Keijzer zullen gaan uitmaken wie er in de top vijf zal belanden en wie de boot zal missen. Voor Roy Hendriks de nummer vier van 2006 zal het zwaar worden de top vijf te bereiken. Maar waar er meerdere vechten kan het zo gebeuren dat er een verassing in de lucht hangt. De Stockcar Formule 1 coureurs rijden voor het kampioenschap en meer nog voor de eer! De Piet Keijzer Memorial staat op de agenda. Een prestigieuze prijs die vorig jaar aan de kalender werd toegevoegd, om de in 2005 verongelukte Piet Keijzer in ieders geheugen te houden en de nestor van de sport te eren. De eerste twee heats worden verreden om punten voor het kampioenschap en de startopstelling van de memorial. Dat Ron Kroonder het kampioenschap zal binnen slepen mag geen nieuws meer zijn. Maar de goed presterende Geert Jan Keijzer heeft zich stil een weg naar de voorlopige tweede plaats weten te banen. Maar ook voor deze positie staan nog enkele coureurs in de wachtrij; Louw Wobbes, Henk Jan Ronitz, Dave Schaap en Gary Castell hebben nog allen uitzicht op een top notering in het kampioenschap. Het was de laatste wedstrijd al een ongekend heftige strijd tussen de top coureurs. Nu de memorial op het programma staat zal deze strijd niet minder heftig worden. De klapper van het seizoen zal de finale worden die de beslissing zal gaan brengen in het kampioenschap.

Let wel; de wedstrijden zullen eerder van start gaan en wel om 11:45 uur dus ben er vroeg bij.

 

Zaterdag 18 en Zondag 19 Augustus

World Cup Weekend Stockcar Formule 1 en 2, Raceway Venray

Record aantal van 130 stockcars in alle Formulae aanwezig

40 Tsjernobyl kinderen, te gast tijdens dit enerverend weekend

 Zal het Frankie Wainman jr. lukken zijn World Cup titel met succes te verdedigen, dit zal de grote vraag zijn tijdens het World Cup weekend op zaterdag 18 en zondag 19 augustus. De spanning zal een ongekende hoogte bereiken op zondagmiddag als de Formule 1 bolides zich opmaken voor hun World Cup race.

 Een weekend lang zal Raceway Venray het adrenaline gehalte van de vele toeschouwers een boost geven. Onder het publiek bevinden zich een veertigtal kinderen uit de regio Tsjernobyl. Het gezelschap zal begeleid worden door Winfried Classen, de inspirator van dit alles. Op uitnodiging van Dhr Maessen (organisatie), zullen deze kinderen, die uit het armste gedeelte van Rusland komen en enkele weken vakantie genieten in Duitsland, een bezoek brengen aan de World Cup wedstrijden. Als gebaar van medeleven zullen zij in de watten worden gelegd en kunnen zij onder het genot van een natje en een droogje op de gereserveerde tribune plaatsen genieten van pure autosport. Iets dat in Rusland live bijna niet te bewonderen valt maar de harten van deze jeugd zeker sneller zal laten kloppen.

 p zaterdag zal een ongekend aantal Stockcar wedstrijden worden geserveerd aan het publiek. Maarliefst veertien formule heats zullen worden afgewerkt, waaronder de klapper van de zaterdag, de World Cup race voor Stockcar Formule 2. Dat de Engelse coureurs niet zullen ontbreken is geen wonder meer. Dat deze delegatie hoofdzakelijk uit dé Engelse toppers zal bestaan wel. Nooit eerder was de concurrentie zo sterk. Wereldkampioen Gorden Moody weet zich vergezeld door een goed gezelschap, waaronder zich Mick Sworder, Stuard Rolph (nr. 3 World Cup 2006) Daz Kitson en Ian Thompson, Chris Roots, Ian Chalkley, Graham Malings, Tim O’Reilly, Stuart Finnikin en Roy Slocombe bevinden.

Zij zullen het op moeten nemen tegen de Nederlandse top. Toon Schut is veelvoudig World Cup winnaar en weet weer precies op tijd in vorm te zijn. Hij pakte de laatste finale overwinning en de leiding in het kampioenschap terug. Ook Willie Peeters staat weer op de voorste startrij. De nieuweling in de kopgroep is de verrassend sterk rijdende Jelle Kurstjens. In de subtop staan een aantal regionale coureurs waaronder; Roy Maessen (Ysselsteyn) en Roy en Joep Hendriks en Erwin Peeters(Maasbree), Rob van Rengs (Meterick)

 Ook dit jaar zullen twee gast klassen het wedstrijdprogramma komen versterken. De eigenzinnige Rebels en de Stockcar Landklasse komen de zaak op stelten zetten. De Landklasse (28 stockcars sterk) zal voor eenmaal het zand en klei verruilen voor het asfalt. Dit levert zoals voorgaande jaren weer spektakel op. Vergelijk het maar met de Stockcarsport van de jaren ’80 veel driften en ongeremd bumperwerk. De rebels zullen hun Dutch Open weer verrijden. Met vijfentwintig Rebels zal de overtocht worden gemaakt. Alweer een groeiend aantal deelnemers, dus spektakel gegarandeerd. Op zaterdag nog meer sensatie, dan zal de Nederlandse F1 duo-zitter het tegen zijn Engelse Duo-zitter rivaal gaan opnemen.

 Dan op zondag het hoofdgerecht, de World Cup Stockcar Formule 1. Frankie Wainman jr. wist vorig jaar de hegemonie van de Nederlanders te doorbreken en nam de Cup voor het eerst in de geschiedenis mee naar Engeland. De Nederlandse top wil hem terug, en versterkt met de sterk rijdende oud Wereld kampioen Ron Kroonder zijn de kansen zeker niet gering. Naar alle waarschijnlijkheid zal nog een oud wereld kampioen naast hem plaatsnemen. Niemand minder dan Louw Wobbes wist afgelopen races een inhaal slag te maken. Ook voorin te vinden is de enige Engelsman in Nederlandse dienst. Gary Castell die voor stockcarteam Baarlo, zijn uiterste best zal gaan doen de topnotering in goud om te zetten. Henk Jan Ronitz en Dave Schaap en Willie Peeters komen uit de tweede groep het geweld versterken. Opgesloten tussen twee rijen Engelsen met alle toppers aan de start; Ivan Pritchard, Mark Gilbank, Peter Falding, Nick Smith, Chris Bonner, Damien Carr, Neil Scotern, Mickey Randell,  Paul Hines,  Ed en James Neachell, Howard Davies, Graig Utley, Derek Fairhurst, Neil Scothern en good old Frankie Wainman senior die aan zijn laatste actieve seizoen bezig is.


Zondag 22 juli Internationale autospeedway wedstrijden

SUPER CUP HOTROD: de titanenstrijd over vijftig ronden!

Met de terugkeer van ‘deffending champion’ Roel Bongaerts

 Een onverwachte sensatie kondigt zich aan. Eind 2006 hing de Super Cup kampioen Roel Bongaerts zijn Hotrod helm nog aan de wilgen, maar de aanbieding om zijn titel te verdedigen kon hij niet afslaan.

Al zal het een hele klus worden om de kopmannen te verslaan gaat, Bongaerts toch de uitdaging aan en wil hij laten zien wie de Super Cup kampioen is. Er kwam na de laatste races onverwacht een stoeltje vrij. Toon Schut zet na een kort verblijf in de Hotrode een punt achter zijn experiment, de tijd ontbreekt om zijn bolide in topconditie te brengen. Bongaerts zal met zijn team deze Hotrod gaan prepareren voor de belangrijkste race van het jaar een race over vijftig ronden, het dubbele aantal van een reguliere raceafstand.

Net als vorig jaar zullen de kwalificatie blokken weer op het programma staan. In groepen van vier (bepaalt door het puntensysteem) zal er gedurende enkele minuten een tijd gezet kunnen worden door de coureurs, en aan de hand hiervan zal er een startopstelling gemaakt worden. Het belooft dus al voor de Super Cup een titanenstrijd te worden. Ontpopt zich weer het kat en muis spel van vorig jaar?. Roel Bongaerts wist in 2006 al snel een grote voorsprong te pakken. Een halve baan scheidde de nummer één van zin achtervolgers. Maar na een dertigtal ronden zagen de toeschouwers de spanning weer in de wedstrijd terug keren en ontstond een echte Cup race. Achtervolger John van den Bosch wist het gat te dichten en pushte Bongaerts tot de limiet. Met hand en tand werd plek één verdedigd, en met succes. Er liggen dit jaar meer kapers op de kust. Voor Erik Roeffen zou het een mooie dubbel kunnen worden, na zijn baankampioenschap. Hij laat ook dit jaar zien zijn titel niet voor niets te hebben verdient en zit op positie twee, van den Bosch op zijn huid. Laurens van de Velde, bewees tijdens de laatste races dat zijn nieuwe bolide gemaakt is om te winnen, net als gevaarlijke outsider Thorsten Klaka, die de finale op zijn naam schreef. De kopmannen zullen hun rug graag vrijhouden vooral nu, Engelse deelname wordt verwacht. Indien zij zich aandienen zullen zij een plaats op de derde startrij krijgen aangewezen pal achter de Nederlandse top. Wie weet komt de verrassing wel vanuit het achterveld vanwaar de nummer drie van vorig jaar, Karel Nelleman zich naar voren moet gaan werken. De kaarten zijn nog lang niet geschud, een sensatie hangt in de lucht.

In de Formule Toyota klasse delen de regio rijders voorlopig nog de lakens uit. Stephan Driessen heerst op dit moment met als achtervolger Roald Severens. In de Saloon Stockcar klasse is dit recht Ed Gatzen toebedeeld, met een gaatje van dertig punten, weet hij de concurrentie een eindje achter zich te laten.

In de Stockcar Formule 1 en 2 klasse, begint de World Cup koorts langzaam de kop op te steken. Druk wordt er gerekend bij de teams. Bij de formule 1, geen echte verrassingen in de top, Ron Kroonder doet het goed en weet zich verzekerd van een toppositie. Maar er kan nog veel veranderen, tijdens de twee racedagen die nog op de kalender staan. Bij de formule 2 wel een verrassing in de top van de lijst. Jelle Kurstjens laat zien dat hij zijn zaakjes goed op orde heeft en voert het kampioenschap aan. Gevolgd door Willie Peeters en Toon Schut weet hij zich verzekerd van goed gezelschap. Ook in deze klasse vallen er nog tot zaterdagavond 18 augustus punten te verdienen. De klok tikt, de kampioenschappen staan nu op de kalender. Het belooft een hete zomer te worden op, Raceway Venray.

 De strijd zal om 12:30 uur op 22 Juli gaan losbarsten op Raceway Venray, waar traditie getrouw de Stockcar F1 dou-zitter zijn rondjes zal draaien. Kom gerust op tijd in het rennerkwartier dat overigens vrij te bezoeken is kan de sport van dichtbij worden beleeft.


Zondag 24 juni

Internationale Autospeedway wedstrijden, Raceway Venray

Met: Long Track Memorial Trophy voor Stockcar F1

 

Zondag 24 juni, staat alweer wedstrijddag nummer drie op het programma van Raceway Venray. Het zal een speciale dag gaan worden in de Stockcar Formule 1 klasse, de heren coureurs gaan dan strijden om de fel begeerde ‘Long Track Memorial Trophy’. Deze Trophy staat alweer voor de derde maal op de kalender, en mag zich zo langzamer hand de status van een echte cup wedstrijd aanmeten.

 

Een viertal Baarlose, Stockcar liefhebbers bedachten deze wedstrijd die door de jaren heen een steeds grotere prijzenpot kent. Geheel op vrijwillige basis worden er ieder jaar weer sponsoren gevonden die, deze wedstrijd tot een unieke status hebben weten te verheffen. En juist hierom zal er weer een ongeëvenaarde race worden verreden. De spanning komt vanuit het concept dat dit viertal nastreeft. Waar normaliter de cups worden verreden door de puntbesten van die dag voorop te laten starten, zal deze race gestart worden volgens het gangbare principe. De besten staan achteraan en zullen zich een weg naar voren moeten weten banen. Een niet onmogelijke opgave, maar wel een die gelet op de prijzenpot de nodige weerstand van het overige deelnemersveld zal gaan opleveren. Alle coureurs gaan voor deze Trophy en zullen uit ervaring niet snel hun plaats willen afstaan. Door dit concept zullen ook de minder snelle coureurs een kans maken op de prijzen, en dit heeft zich al bewezen in de voorgaande edities.

 

Dave Schaap de winnaar van 2006, zal zijn Trophy niet graag uit handen geven en zal deze dan ook met lijf en leden verdedigen. In de Stockcar klasse zien we ook dit jaar dat velen een heat kunnen winnen. Spanning gegarandeerd dus. In de Pinksterregen was het Theo van Lier die domineerde. Met een steeds droger wordende baan kwamen de toppers iets sneller naar voren en wisten Willie Peeters en Ron Kroonder een manche te winnen. De verrassing kwam tijdens een juweel van een finale, die op naam van de Engelsman Ivan Pritchard kwam te staan.

 

In de Formule 2 klasse kwamen de toppers niet aanbod. De grootste klapper maakte Jelle Kurstjens die een heat en de finale wist te winnen en zo de leiding in het kampioenschap naar zich toe trok. De storm die door deze klasse trekt en het de toppers moeilijk maakt te scoren zal nog wel een tijdje aanblijven. Steeds meer coureurs maken aanspraak op een overwinning.

Dit geldt ook voor de Saloon Stockcar klasse drie heats drie verschillende winnaars. Ed Gatzen lijdt de dans om het kampioenschap. In de Hotrod klasse verlopen de races op het scherps van de snede. Veel duels maken de heats een lust voor het oog. Door het close-racing in deze non-contact klasse wil het voorkomen dat deelnemers elkaar raken. Het levert mooie gevechten op maar ook de nodige crashes, en dit weerspiegeld zich in het klassement dat helemaal op z’n kop staat. Er vormt zich een compacte top vijf die leider John van den Bosch in bedwang moeten zien te houden. Kampioen Eric Roeffen volgt van den Bosch op kleine achterstand maar zal moeten waken voor een te groot punten verschil.

Stephan Driessen deelt de lakens in de Formule Toyota uit, en staat stevig aan kop in het klassement. Met een tweede plaats voor Roald Severens lijkt het een regionaal onderonsje te gaan worden. Zondag 24 juni zal rondt 12:30 uur de strijd weer losbarsten op Raceway Venray.

 

THE LONG TRACK MEMORIAL TROPHY 2007

ZONDAG 24 JUNI – RACEWAY VENRAY

 

De Autospeedwayfans zullen nog met genoegen terug denken aan dat enne speciale circuit, in het Limburgse Baarlo. Lang, snel en gezegend met een grote portie autosport allure. ’The Long Track’ zoals de Engelsen dat prachtig stuk race-asfalt noemden is alweer negen jaar geleden gesloten voor alle autosport en de geweldige meetings die er met regelmaat plaats hebben gevonden.

 

Het verhaal is bekend, mega evenementen zoals de Wereldkampioenschappen voor de Stockcar F1 trokken door de jaren heen tienduizenden (lees eigenlijk honderdduizenden) fans naar het circuit. Waarin de jaren zeventig de Nederlandse ‘godfather’ van de autospeedway Jac. Claes een prachtige overeenkomst sloot met de Engelse Stockcar bond, en zo Stockcarracen definitief op de kaart zette in Nederland. Door het aanpassen en afstemmen van de reglementen bleef deze sport tot op de dag van vandaag behouden voor Nederland.

 

Velen dragen deze sport die bol staat van sensationele races een warm hart toe. Zo ook wij (vier Baarlonaren), fans en actieve lieden in de Stockcarsport. Je kunt het zo gek niet bedenken maar allen bleven ook na het sluiten van ‘ons’ circuit betrokken bij de sport. Het startte met het balletje dat werd op gegooid door de schrijver van dit stuk (Robert Wilms), destijds actief als Pr man van een jongerencentrum in Baarlo. ‘Kom laten we elk jaar proberen het circuit in ere te houden door een dag te organiseren met video’s van toen een paar racebolides en een lekker glas bier.

Het begon klein met twee Stockcars van Piet Keijzer en Hennie Cuppens. Het groeide in vijf jaar uit naar een evenement waar vanuit heel Nederland belangeloos een veertig tal coureurs (helaas konden we er niet meer plaatsen, anders hadden we de zestig ruim gepasseerd) richting Baarlo togen om hun bolide te showen aan de velen nieuwsgierigen. Het waren prachtige evenementen die we met plezier hebben georganiseerd, maar na vijf jaar kregen we te maken met plaats gebrek. Inmiddels hadden wij (huidige bezetting), Luc Sijbers, Ron Pijnenburg en Peter Coopmans ons los gekoppeld van het jongerencentrum en een eigenweg ingeslagen een ander plan op de schappen liggen. Ons streven was een sponsorrace voor F1 stockcars, op de agenda van Raceway Venray te zetten. Dit idee kwam niet makkelijk van de grond, sponsoren waren moeilijk te vinden en er werd besloten dit plan te staken. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en opgeven zit niet in mijn aard, dus de stoute schoenen aangetrokken en op goed geluk een van onze huidige hoofdsponsoren gebeld. Zij waren enthousiast en gaven gul, mijn mondt viel open. Dit belletje bleek een kettingreactie te veroorzaken en de race kon alsnog op de agenda worden geplaatst. Nu drie jaar later zijn we al toe aan onze derde ‘Long Track Memorial Trophy’ met een nog grotere prijzenpot dan alle eerdere edities. Wij zien het als uitdaging en mooie motivatie voor alle Stockcar coureurs uit Nederland en Engeland om aan deze race deel te nemen.

 

Dus via deze weg willen we dan ook de stockcarcoureurs die hun Stockcar conform de reglementen van Raceway Venray hebben, oproepen om deel te nemen aan deze race. Wij hopen op een deelnemersveld dat past bij deze Trophy. De Trophy wordt verreden in heat drie. Deze heat zal een reguliere opstelling kennen waarin gradatie wit zoals gewoonlijk voor op start.

Dus geen voorrondes, kwalificatie heats maar een reguliere heat!

Het recept is dan ook, dat ook een gradatie wit en geel coureur uitzicht moet houden op het podium.

En dit lukte al eerder in 2005. Toen verraste hans Baegen jr. (geel) vriend en vijand door op een derde plaats te finishen. In 2006 werden Dave van Haarlem (2006,geel), Jos op ’t Roodt (2006,geel) en Berry Paardenkoper (na een afwezigheid van twee jaar) in de top vijf afgevlagd. Dus de formule werkt en ook het publiek weet dit te waarderen.

 

Voor alle gradaties staat er prijzengeld ter beschikking en natuurlijk de top zes krijgt een royaal gevulde enveloppe.             Memorial Trophy beste zes                 Beste coureur van iedere gradatie

1e pl. 1400,- + wisseltrofee                 Dakkleur wit                100,-

                                   2e pl. 900,-                                          Dakkleur geel              100,-

                                   3e pl. 600,-                                          Dakkleur blauw            100,-

                                   4e pl. 400,-                                          Dakkleur rood              100,-

                                   5e pl. 250,-

                                   6e pl  150,-

Eerste zes coureurs ontvangen een beker + speciale memorial cap

10e pl.: gereedschapsset/ 15e pl.: stockcarvelg/ pechprijs: materialenset

 

Dus kom naar Raceway Venray voor een ongeëvenaarde race!, The Long Track Memorial Trophy 2007, het eerbetoon aan het ooit zo mooie circuit van Baarlo.

 

Extra Persbericht Raceway Venray

 

Robert Doornbos maakt opwachting in Stockcar Formule 1

 Tijdens de pinksterraces op Raceway Venray zullen zowel Robert Doornbos (Champcar series) en

Junior Strous (Atlantic series) hun kunsten vertonen op het circuit. Mede door de inbreng van de

Nederlandse Muermans Groep kunnen beide coureurs hun avontuur in Amerika waarmaken.

 Robert Doornbos versus Jack Plooij de Stockcar F1 uitdaging

Robert Doornbos zal een wedstrijd in een Stockcar Formule 1, gaan
verrijden tegen SBS6 reporter Jack Plooij.
De inzet zal zijn; hoe snel achterhaald Doornbos, zijn tegenstander
Plooij
Beide zijn niet bekend met de Stockcarsport en dat zal zeker leiden
tot spectaculaire momenten.
De coureurs zullen beide starten op een rechtestuk (dus met een halve
ronde achterstand op elkaar). Wie weet kan Plooij de strijd winnen,
want overenthousiast reageren in een 650 Pk sterke Stockcar kan ook
een ervaren champcarcoureur duur komen te staan.
Nog meer promotie voor dit alles zal plaatsvinden doormiddel van de
Raceworld/SBS6 opname crew die dit spektakel zullen gaan uitzenden
.

 

Robert Doornbos maakt opwachting in Stockcar Formule 1

 

Tijdens de pinksterraces op Raceway Venray zullen zowel Robert Doornbos (Champcar series) en

Junior Strous (Atlantic series) hun kunsten vertonen op het circuit. Mede door de inbreng van de

Nederlandse Muermans Groep kunnen beide coureurs hun avontuur in Amerika waarmaken.

 

Doornbos, de huidige nummer drie in de prestigieuze

Champcar series zal dit  doen in een stockcar Formule 1.

De paardenkrachten zijn Doornbos wel gewend zijn,

maar de manier van rijden zal ook hem imponeren.

 

 

Strous zal plaatsnemen achter het stuur van een van de bolides,

uit de Drift series en het publiek vermaken met deze imponerende

 wijze van autosport.

 

 

 

 

2e Pinksterdag maandag 28 mei

Internationale autospeedway wedstrijden op Raceway Venray

met: demo- Praxis autocross team Roermond

         Winfried Classen, Kinder kanker organisatie Tsjernobyl

 

Na enkele weken van rust denderen de bolides tijdens de Pinksterwedstrijden weer over het asfalt van Raceway Venray. De seizoensopener voorspelde veel goeds voor dit seizoen.

Perfecte races met goede gevechten vooral bij de HotRods en de Stockcar F1 klasse. In de F1 klasse liet Ron Kroonder uit Assendelft zien dat hij terug is en pakte gelijk de meeste punten. In de Hotrod klasse was het Erik Roeffen die zonder een heat te winnen samen met Guido Wagner (die de finale won) de meeste punten. Roeffen begint het seizoen op de plek waar hij dit vorig jaar afsloot, nummer één.

Bij de saloon Stockcar klasse was het Dave Martens die heat twee en de finale verrassend wist te winnen. Het zat er weliswaar aan te komen maar dit had Martens niet durven dromen.

De openingsrace in de Formule Toyota kende een angstig moment doordat Franko Schubrich met een noodgang in de vangrail verdween en zijn hele auto afschreef.  Willie Peeters, Roy Maessen en Toon Schut maakten in de stockcar F2 de dienst uit en wonnen hun heats. Peeters weet door het winnen van de finale de toppositie in het klassement te bezetten. De tweede wedstrijddag van het seizoen zal duidelijk gaan maken of de gevestigde orde bestand is tegen de runner-up’s die met steeds sneller wordende bolides deze heren van hun troon willen stoten. In de HotRod klasse viel dit al te merken en wisten Thorsten Klaka en Guido Wagner beide een heat (resp. de finale) te winnen. Dit seizoen kan eigenlijk al niet meer stuk, in alle contact klassen wordt het bumper werk niet geschuwd. In de F1 klasse stonden zelfs de drie aanwezige Engels mannen na de eerste met open mondt in het rennerskwartier en lieten ontvallen, dat ze hier nog gekker waren dan in hun eigen stockcar minded Engeland.

Het Praxis autocrossteam, zal tijdens de Pinksterraces een demonstratie geven om zo hun sport te promoten en hun tienjarig jubileum m.b.t. de nachtcross in augustus (waar de Stockcar F1 op zandt zal racen) te onderstrepen. De wedstrijden zullen traditie getrouw rondt de klok van half één van start gaan.

 Speciale aandacht schenken wij dit maal aan organisatie van Winfried Classen uit het Duitse Straelen die doormiddel van fanartikelen uit de F1 en DTM wereld geld inzamelt voor Kinderen met kanker in Tsjernobyl.

 Met ziel en zaligheid

 Ja, ik zal zo ongeveer vijftien jaar zijn geweest toen er in Wit-Rusland de catastrofale ramp met de kernreactor van Tsjernobyl plaatsvond. Een ramp met langdurige gevolgen. In die jaren erna vervaagt bij een ieder het dramatische beeld op de netvliezen. Nu eenentwintig jaar later rijd ik eens per maand richting Raceway Venray met mijn vrouw en twee gezonde kinderen, om een dagje autosport te beleven en mijn taken als PR man te vervullen. Eigenlijk niet wetend dat er dagelijks in dat Wit-Rusland ver hier vandaan kinderen worden geboren met de meest vreselijke ziekte beelden. Een ervan is kanker een ziekte die in ons land om zich heen slaat maar ook veel slachtoffers maakt onder de jeugd, en erger nog pasgeborenen in Tsjernobyl.

Ik werd weer wakker geschud tijdens een telefoontje met Winfried Classen uit het Duitse Straelen. Een man met passie en een ongekende drive, m.b.t. het helpen van deze jonge slachtoffers van een ramp die al ver voor hun tijd plaatsvond. Stel je voor dat in ons land een dergelijk kernramp had plaatsgevonden en dat er heden ten dage acht op de tien kinderen ziek ter wereld zouden komen, ja eenentwintig jaar later!

  

Winfried Classen kwam in contact met organisaties die vakantie opvang voor deze Russische kinderen zocht. Hij voelde zich direct betrokken en door de jaren heen ontstond er een passie die zelfs grote multinationals niet onberoerd wist te laten. Winfried is een autosport fanaat die kind aan huis is bij de grote Formule 1 en DTM teams op deze aarde. Veelal kreeg de sympathieke Duitser uitnodigingen van deze teams om races bij te wonen. We hebben het hier over Ferrari, Renault, Williams of in de DTM Audi en Mercedes. Dit bracht hem op het idee van al het aangeboden materiaal dat hij tijdens die bezoeken kreeg, geld te maken en dit te schenken aan Kinder kanker organisaties in Wit-Rusland. Dat dit initiatief niet onopgemerkt bleef in de autosportwereld blijkt uit het feit dat Winfried, geregeld dozen vol fan artikelen krijgt toegestuurd. T-shirts, caps, vlaggen, drinkbekers, noem maar op en dat rechtstreeks van al die grote beroemde teams waar duizenden fans veel geld voor neer tellen.

Winfried, wist in enkele jaren veel geld, zeg maar gerust heel veel geld bij elkaar te brengen voor (inmiddels) zijn organisatie. Belangeloos zetten tegenwoordig meerdere mensen zich in voor Classens organisatie.

 De opzet is: Winfried krijgt fanartikelen uit de F1 en DTM en sponsoren (Warsteiner, Michelin etc.) wereld. Hij verkoopt dit onder de noemer donatie. Stel:een team vlag kost op een F1 meeting 40,- euro, bij hem kan zo’n vlag dan met een behoorlijke korting onder de noemer donatie worden verworven. Zo’n korting kan makkelijk een slordige 50% bedragen. Het mes snijdt dus aan twee kanten. De koper heeft een behoorlijke korting en de organisatie van Winfried vaart wel bij het gedoneerde geld.

 

Wat heeft Raceway Venray, hier an mee te maken zult U denken? Nou Winfried kwam met het verzoek een keer een verkoopstand te plaatsen tijdens een van de races op het circuit. Met Pinksteren leek ons als organisatie een geschikte dag, omdat normaliter juist dan, het circuit bevolkt wordt door vele duizenden fans. En dit zal de verkoop te goede komen. Al enkel jaren biedt de organisatie ruimte tot doneren en collecteren op het circuit, onder het publiek en staan wij ook vierkant achter deze ideeën. Dus op tweede Pinksterdag tijdens de wedstrijden kan er naar hartelust worden gedoneerd, bij de stand van Winfried Classen (achter de kantine bij start/finish).

Dus steun deze organisatie, en laat een kinderdroom in vervulling komen.

 

 

Praxis Auto Sport Team Roermond aanwezig tijdens Pinksterraces op Raceway Venray.

(Door raceflash.nl) Velen autosport fans uit Limburg maar ook ver daar buiten zijn de geel, rode sprinters van het Praxis Auto Sport Team een vertrouwd gezicht. Vele titels heeft dit team al op zijn naam geschreven onder anderen in de Rallycross (Eurocircuit Valkenswaard), autocross bij de ‘Euro Pokal’ en ‘ASUZ’ maar ook bij het NK (VeKa) autocross.
Teammanager Hans Verbugt uit Kessel kan hierover meespreken. “Ja, zelf heb ik bij voor genoemde races gereden en titels binnen gehaald. Ons ‘Praxis Auto Sport Team’ team bestaat uit Raymond Tydink (#161) Helden, Marcel Vervoort (#172) Baarlo en Bandi Peters (#187) Swalmen. Alle drie toprijders van de bovenste plank uitkomend in de Sprint 2000 klasse en bij Raclly Racing op het Eurocircuit te Valkenswaard. Zelf ben ik tijdelijk even gestopt met racen vanwege drukte van mijn bedrijf, maar ik zal zeker weer gaan racen. Ben zelf uiteraard wel vaak op de circuits te vinden om mijn team te helpen en ondersteunen. Ook zijn onze coureurs te vinden op vele autosportbeurzen zowel in Nederland, België als Duitsland, dit zowel met onze eigen stand als actief rijdend tijdens de ‘indoor demo’ races.” Aldus Hans Verbugt.

Reclame
Hans Verbugt vertelt verder. “Op Pinkstermaandag zullen wij met 2 Sprinters aanwezig zijn bij de Autospeedway races op Raceway Venray om dan reclame te maken voor de NK Autocross die verreden gaat worden op zaterdag 9 juni op het circuit ‘Keizersbaan’ te Kessel. Het is voor de 2de
keer dat wij ACC Zuid zo’n groot NK evenement op Limburgse bodem organiseren. Bij de hoofdingang op Raceway Venray zullen we staan en flyers uitdelen totdat de races beginnen, dan rijden onze coureurs naar het rennerskwartier waar ze te zien zijn bij hun eigen Praxis Auto Sport race trailer. Hier kan men beeldopnamen zien van onze races, de coureurs vragen stellen of foto’s maken. Voor de kinderen hebben wij iets speciaals. Wat! Kom dan even bij ons kijken.”

Demo
Tussen de Autospeedway races door zullen beide 2000 Sprinters (mits de tijd het toe laat) een kleine demo ‘show’ race verzorgen.

Algemeen
Kom op Pinkstermaandag naar Raceway Venray en aanschouw de mooie autospeedway wedstrijden en onze demo show.

Aanvangstijden:
- Trainingen
  vanaf 10:30 uur 

- Wedstrijden 12:30 uur, einde 18:00 uur   


Het circuit is gelegen aan de Peelweg 43 (N277) en is middels borden aangegeven.

Meer info: www.praxisautocrossteam.nl, www.raceflash.nl, http://acczuid.blogse.nl of www.racewayvenray.com

Long Track Memorial Race 2007 Info:
http://home.planet.nl/~sijbe247/ltmr/index.htm

 

 

Nieuwe Autospeedway seizoen Raceway Venray van start

 

Op 2e Paasdag, maandag 9 april zal op Raceway Venray het nieuwe autospeedway seizoen van start gaan.

De puntenlijsten voor het baankampioenschap zijn weer blanco, zodat de kampioenen van seizoen 2006 zich weer zullen moeten gaan bewijzen.

 Concurrentie genoeg bleek al afgelopen jaar toen gedurende het kampioenschap dat uitgestreken wordt over acht wedstrijddagen, de onderlinge verschillen aan de top van het klassement steeds krapper werden.

Ook dit jaar zullen de Stockcar Formule 1 en Formule 2 klasse weer van start gaan. Een wijziging m.b.t. tot  de banden keuze in de Formule 2 klasse zal wellicht bij de start van het seizoen onverwachte heat winnaars aan het publiek tonen. De profielloze band waar al een paar jaar mee gereden wordt zal alleen nog op de voorwielen gemonteerd mogen worden. Achter keert de profiel band weer terug. De Stockcar Formule 1 klasse zal voor de Xeramic Cup gaan rijden, waarvan de finale enkele weken later op het Midland circuit van Lelystad zal worden verreden. Verder zullen er deze klasse gedurende het seizoen telken drie Engelse coureurs (Gary Castell, Ivan Pritchard en Carlos Perez) aan de start verschijnen, alle drie toppers in hun land.

 Verder zullen ook de Formule Toyota coureurs weer op de baan verschijnen, een klasse waar Stephan Driessen zijn titel zal gaan verdedigen.

Hij zal geduchte tegenstand kunnen verwachten van streekgenoot Roald Severens, en oud kampioen Derk Siebers. Die na een slecht seizoen zinnen op revanche.

In de Saloon Stockvcar klasse zal de sensationele strijd om de kop als vanouds worden. Veel duw en trekwerk kenmerken deze klasse. Zal Ed Gatzen dit jaar tot het zijne kunnen uitroepen, of snoept  Dave Baltissen de titel weg. Heersend kampioen Toon Schut maakte de overstap naar de HotRod klasse en zal zich moeten gaan voegen tussen de toppers. Dit wordt althans verwacht van deze topper. Kampioen Eric Roeffen zal het zwaar krijgen. De titel werd behaald door constant rijden, een helpende hand kreeg hij van zijn concurrentie die vaak met elkaar in de clinch lagen. John van den Bosch wil na twee jaar de titel wel weer eens mee naar Rosmalen nemen. Of Laurens van der Velde zich hier in kan vinden is nog maar de vraag. Hij verwacht medio mei zijn nieuwe bolide die op dit moment in Engeland wordt vervaardigd.

Het zal er om gaan spannen wie de aanvoerder in het nieuwe baankampioenschap zal gaan worden.

De strijd zal om 12:30 uur op 2e Paasdag gaan losbarsten op Raceway Venray, waar traditie getrouw de Stockcar F1 dou-zitter zijn rondjes zal draaien. Kom gerust op tijd in het rennerkwartier dat overigens vrij te bezoeken is kan de sport van dichtbij worden beleeft.

 

Zondag 22 oktober

Internationale Autospeedway wedstrijden, Raceway Venray

Met: de Piet Keijzer Memorial voor Stockcar F1

 

Op 22 oktober zullen op Raceway Venray onder de noemer ‘finale baankampioenschappen de laatste autospeedway wedstrijden van seizoen 2006 worden verreden. De laatste krachtmeting zal gaan uitmaken wie zich kampioen in zijn klasse mag gaan noemen. Ook de plaatsen 2 t/m 5 zullen bevochten gaan worden om zo de status topper te machtigen.

De Stockcar Formule 1 coureurs zullen seizoen 2006 in stijl afsluiten. Uit naam van familie Keijzer en het team mogen we aankondigen dat er tijdens deze laatste wedstrijddag van het seizoen de Piet Keijzer Memorial verreden zal worden. Een eerbetoon aan het boegbeeld van de Nederlandse Stockcarsport.

Er zal gestreden gaan worden om een speciale trofee die fam. Keijzer heeft laten vervaardigen en symbool staat voor de jarenlange bijdrage van Piet aan de Stockcarsport. De perfecte afsluiter van het seizoen voor alle Stockcar F1 coureurs die zo op hun eigen imposante wijze Piet zullen herdenken. Natuurlijk staat er ook nog het baankampioenschap open waar in de top tien nog enkele verschuivingen kunnen plaatsvinden. Theo van Lier de enige regionale coureur in de top 10 zal de coureurs van boven de rivieren moeten beteugelen om zo zijn plaats in de top 10 veilig te stellen. Veel wisselingen in het klassement gedurende het seizoen maken het een enerverend kampioenschap met een hoogst aantal deelnemers sinds jaren.

Ook in de Stockcar Formule 2 klasse zijn de plaatsen 4 en 5 nog niet definitief en mogen er door Geert Jan Keijzer en Roy Hendriks geen punten gemorst worden, om hun directe concurrenten in de personen van Martijn Vowinkel en Roy Maessen af te weren.

In de overige klassen zien we een meer stabieler puntenklassement. Bij de HotRods doet Erik Roeffen goede zaken en leidt hij met respectabele voorsprong. Hij moet zorgen dat Roel Bongaerts en John van den Bosch niet te vaak voor hem eindigen, zodat hij zich na 22 oktober voor het eerst kampioen mag noemen.

De Saloon Stockcar coureurs hebben al een nieuwe kampioen in de persoon van Toon Schut. Ook de vervolgers mogen van hun plek zeker zijn. Dit geeft vrij spel aan de coureurs, een pré in de klasse waar duwen een verplichting. Verwacht worden daarom spannende wedstrijden.

De formule Toyota zal bij goed resultaat van Stephan Driessen de onttroonde kampioen van 2004 weer op de hoogste trede mogen begroeten. Maar we mogen zeker Franz Hoeboer die al het gehele seizoen stuivertje wisselt met Driessen niet uit oog verliezen.

Het worden nog spectaculaire wedstrijden tijdens de afsluitende races van seizoen 2006. Waar ook de Stockcar Duo-Zitter weer aanwezig zal zijn, waar race fanaten hun moment kunnen beleven door enkele rondes als passagier mee te denderen over het circuit.

 

 

Zondag 24 september

Internationale Autospeedway wedstrijden, Raceway Venray

 Met nog maar twee wedstrijddagen op het programma zal het er om gaan spannen welke coureurs, de fel begeerde kampioenschapbekers in ontvangst kunnen gaan nemen.

In enkele klassen tekenen zich al duidelijk de kampioenen van dit jaar af. Zo zal Toon Schut de titel in de Saloon Stockcarklasse bijna niet meer kunnen ontglippen. Het puntenverschil tussen Schut en Ed Gatzen is tijdens het afgelopen World Cup weekend groter geworden waardoor het dichten van het gat bijna onmogelijk is geworden. Gatzen zal alles geven om de laatste openstaande titel “de Eric Verwaest Memorial” in handen te krijgen.

 De Verwaest memorial staat altijd garant voor extra duw en trekwerk en een goed gevuld startveld. We zullen zien wie aan het langste eind trekt. Wordt het Schut of kan Gatzen zijn concurrent voor blijven, misschien zit er in de hoedanigheid van Dave Martens die tijdens de laatste meeting met een nieuwe Saloon op de baan verscheen een verrassing in de hoge hoed.

De strijd om de punten in de HotRod klasse stijgt met elke wedstrijddag. Felle gevechten over en weer kenmerken dit seizoen het kampioenschap. John van den Bosch en Roel Bongaerts bevochten zo al menige heat waardoor zij punten gingen morsen. De lachende derde is op dit moment Eric Roeffen die door constant rijden de koppositie in de titelstrijd naar zich toe heeft weten te trekken. Het zou voor hem een enorme opsteker zijn om na jaren van hard werken met de eer te gaan strijken. Maar laten we niet te veel op de feiten vooruit lopen.

 De heren in de Formule Toyota klasse houden het nog spannend, met maar een klein punten verschil in de top drie is hier nog lang geen kampioen in zicht. Al lijkt het er wel op dat de onttroonde 2005 kampioen Stephan Driessen na een jaar zijn titel zal gaan terug pakken. Met streekgenoot Roald Severens in zijn kielzog weet hij zich verzekerd van goed gezelschap. Severens zal er alles voor over hebben het kleine punten verschil glad te strijken.

 In de twee formule Stockcar klassen lijken de kaarten voor de eerste plaatsen geschud. Dave Schaap in de F1 en Toon Schut in de F2 klasse leiden met een comfortabele voorsprong.

Maar onder de plaatsen twee t/m vijf zal er nog voldoende strijd ontstaan. Zo schoot in de F1 klasse Johan Catsburg als een komeet door het klassement en bezet zo verrassend de tweede plaats. Ook voor Theo van Lier die vanaf het begin van het seizoen rond de top vijf vertoefd zal het zijn beste uitslag ooit kunnen gaan worden. Er zal geknokt moeten gaan worden vooral nu er weer concurrentie vanuit Engeland staat aangemeld. Maarliefst drie toppers; Gary Castell, Ivan Pritchard en Carlos Perez maken de oversteek. Het zijn gaande weg het seizoen vaste gasten geworden op Raceway Venray, waaruit blijkt dat racen op het ‘Peel’ circuit populairder is dan ooit tevoren.

In de Formule 2 klasse is het Danny Smidt die furore maakt en zich in zijn eerste jaar al tot topper mag rekenen. Een tweede plaats in het kampioenschap kan hem bijna niet meer ontgaan. Achter hem vechten Willy Peeters, Martijn Vowinkel en Roy Hendriks met een onderling verschil van zes punten om plaats drie. Het belooft een prachtige wedstrijddag te gaan worden waar de coureurs behalve snel rijden ook het nodige rekenwerk zullen moeten gaan uitvoeren. Ook deze race is de stockcar formule 1 duo-zitter weer aanwezig, die al menige racefan heeft getrakteerd op een lading kippenvel. 

 

Zaterdag 19 en Zondag 20 augustus

WORLD CUP WEEKEND STOCKCAR FORMULE 1 & 2

Raceway Venray

 Het is augustus, en dat betekent dat de Engelse stockcar elite weer naar Raceway Venray zal afreizen om te proberen de World Cup titel voor de Stockcar formule 1 en de formule 2 te bemachtigen. Dit zou dan overigens de eerste keer zijn, want nooit eerder wist de Stockcarvloot uit het Verenigd Koninkrijk de Cup mee te nemen naar de bakermat van de Stockcarsport.

Het affiche is spectaculairder dan alle eerdere edities. Twaalf Stockcar formule 2 en maarliefst negentien formule 1 coureurs zullen hun Nederlandse concurrenten het racen zo moeilijk mogelijk gaan maken. Als of dit nog niet voldoende spektakel zal opleveren heeft Raceway Venray ook nog de Landklasse Stockcars (normaliter alleen op zand en kleibanen te vinden) en de uit Engeland afkomstige Rebels aan het programma weten toe te voegen.

 Een bomvol programma dus, waarbij het publiek over twee dagen verdeelt, vijfenveertig heats voorgeschoteld zal krijgen. In de Formule 1 klasse zal de nieuwe Europees en Wereldkampioen Frankie Wainman Jnr. na een jaar van afwezigheid zijn glansrijke kampioenslijst willen aanvullen met de nog ontbrekende World Cup. Ook de andere SuperStars waaronder; Andy Smith, Stu Smith Jnr., Peter Falding, Ivan Pritchard, Gary Castell en Mark Gilbank, maken al jaren furore op de ovals, en hebben de snelheid en kennis in huis om voor een stunt te kunnen zorgen. Het zal erom spannen met op zaterdag nog vijf heats die voor de Nederlanders nog mee tellen om een definitieve startopstelling te maken. De Nederlandse top, kent een wisselvallig seizoen waarin vooral de sub-toppers veel punten pakten. Dave Schaap is verzekerd van een eerste start plaats, maar vanaf plek twee nog in handen van Henk Jan Ronitz tot  plaats acht waarin in ook regionaal coureur Theo van Lier (5e algemeen) vertegenwoordigd is kan er nog geschoven worden. Het interessante van dit alles is dat de te behalen punten ook nog voor de deelname aan de World Final in Engeland gelden. Er zal dus gereden moeten worden voor wat men waard is. Zes plaatsen zijn reeds vergeven aan de top zes van Engeland voor de overige twee plekken zal gereden moeten worden onder de overgebleven Engelse coureurs. Zelfs staat er (onder voorbehoud) na jaren weer een New Zeelandse coureur aan de start. Waar ooit vader Russel Joblin op het circuit van Baarlo furore maakte zal nu zoon Simon dit willen herhalen op Raceway Venray.

Zondag zullen we weten wie de titel World Cup houder een jaar mag toe eigenen.

Een dag eerder komen de Formule 2 coureurs aan de start voor hun World Cup en ook voor de overzeese Formule 2 coureurs geld dat de top zes recht op deelname heeft.

De toppers met; Daz Kitson, Mark Helliwell, Chris Roots en Stuard Rolph weten zich verzekerd van een aanval op de World Cup en het daarbij onttronen van kampioen Toon Schut. Het zal een moeilijke klus gaan worden voor alle coureurs vooral nu we in de formule 2 klasse te maken hebben met rondetijden die extreem snel zijn. Ook de vanaf de eerste start plaats vertrekkende Schut kan deze ronden rijden, en zal dus menige aanval kunnen afweren. Het zal geen eenvoudige klus worden voor Schut want ook, Martijn Vowinkel, Willie en Henk Peeters en regionaal coureur Roy Hendriks wisten al finales te winnen dit jaar, en willen graag de titel aan hun erelijst toevoegen.

Dit jaar zullen ook de Rebels uit Engeland overkomen en strijden om de Race World TV Rebels Dutch Open. Op zaterdag zullen er punten verzamelt worden voor een startopstelling op zondag. Een echte cup waarin ook twee Nederlandse deelnemers hun opwachting, waarvan Triny van Rooij zelfs enkele heats wist te winnen in 2005.

Ook zullen de overige klassen; HotRods, Saloon Stockcars en Formule Toyota, weer aan de start verschijnen. Als tweede extra staat de Stockcar Landklasse op het programma. Deze Stockcars bevolken normaliter de kleibanen in het noorden van het land, met het bijbehorende spektakel zullen zij nu Raceway Venray aandoen. Ouderwets rubber stokend zorgenden zij in 2005 voor staande ovaties van het publiek. Ook de Stockcar F1 duo-zitter is weer te vinden op het circuit en staat klaar voor enthousiastelingen die de smaak van stockcar racen van dicht bij willen meemaken. Voor meer info en complete rijders lijsten ga naar: www.racewayvenray.com.

De Coureurs / The Drivers Stockcar F2

 

 

 

no.

naam  / name

woonplaats / town

 

 

 

Nederland / The Netherlands

 

1

Peter Schreurs

Venray

3

Francois Damen

Goirle

4

Roy Maessen

IJsselsteijn

8

Danny Wagtmans

Sprundel

9

Geert-Jan Keijzer

Helmond

12

Luud Laurijssen

Chaam

16

Robert Leenhouts

Haelen

19

Jelle Kurstjens

Montfort

22

Martijn Vowinkel

Ommen

24

Willie Peeters

Nijmegen

25

Henk Peeters

Nijmegen

29

Cor Schutter

Noorden

30

Toon Schut

Dordrecht

31

Jan Vervuurt

Grashoek

33

Sebastiaan Vowinkel

Ommen

40

Piet Huussen

Nieuwkoop

41

Miranda Illbrink

Nibbixwoud

42

Jeroen Laurijssen

Chaam

43

Rob van Rengs

Meterik

46

Patrick Kessels

Bocholt

47

Patrick Tersteeg

Noorden

48

Danny Smidt

Nijmegen

52

Erwin Peeters

Venray

53

Roy Leenhouts

Haelen

57

Leon de Kevie

Genderen

61

Michel van Haarlem

Doetinchem

65

Joep Hendriks

Maasbree

70

Hans Gielen

Heythuysen

77

Martijn Oudhuis

Ursum

79

Roy Hendriks

Maasbree

82

Marijn van de Water

Avenhorn

85

Riny van de Water

Avenhorn

93

Marco Geulen

Gennep

150

Mascha Sluijk

Ysselsteyn

302

Marcel Basters

Tilburg

 

 

 

België / Belgium

 

B97

Frank Lemmens

Stokkem

B228

Danny Verelst

Haacht

B888

Dirk Jacobs

Lille

 

 

 

Duitsland / Germany

 

58

Sandro Schoofs

Bedburg-Hau

99

Thomas Grosse

Neukirchen

 

 

 

Verenigd Koninkrijk / United Kingdom

 

 

 

69

Stewart Chalkley

Arlesley

170

Mark Helliwell

Oldham

259

Simon Farrington

Coventry

360

Mark Thornton

Stockport

469

Ian Chalkley

Arlesley

513

Roy Slocombe

Milton Keynes

599

Jonathan Lawrence

Stevenage

602

Ricky Wilson

Skipton

677

Chris Roots

Guildford

732

Daz Kitson

Huddersfield

782

Stuart Rolph

Cambridge

802

Dean Simpson

Keighley

 

De Coureurs / The Drivers Stockcar F1

 

 

 

no.

naam / name

woonplaats / town

 

 

 

Nederland / The Netherlands

 

6

Geert-Jan Keijzer

Helmond

7

Ronald Raaphorst

Nieuwerkerk a.d. Yssel

007

Dave Schaap

Heemskerk

8

Martin Verhoef

Pijnacker

12

Evert van der Berg

Nieuwerkerk a.d. Yssel

16

John van 't Veer Jnr

Assendelft

22

Louw Wobbes

Dronrijp

24

Willie Peeters

Nijmegen

25

Berry Paardenkooper

Portengensebrug

33

Dany van Elmpt

Vlodrop

44

Anne Hoeksta

Westergeest

50

Arie Alberts

Montfoort

57

Theo van Lier

Baarlo

62

Camiel de Decker

Opdam

65

Hans Baegen

Linschoten

69

René Schippers

Enschede

71

Henk Alberts

Weesp

75

Bauke van Kalsbeek

Gaast

99

Johan Catsburg

Waverveen

107

Ruud van der Veen

Den Burg, Texel

217

Ron Kroonder

Assendelft

219

Dave van Haarlem

Doetinchem

221

Marco Jeninga

Breezand

240

Henk-Jan Ronitz

Assendelft

288

Hans Uebelgönne

Weert

482

Peter van den Bosch

Rosmalen

 

 

 

België / Belgium

 

B67

Jos op 't Roodt

Molenbeersel

 

 

 

Verenigd Koninkrijk / United Kingdom

1

Frankie Wainman Jnr

Silsden

21

Mark Gilbank

Rotherham

33

Peter Falding

Brinsworth

105

Chris Bonner

Poynton

172

Mickey Randell

Barwell

218

Derek Fairhurst

Bolton

H247

Gary Castell

Daventry

259

Paul Hines

Burbage

305

Carlos Perez

Crewe

321

Edward Neachell

Sutton Coldfield

322

James Neachell

Sutton Coldfield

327

Howard Davis

Cheltenham

390

Stuart Smith Jnr

Rochdale

391

Andrew Smith

Rochdale

434

Ivan Pritchard

Long Eaton

447

Dave Hopkins

Banbury

484

Craig Utley

Sheffield

 

 

 

Nieuw Zeeland / New Zealand

 

NZ72

Simon Joblin

Stratford

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Coureurs / The Drivers Stockcar F1 (landklasse / dirt)

 

 

 

no.

naam / name

woonplaats / town

 

 

 

Nederland / The Netherlands

 

3

Ouwe Bijlsma

Sint Annaparochie

11

Onno Pietersma

Tzum

17

Bouwe-Arjen Hiddinga

Lioessens

21

Jeroen Wekema

Yde

23

Feite Visser

Abbega

26

Jan van der Iest

Harkema

29

Durk Greidanus

Tzum

32

Ernst-Jan Wekema

Yde

43

Haye Dijkstra

Menaldum

52

Haye Postma

Kollumerzwaag

60

Henk Maris

Roden

63

Appie Maris

Roden

66

Ad Nap

Kamerik

67

Marco Kandt

Nieuwerkerk a.d. Yssel

74

Bate Feenstra

Koudum

84

Mark Woudenberg

Nieuwerkerk a.d. Yssel

85

Peter Stofberg

Nieuwerkerk a.d. Yssel

88

Willem-Hein de Haan

Minnertsga

90

Roelof van der Veen

Haulerwijk

94

Age Koudenburg

Ylst

112

Arjan Ligthart

Schagerbrug

124

Feite van der Veen

Abbega

125

Ben Vergeer

Oudewater

126

Johan Kranenburg

Papekop

223

Jannes Boskma

Leeuwarden

 

 

 Zevenhuizen, 24 juli 2006

 Beste stockcarrijder,

 Het “SPEED WEEKEND” is alweer bijna zover. In het weekend van 19 en 20 augustus gaan jullie uitmaken wie er WORLD CUP CHAMPION 2006 wordt.

Middels deze brief willen we jullie op de hoogte brengen van een aantal mededelingen.

Keuring:

Er zal o.a. nauwkeurig naar de “grondspeling”, bumperbreedte en veiligheid worden gekeken.

Ook zullen er compound-hardheidsmetingen gedaan worden. Hierbij hebben we omdat we het hele jaar al metingen uitvoeren een goede indicatie wat de hardheid van de band mag wezen. Indien wordt gemeten dat de hardheid afwijkt van het originele hardheidsgetal volgen er maatregelen.

Wellicht overbodig maar het smeren van banden is te allen tijde verboden, ongeacht de hardheid van de band. Als een band zichtbaar is gesmeerd of als men zichtbaar staat te smeren (bijv. remmenreiniger) volgen er maatregelen.

Banden:

Om discussie te voorkomen en een zo eerlijk mogelijke WORLD CUP te rijden moeten de banden waarmee je de WORLD CUP manche gaat verrijden, zowel van buiten als van binnen door een B.V.S.R. official worden gecontroleerd vóórdat deze om de velg gaat. Om dit mogelijk te maken hebben we een aantal vrijwilligers bereid gevonden om hierbij te helpen.

Harry Maessen stelt een truck van de BRL-serie beschikbaar met bandenmachines en een compressor. Wij hebben ook een tweetal mensen bereid gevonden die de banden voor jullie eventueel om de velg leggen. Uiteraard mag je ook zelf de band om de velg leggen als het maar in de trailer van de BRL-serie gebeurt. (Dit is gelijk aan de werkwijze van vorig jaar).

Als de band om de velg zit en deze goed is bevonden door de aangestelde B.V.S.R. official dan krijgt de band en de velg een merkteken. De WORLD CUP moet op deze gemerkte banden worden verreden. De aangestelde B.V.S.R. officials zijn evenals vorige keer Jos van Schie en Jan van den Dool.

Mocht er na het verrijden van de WORLD CUP manche nog twijfel zijn over een band dan moet deze alsnog ter beschikking worden gesteld voor controle. De B.V.S.R. heeft te allen tijde het recht om banden in beslag te nemen voor een extra controle (bij het niet ter beschikking stellen van de banden volgen er maatregelen).

Op de zaterdag moet je de banden laten controleren (uiterlijk 45 minuten na het verrijden van jullie laatste manche op de zaterdag), dit i.v.m. het korte tijdsbestek op zondagochtend. Na de controle merken we jullie banden en velgen. Deze banden worden door ons bewaard en kunnen jullie zondagochtend weer ophalen om mee te trainen en/of te keuren.

Geluidsnorm:

Ook op circuit De Peel in Venray hebben we te maken met geluidsnormen. De maximale toegestane geluidsnorm is 103 db. Indien je niet voldoet aan deze norm word je niet toegelaten tijdens de races.

Brandveiligheid:

Wij willen jullie er nogmaals op attenderen dat het dragen van brandvertragende kleding verplicht is tijdens de wedstrijden maar ook tijdens de trainingen. Van jullie wordt ook verwacht dat je tijdens de voorstellingsronde op de zondag je overall draagt.

Van monteurs die op de baan lopen wordt OOK verwacht dat zij een overall aan hebben.

Overig aandachtspunten:

Na het verrijden van de WORLD CUP en alle andere manches is het niet toegestaan om over het middenterrein te rijden. Dus NIET over het gras, mocht dit wel gebeuren dan volgen er maatregelen.

Wij willen dit jaar iets nieuws proberen tijdens de opwarmronden namelijk een zogenaamde WAVE-lap. Het is de bedoeling dat jullie in de eerste opwarmronde rijdend zwaaien naar het publiek.

Omdat er veel deelnemers zijn in de F1 asfalt-, F1 landstockcar klasse en in de F2 klasse willen wij jullie verzoeken om jullie bus en/of trailer zo netjes en strak mogelijk NAAST elkaar te zetten. Ernst Jenninga is door SMC Venray aangesteld als parkeermeester. Wanneer meereizende monteurs en/of aanhang willen blijven overnachten dient dit te gebeuren op het oude rennerskwartier (dat is dus het grasveld). Vanwege de hoge onkosten (door vernielingen) vorig jaar wordt aan iedereen die blijft overnachten 20 Euro per auto gevraagd muv de stockcarbussen.

Zaterdag 19 augustus is een normale wedstrijddag ook al wordt deze ’s middags en ’s avonds verreden. Er kan worden getraind van 12:00 tot 13:30 uur. De wedstrijden beginnen om 14:00 uur. Er worden waarschijnlijk 5 manches verreden en een dagfinale. Daarbij hanteren we het zogeheten ABC-systeem. Iedere rijder rijdt minimaal 3 keer en een finale. De punten die er op deze dag worden gehaald tellen nog mee voor de WORLD CUP op zondag en ook voor de afvaardiging voor het WK in Engeland op 2 september te Coventry.

RIJDERSBRIEFING ZATERDAG:

Tijdstip                        : 13:45 uur

Plaats             : Persruimte naast de jurytoren

Zondag 20 augustus kunnen jullie trainen van 10:30 tot 11.00 uur. Dit is alléén voor de Stockcar F1 asfalt klasse.

Direct na de training worden de stockcars, in volgorde van de startopstelling, één voor één gehaald door een aangesteld B.V.S.R lid om vervolgens gewogen en gekeurd te worden. Men dient hier direct gehoor aan te geven. Na de weging c.q. keuring gaan de stockcars direct naar de pitlane. Er mag niet meer aan de stockcars worden gesleuteld en iedereen verlaat de pitlane. Houdt er dus rekening mee dat er na de training op zondag nauwelijks ruimte is om je stockcar nog te veranderen.

Als de voorstellingsronde begint gaat één van de monteurs in jouw stockcar rijden en de coureur neemt plaats op de auto. Dus neem GEEN auto’s of trucks of dergelijke voertuigen mee de baan op om daarmee de stockcar te duwen.

De WORLD CUP manche; dit is de eerste manche op zondag voor de F1 asfalt rijders en telt niet mee voor de punten van de rijdersafvaardiging naar de WK in Engeland. De resterende manches en de eventuele dagfinale welke na de WORLD CUP worden verreden tellen wel mee voor de afvaardiging naar Engeland maar we beginnen dan wel met een nieuwe puntentelling voor de Venray WORLD CUP 2007.

 

Nb. Tijdens de dag mag er niet meer worden gewisseld van stockcar. Je blijft rijden in de stockcar waarmee je de dag bent aangevangen (muv de training).

De WORLD CUP wordt over 30 ronden verreden en wordt altijd helemaal uitgereden. Begin dit jaar zijn jullie geinformeerd over het aangepaste B.V.S.R. vlaggenreglement. Om misverstanden te voorkomen willen we het e.e.a. hieronder nogmaals toelichten:

Komt er in de eerste 3 ronden een rode vlag dan volgt er een herstart en mag er gesleuteld worden. Als de koploper voor de 3e keer over de start- en finischlijn is gereden dan is de race in de 3e ronde. Indien er voor één rijder rood wordt gegeven mag deze niet meer meerijden, de overige rijders mogen eventueel wel sleutelen aan hun stockcar. Indien er meerdere rijders betrokken zijn bij de crash waarvoor rood is gegeven mogen alle rijders weer meerijden (en dus ook sleutelen).

Komt er binnen 3 ronden een bewegende gele vlag situatie voor, dan gaat dit automatisch over in rood, er volgt een herstart. (Er mag eventueel gesleuteld worden). Hiervoor geldt dezelfde regel als hierboven (bij de rode vlag situatie).

Komt er na 3 ronden een bewegende gele vlag situatie voor, dan volgt er een doorstart. (Er mag niet gesleuteld worden). Dat wil zeggen er mag géén monteur op de baan en er mag niet worden gesleuteld ook niet door de coureur zelf.

Wanneer je tijdens een gele vlag situatie uit je lijn gaat dan moet je achteraan starten.

Voor diegenen die schade aan de auto hebben, mogen dit repareren met behulp van 1 monteur en de spullen moeten over de vangrail worden aangegeven. De tijd wordt door de wedstrijdleiding bepaald (ongeveer 5 à 10 minuten). Dus indien de situatie optreedt dat er wel gesleuteld mag worden dan geldt deze regel.

Er zal naar alle waarschijnlijkheid geen weging meer plaatsvinden na afloop van de WORLD CUP. Men dient zich wel beschikbaar te houden. Wel zullen er nog hardheidsmetingen worden gedaan.

Wij willen jullie er nogmaals op attenderen dat tijdens het opstellen is het niet toegestaan rondjes te blijven rijden (ook niet in tegengestelde richting) en donuts te maken. Van iedere coureur wordt verwacht hij/zij direct naar zijn/haar startplek rijdt.

Let er op dat je na afloop van de wedstrijden niet over het gras rijdt.

Door de onkosten die wij ieder jaar weer maken zijn wij genoodzaakt om ieder lid een bijdrage van 20,00 Euro te vragen. Hans Janssen zal hiervoor langskomen tijdens het weekend. Wij rekenen op jullie medewerking.

Wij hopen jullie zaterdag 19 augustus te mogen begroeten en wensen jullie een sportief en gezellig weekend tegemoet.

Met vriendelijke groet,

SMC Venray & B.V.S.R.

 

 Zevenhuizen, 24 juli 2006

Beste landstockcarrijder,

SMC Venray & de B.V.S.R. organiseren op zaterdag 19 en zondag 20 augustus a.s. een stockcar weekend voor zowel F1 asfalt stockcars (deze rijden op zondag de Worldcup) als voor F1 landstockcars op het circuit De Peel in Venray.

Dit jaarlijks terugkerend evenement is bestemd voor alle stockcarcoureurs die normaal gesproken alleen op klei- of zandbanen rijden. Wij bieden jullie tijdens dit mooie evenement de mogelijkheid om 1 keer per jaar een uitstapje naar het asfalt te maken. Niet tussen de stockcar F1 coureurs die iedere maand op het asfalt rijden maar gewoon tussen collega landstockcarrijders.

Tot op heden hebben 20 coureurs zich aangemeld. Heb jij je nog niet aangemeld dan kan dat alsnog bij Harm Faber (06 51588066). Wij hopen op een grote opkomst.

Voordat je kunt starten zijn er wel een paar belangrijke wetenswaardigheden te melden:

·         Om mee te mogen doen moet je minimaal 2 landcrossen gereden hebben in de auto waarmee je het weekend wilt meedoen;

·         Op beide dagen zijn geldprijzen en bekers beschikbaar gesteld door SMC Venray;

·         Er kan op zaterdag getraind worden van 12:00 tot 13:30 uur. In verband met de veiligheid zullen de F1 landstockcars apart trainen van de F1 asfaltstockcars. Inschrijven kan vanaf 10:00 uur;

·         De wedstrijden beginnen op zaterdag om 14:00 uur;

·         Door jullie worden op zaterdag in principe 3 manches gereden. Indien de tijd het toelaat wordt er ook een dagfinale gereden;

·         Op zondagochtend kan er niet worden getraind door de F1 landstockcars;

·         De wedstrijden beginnen op zondag om 12:00 uur;

·         Op zondag rijden jullie in principe 2 manches en een dagfinale;

·         Omdat er veel deelnemers zijn in de F1 asfalt-, F1 landstockcar klasse en in de F2 klasse willen wij jullie verzoeken om jullie bus en/of trailer zo netjes en strak mogelijk NAAST elkaar te zetten. Ernst Jenninga is door SMC Venray aangesteld als parkeermeester. Wanneer meereizende monteurs en/of aanhang willen blijven overnachten dient dit te gebeuren op het oude rennerskwartier (dat is dus het grasveld). Vanwege de hoge onkosten (door vernielingen) vorig jaar wordt aan iedereen die blijft overnachten 20 Euro per auto gevraagd muv de stockcarbussen.

Verder zijn er nog een aantal aandachtspunten te vermelden:

Banden:

Voor de landstockcars is het alléén toegestaan om op “gewone” banden te rijden (evenals de Open NK Lelystad). Automatenbakken zijn wel toegestaan.

Licentie:

Om aan dit weekend deel te mogen en kunnen nemen, is het noodzakelijk dat je hiervoor een startlicentie koopt (dit in verband met de verzekering). Deze is geldig voor beide dagen. De kosten van deze licentie is 25,00 Euro.

Transponders:

Vergeet niet jullie eigen transponders opgeladen en wel mee te nemen!! Voor diegene die niet in het bezit zijn van een transponder moeten dit bij de inschrijving melden.

Geluidsnorm:

Ook op circuit De Peel in Venray hebben we te maken met geluidsnormen. De maximale toegestane geluidsnorm is 103 db. Indien je niet voldoet aan deze norm word je niet toegelaten tijdens de races.

Brandveiligheid:

Het is verplicht om tijdens de wedstrijden én de training brandvertragende kleding te dragen d.w.z. een brandvertragende overall van het type standaard FIA 8856 – 2000 of hoger óf standaard FIA 86, handschoenen, onderhemd met zowel lange mouwen als ook col, lange onderbroek en sokken. De race overall mag niet door en door geborduurd zijn, maar de borduring mag alleen op de buitenlaag aanwezig zijn. Het is niet verplicht om raceschoenen te dragen, het is wel toegestaan om stevige leren schoenen of offshore laarzen te dragen tijdens de wedstrijden. Dus geen sport- of gymschoenen van nylon materiaal.

Iedere monteur die zich voor of na de race op de baan bevindt dient ook een overall te dragen.

Ieder team dient in het bezit te zijn van een (minimaal) 5 kg brandblusser, welke in de nabijheid van de stockcar (achter in de bus) staat indien deze in de pits staat.

 Wij hopen jullie zaterdag 19 augustus te mogen begroeten en wensen jullie een sportief en gezellig weekend tegemoet. Ook voor vragen kunnen jullie natuurlijk contact opnemen met Harm Faber.

Deze brief is niet naar iedere landstockcarrijder verstuurd maar mochten er nog andere geïnteresseerden zijn dan kunnen zij zich altijd aanmelden.

Met vriendelijke groet,

SMC Venray & B.V.S.R.

 

 

Zondag 23 Juli

SUPER CUP NATIONAL HOTRODS

Internationale Autospeedway wedstrijden, Raceway Venray

De kampioenschapstrijd barst aanstaande zondag 23 juli los op Raceway Venray.

We zijn toe aan de vierde wedstrijddag van seizoen 2006 met als kraker, de Super Cup voor de National HotRods.

De Super Cup zal dit jaar voor het eerst onder deze naam verreden worden, voorheen ging deze race onder de naam World Cup van start. De opzet blijft ongewijzigd en dat wil zeggen dat al voor aanvang van de reguliere wedstrijden de spanning om te snijden zal zijn tijdens de kwalificatie heats voor de indeling op de start grid.

Een jaar lang worden er al punten verzameld die recht geven op plaatsing voor één van de kwalificatie groepen. De rijders die plaats één t/m vier bezetten maken in een kwalificatie heat, waarin iedere coureur enkele minuten de tijd krijgt een rondetijd te zetten uit wie; pole, de tweede etc. positie krijgt. Dit doet de rest van de rijders die lager gekwalificeerd zijn ook in hun eigen groep van vier. De coureurs in vorm zijn: John van den Bosch, Josef Willemsen, Roel Bongaerts en Eric Roeffen. Deze vier zullen gaan strijden om de eerste vier startplaatsen.

Onderlinge verschillen tussen de coureurs kennen we dit seizoen nauwelijks. Een perfect scenario voor de Super Cup. Vooral de tweede groep met Barry Maessen en Karel Neleman en de aanvallend ingestelde Laurens van der Velde uit groep drie zullen zich snel willen losmaken uit hun groep en in de slipstream van de koplopers terecht willen komen. Dit seizoen kent uiterst spannende wedstrijden in deze non- contact klasse, waar elke plaats verbetering fel wordt bevochten, met als gevolg dat al diverse malen de gehavende bolides van het circuit moesten worden getakeld. Het belooft een spannende strijd te worden met aansluitend de revanche wedstrijden.

Ook in de Stockcar Formule 1 en 2 klasse zal de strijd om de punten fel zijn. In augustus wordt de jaarlijkse World Cup voor deze klassen verreden en ook hier geldt dat een goede start positie de kans op de overwinning alleen maar vergroot. De toppers hebben weliswaar een gaatje naar hun concurrenten geslagen, maar de subtop staat in de ranking nog dicht bij elkaar. Bij de Stockcar F1 klasse zullen de Engelsmannen, Gary Castell en Ivan Pritchard het deelnemersveld dat dit jaar gegroeid is weer aanvullen. Oud Wereldkampioen en World Cup winnaar Ron Kroonder die na een periode van drie jaar weer van de partij is maakt reuze sprongen in het klassement en kan een goede startpositie voor de World Cup waarborgen tijdens de juli races.

In de Saloon Stockcar klasse weet Toon Schut zich voorlopig verlost van mede titelkandidaat Ed Gatzen. Dat Schut niet ongenaakbaar is, bleek afgelopen races waar hij menigmaal in de rondte werd geduwd en zo veel plaatsen moest inleveren.

De Formule Toyota klasse zien we sinds jaren een ander gezicht aan de kop van de puntenlijst. Ingo Ingenbleek kent tot dusver een perfect seizoen. Gevolgd door Stephan Driessen en Roald Severens weet hij dat hij zal moeten rijden voor wat hij waard is. Enkele punten maar bedraagt het verschil tussen deze drie coureurs. Op zondag 23 juli zal de spanning om te snijden zijn met de Super Cup als hoofdschotel, op Raceway Venray.

 Vanaf 10:00 uur getraind en zullen de wedstrijden vanaf 12:00 uur van start gaan. Voor meer info zie www.racewayvenray.com

 

Alle lichten op groen voor het

Circuit `de Peel` in Venray.

Bron: Raceway Venray

 

Op vrijdag 1 juli j.l. is na 5 jaar intensief onderhandelen met de overheid een overeenkomst gesloten voor een nieuw te bouwen Circuit aan de Bakelsedijk te Ysselsteyn-Venray.

 

O.a. is overeengekomen dat het huidige bestaande Circuit voor de motor-, kart- en autosport in gebruik blijft totdat het nieuwe Circuit is gerealiseerd en in gebruik is genomen.

 

In het kort betekent dit dat alle geplande evenementen op het bestaande Circuit tot die tijd gewoon doorgaan

 

15-06-2006

Provincie stemt in met plek circuit 

DOOR PETER HEESEN

bron: Dagblad de Limburger

VENRAY         De provincie Limburg gaat onder strenge voorwaarden toch akkoord met de Bakelsedijk- Zuid in Venray als locatie voor racecircuit De Peel. Eerder was deze plek onbespreekbaar voor de provincie. Wethouder H. Teunissen van Venray is blij met de „onverwachte wending ” .         Voorzitter H. Maessen van MSS De Peel, dat het circuit beheert, is eveneens verheugd. „Dit is een belangrijke dag. Er is eindelijk weer licht aan het eind van de tunnel. ”        Door de handreiking van de provincie lijkt de toekomst van het auto- en motorsportcircuit, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, verzekerd. Die stond op het spel omdat de gemeenteraad slechts één oplossing acceptabel vond voor het illegale racecircuit: verplaatsing naar de overkant van de Bakelsedijk. De provincie gaf aan dat die plek onbespreekbaar was, omdat dat gebied als bufferzone voor een waardevol natuurgebied dient. Het meningsverschil tussen gemeente en provincie leek een prestigestrijd te worden over de rug van de auto en motorsportliefhebbers.

       Gisteren, tijdens de vergadering van een provinciale adviescommissie over de slepende kwestie, bleek dat Gedeputeerde Staten een omslag hebben gemaakt. Als de gemeente Venray haar keus voor de Bakelsedijk-Zuid beter onderbouwt, valt er volgens GS te praten over die locatie. Venray heeft nog wel veel huiswerk te maken, waarschuwen GS, omdat de huidige argumenten niet aantonen dat de Bakelsedijk-Zuid de beste locatie is. Verder wil de provincie keiharde afspraken maken met de gemeente Venray en MSS De Peel over het opruimen van het oude circuit en het aanleggen van de nieuwe racebaan.        GS eisen dat het nieuwe circuit op 1 januari 2008 in gebruik moet zijn. Tevens dient tien miljoen euro borg op de rekening van de provincie te worden gestort. Dat geld krijgt MSS De Peel terug als het circuit op tijd klaar is.

GS: verplaatsing van veehouderijen en compensatie natuur

• VERVOLG VAN PAGINA 1

VENRAY Wethouder Teunissen liet gisteren meteen weten dat 1januari 2008 absoluut onhaalbaar is. Ook plaatste hij kanttekeningen bij de hoogte van de borg.        De provincie verlangt daarnaast dat twee veebedrijven in de buurt van het nieuwe circuit worden verplaatst en dat de gemeente de natuur compenseert die aan de Bakelsedijk verloren gaat.        De VROM-inspectie, die voorheen ook tegen de locatie Bakelsedijk-Zuid was, schaart zich achter de provincie. Minder inschikkelijk is de Milieufederatie Limburg. Woordvoerster T.        Wuts verklaart dat zij zich met hand en tand zal verzetten tegen een circuit aan de Bakelsedijk- Zuid, omdat het gebied als bufferzone voor de ecologische hoofdstructuur dient, een keten van waardevolle natuurgebieden. „Het gaat nog jaren duren voordat er een besluit valt over de nieuwe locatie ” , meent Wuts. Burgemeester J. Waals van Venray gaat ervan uit dat de provincie niet zal optreden tegen het illegale circuit tot het nieuwe gerealiseerd is. Gemeente en provincie spraken eerder af de gedoogtermijn te verlengen tot 1juli 2006. De Milieufederatie, VROM-inspectie en buurtbewoners eisen dat het circuit zo snel mogelijk gesloten wordt.        

 

Zondag 25 Juni

Internationale Autospeedway wedstrijden

Raceway Venray

Wedstrijddag nummer drie staat alweer op de agenda van Raceway Venray. De vijf vaste raceklassen zullen aan de start verschijnen waarin zich een zeer boeiende strijd om  kampioenschappunten aan het ontplooien is.

In de Formule Toyota klasse is het Ingo Ingenbleek die het klassement aanvoert gevolgd door Stephan Driessen en René Heijnen die tot nu toe een zeer goed seizoen kent. Bij de National Hotrods zijn de onderlinge verschillen miniem te noemen. De top vijf staat nog geen twintig punten van elkaar verwijdert en wordt geleidt door Roel Bongaerts die na een minder seizoen in 2005 zijn ritme weer te pakken heeft. Ook Barry Maessen weet zich te nestelen in deze top vijf. De spanning is terug zeker nu de oude rot in het vak, Laurens van der Velde zijn rentree heeft gemaakt en al direct een plaats in de top tien wist op te eisen.

In de saloon stockcar ging het er tijdens de Hemelvaart wedstrijden door de regen iets rustiger aan toe. Dit zal zeker goed worden gemaakt door de heren coureurs. Topper Ed Gatzen weet het punten gat naar leider toon schut nog steeds minimaal te houden. Een ontmoeting tussen beide heren op de baan zal dan ook zeker eindigen in een slippartij. De reglementen verwijzen dan ook naar het verplichte duw en trekwerk tijdens elke inhaal actie in de Saloon Stockcar klasse. De overige concurrenten zullen een gat van twintig punten moeten gaan dicht rijden alvorens zij aanspraak kunnen gaan maken op de titel. Dit belooft spektakel.

Zo ook in de Stockcar F1 en F2 klasse, waar dit jaar de overwinningen verdeelt worden onder een groot aantal coureurs. Niets is in deze klassen nog zeker.

Bij de stockcar F1 is een klein gaatje ontstaan tussen de nummers één en twee en de rest van het veld. Dave Schaap en Jos op ’t Roodt zullen er alles aandoen dit zo te houden. Maar meerdere coureurs komen steeds beter in vorm zo ook Geert Jan Keijzer en Louw Wobbes die niet vies zijn van het geoorloofde bumper contact. Ook voor deze meeting zulle enkele Engelse coureurs de overtocht maken. Zo zullen Gary Castell en Ivan Pritchard weer aan de start verschijnen. Pritchard pakte veel punten tijdens de races in de regen en bezet na één gereden wedstrijd al plaats twaalf in een deelnemersveld van 26 stockcars. De Formule 2 klasse kennen we twee koplopers Toon Schut op de voet gevolgd door Danny Smidt. Veel bumper werk kenmerken de formule 2 dit seizoen, om elke centimeter wordt gestreden. Vooral in de top tien zijn de punten kostbaar want hier wil iedereen de aansluiting behouden en strijden om de best mogelijk start plaats voor de World Cup in augustus.

Vanaf 10:00 uur zal er getraind wiorden en de wedstrijden zullen starten vanaf 12:30 uur. Voor meer info zie www.racewayvenray.com

 

Donderdag 15 Mei (Hemelvaartdag)

Internationale autospeedway wedstrijden, op Raceway Venray

Met; Stockcar Formule 1 coureurs verrijden ‘The Long Track Memorial Trophy’

        Laurens van der Velde (National Hotrods) maakt na 10 jaar rentree

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartdag) staat de 2e wedstrijddag van het autospeedway seizoen op het programma van Raceway Venray.

Een dag die een aantal extra's in petto heeft. Zo zal oud National Hotrod Wereldkampioen, Laurens van der Velde na tien jaar van afwezigheid het huidige deelnemersveld komen versterken. Een uitdaging voor deze 'oude' rot in het vak, want in die tien jaar is er veel verandert. Snel en geslepen is hij zeker nog, zo wist hij tijdens de wedstrijden van april in Posterholt al een manche te winnen door zeer aanvallend te rijden. Dit deed ook Eric Roeffen tijdens de eerste wedstrijddag op Raceway Venray, met twee manche overwinningen eindigde de Grubbenvorstenaar hoog in het eind klassement. De punten werden onderling goed verdeelt en het lijkt een boeiend seizoen te gaan worden in deze klasse.

Toon Schut kon na het vallen van de vlag in Stockcar Formule 2 klasse alweer een finale zegen aan zijn imposante carrière toevoegen. Al is het verschil met enkele van zijn concurrenten kleiner aan het worden. Zo was Patrick Kessels (nieuwkomer op het circuit) in alle heats voorin te vinden en eindigde op een 3e plaats algemeen. De klapper van de dag maakte de winnaar van de eerste heat Joep Hendriks. Hij klapte tijdens een inhaal actie frontaal in de vangrail, waardoor zijn Formule 2 volledig de vernieling in ging. Een nieuwe Stockcar staat alweer klaar en zijn rentree wordt op Hemelvaartdag verwacht.

In de Stockcar Formule 1 klasse zal ' the Long Track Memorial Trophy' verreden worden. Een initiatief van een viertal autospeedway enthousiastelingen, die geheel op vrijwillig basis, doormiddel van sponsorwerving in 2005 een Cup in het leven hebben geroepen. Een Cup wedstrijd die met open armen werd ontvangen in de Stockcarwereld. Eigenlijk een wedstrijd zoals elke andere met dien verstande dat er een behoorlijke som aan prijzen kan worden gewonnen. In heat drie van de Stockcar F1 zal de wedstrijd plaatsvinden. De startopstelling zal geschieden volgens bekent systeem; d.w.z. de besten starten achteraan. Dit geeft deze Cup wedstrijd juist zijn allure, ook de coureurs die vooraan starten (laagste in het punten klassement) hebben zo zicht op de prijzenpot. Dat bewees Hans Baegen jr. in 2005, die tijdens deze race een knappe derde plek wist te bemachtigen. Ook de Engelse coureurs maken de overtocht voor deze Trophy. Zo zullen Gary Castell, Ivan Pritchard en Carlos Perez aan de start verschijnen en meedingen voor de Cup. Of ook dit jaar weer een verrassende uitslag zal worden genoteerd zal een vraag blijven tot na de Trophy race. Tijdens de afgelopen wedstrijden bleek wel, dat ook dit jaar weer velen coureurs aanspraak maken op een manche overwinning. Afgelopen wedstrijden stonden er maarliefst 26 Stockcars aan de start een aantal dat naar alle waarschijnlijkheid ook tijdens de Hemelvaart wedstrijden aan de start zal verschijnen

De Formule Toyota coureurs moesten het vorige race nog stellen zonder kampioen Derek Siebers. Hij zal weer aan de start verschijnen met een gloednieuwe bolide, en de verloren punten proberen goed te maken. Franz Hoeboer is op dit moment de koploper in het punten klassement, gevolgd door René Heijnen.

Bij de Saloon Stockcars pakte Toon Schut al direct twee van de drie manche overwinningen. Maar wordt op de voet gevolgd door Ed Gatzen. Hier beloven het weet spannende wedstrijden te worden met een deelnemers veld van 18 Stockcars.

Ook zal de Stockcar F1 duo-zitter weer zijn rondjes draaien voor de liefhebber die het eens van dichtbij wil meemaken. Donderdag 25 mei zullen de motoren weer gestart gaan worden. Vanaf 10:30 uur de trainingen, aanvang van de wedstrijden 12:30 uur

Voor meer info zie www.racewayvenray.com

 

Gemeentebestuur wil Circuit de Peel op een andere locatie

(bron: L1)


Circuit De Peel in Venray verhuist waarschijnlijk naar de andere kant van de Bakelse Dijk.

Die locatie heeft de voorkeur van het Venrayse gemeentebestuur. De nieuwe locatie is een van de alternatieven die door onderzoeksbureau Haskoning aangedragen zijn. Het voordeel van de plek is dat het landbouwgebied is, en geen natuurgebied zoals nu het geval is. Ook zijn er niet veel omwonenden. De verhuizing van het circuit zou binnen 2 of 3 jaar rond moeten zijn. De nieuwe locatie moet wel nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad van Venray.
 
  De Venrayse wethouder Teunissen
 
  Circuit De Peel op andere locatie

 

2e Paasdag, Maandag 17 april

Internationale autospeedway wedstrijden op Raceway Venray

met:

De terug keer van oud Wereldkampioenen:

Ron Kroonder (Stockcar F1)

Laurens van der Velde (Nat. Hotrods)

 Na een lange winterstop van vijf maanden, zal op maandag 17 april (2e Paasdag) het autospeedway seizoen op Raceway Venray, weer van start gaan. Dit jaar zullen de StockRods niet meer op het programma staan, en bestaat de line-up uit vijf verschillende klassen namelijk de Stockcar Formule 1 en 2, Saloon Stockcars, National Hotrods en de Formule Toyota.

 Autospeedway zit evenals voorgaande jaren in de lift, wat betreft het aantal deelnemers. Alle klassen kennen een sterke groei. Dit is zeker te danken aan de inzet die alle vertegenwoordigers van de div. klassen afgelopen jaar hebben geleverd.

Ook zal doormiddel van dakkleuren de gradatie van elke rijder te herkennen zijn in de Stockcar F1 en F2 en de Hotrod klasse. Wit voor een beginnende of puntloze rijder, gevolgd door geel, blauw en voor de toppers de kleur rood. Voor de nationale kampioen geldt de kleur zilver en de Wereldkampioen of World Cup winnaar zal het goud zijn weggelegd. In deze volgorde zal dus ook de startopstelling gemaakt worden.

Een boeiend programma wordt er op tweede Paasdag geboden. Zo zal er in de Stockcar Formule 1 klasse worden gestreden om de Xeramic Cup. Een Cup die wordt verreden over twee dagen (1e Paasdag Circuit Lelystad) en de Finale op Raceway Venray. Deze sponsorrace zal een extra drive gaan geven aan alle coureurs waar onder zich ook Engelsen zullen begeven. Voorlopige toezeggingen zijn gedaan door; Wereld Kampioen Frankie Wainman jr., Gary Castell, Ivan Pritchard en Carlos Perez.

In alle manches tijdens deze Cup zullen er punten kunnen worden behaald voor de Super Finale waar de punt besten over twee dagen racen vooraan mogen starten. Het belooft een spaakmakende strijd te gaan worden tussen de vaste Lelystad coureurs de Venrayse vloot en de Engelsen toppers. Vooral nu ook vijfvoudig Langebaan Wereldkampioen en World Cup winnaar Ron Kroonder na enkele jaren van afwezigheid weer aan de start zal verschijnen. Vorige maand bewees hij al niets van zijn kunnen te zijn verloren tijdens de eerste wedstrijd van het jaar in Lelystad.

 Ook bij de National Hotrods zal een oud langebaan Wereldkampioen na een afwezigheid van zo'n tien jaar weer terugkeren op het race-asfalt. Niemand minder dan Laurens van der Velde zal gaan proberen weer spoedig in de top van deze klasse, een plek te gaan veroveren. Een nieuwe "competitieve low-budget" motor die dit jaar zijn intrede in de klasse maakt, heeft ervoor gezorgd dat een aantal nieuwe coureurs aan de start zullen verschijnen. Dit komt deze close-racing klasse zeker ten goede wat de spanning weer geheel zal terug brengen. Club en World Cup winnaar Juppie Willemsen zal alle zeilen bij moeten zetten om zijn perfecte seizoen van afgelopen jaar te kunnen evenaren. Met de grote concurrentie die deze klasse kent, zeker geen makkelijke opgaaf.

 Veel nieuwe bolides bij de heren in de Saloon Stockcar klasse en een nog steeds groeiend deelnemersveld. Met spectaculaire crashes zullen de Saloons weer de smaakmakers van 2006 gaan worden. Zo ook de Stockcar F2's waar het stoppen van de zegen reeks van Toon Schut de opgave voor de toppers zal zijn. Henk en Willie Peeters, Geert Jan Keijzer en ook Roy Hendriks staan al op scherp na de eerste shake down tijdens de seizoen opener in Lelystad jl. Wie zich hier zal gaan profileren als de nummer 1 blijft vooralsnog een open boek.

 De Formule Toyota klasse voegt vier nieuwe rijders toe. Derk Siebers is hier na het heroveren van de Landstitel de te kloppen man. Lang zag het er naar uit dat Stephan Driessen of Roald Severens met de titel aan de haal gingen. Maar een sterke tweede helft van het seizoen bracht Siebers weer terug aan kop.

Het seizoen staat dus op het punt van beginnen, en Raceway Venray is er klaar voor. Zoals voorgaande jaren wordt er vanaf 10:00 uur getraind en zullen de wedstrijden vanaf 12:00 uur van start gaan. Voor meer info zie www.racewayvenray.com

 

ZONDAG 23 OKTOBER

SPECTACULAIRE FINALE WEDSTRIJDEN RACEWAY VENRAY

 We naderen het einde van autospeedway seizoen 2005, op Raceway Venray. Op zondag avond 23 oktober zullen de kampioenen bekent zijn van een  roerend seizoen. Maar eerst wordt er in enkele klassen nog tot in de laatste heat gestreden om de punten.

 In de Stockcar Formule 2 en de StockRod klasse zijn de kampioenen al bekend. Hier zijn resp. Toon Schut en Christiaan Smidt de gelukkigen.

Schut zal in de F2 klasse een uniek record willen vestigen door de laatste en dus alle finales op zijn naam te zetten in één seizoen, het  clubkampioenschap en de World Cup zijn al zijn deel.

Achter hem is ook de tweede plaats van Henk Peeters definitief en gaat er om de derde plek nog geknokt worden door Roy Maessen, Frank Lauff, Roy Hendriks en Adri Schoenmakers. Dit zal een pittig onder onsje gaan worden. Voor de negentien jarige Hendriks een uitstekende prestatie, maar ook een vijfde plaats betekent dat hij in de boeken zal worden bijgeschreven. In de StockRod klasse zijn plek twee en drie nog niet besproken. Hier zijn het Ard Hermans en Bert Heijnen die dit onder elkaar zullen gaan beslissen. Heijnen is na een sterke seizoen start iets gezakt in het klassement, er zal hem dus alles aan gelegen zijn een plaats in de top drie te behouden.

Bij de Formule Toyota’s is de strijd nog open. Regerend kampioen Stephan Driessen zal na een teleurstellende september meeting zijn titel (onder normale omstandigheden) niet kunnen prolongeren. Wel kan Roald Severens het de leider in het kampioenschap Derk Siebers nog moeilijk maken. Er zijn nog negentig punten te verdelen, met een achterstand van 26 punten op de leider is dit voor Severens geen onmogelijke opgave.

 John van den Bosch rijdt ijzersterke wedstrijden, maar grijpt telkens naast de prijzen. Tijdens een goede laatste wedstrijddag waar een maximum van 40 punten kan worden vergaard,  kan hij het gat van 15 punten op de nummer één Josef Willemsen nog dichten. Maar van den Bosch wordt weer op zijn hielen gezeten door Roel Bongaerts die samen met Eric Roefen als regionaal rijders de top 5 bevolken.

Perry de Bruijn wist in de Saloon Stockcar klassen een goede inhaal slag te slaan in september en zo de eerste plek te veroveren. Maar het onderlinge verschil met nummer twee Ed Gatzen bedraagt maar twee punten. Deze beide heren zullen het klusje onderling moeten gaan klaren om uit te maken wie zich baankampioen 2005 mag noemen. De achtervolgers waar onder Staf Peeters, Toon Schut en Frank Loeff hebben een te grote achterstand om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. In deze contactklasse waar duwen tijdens het inhalen verplicht is, zal het spannend gaan worden en zal tot het uiterste worden gegaan. De Bruijn kan na het winnen van de Verwaest memorial voor de dubbel gaan.

Bij de Stockcar Formule 1 zijn de kaarten zo goed als zeker geschud. Hier is het Henk Jan Ronitz die een voorsprong van 43 punten op baankampioen 2004, Dave Schaap moet verdedigen waar er maximaal 70 zijn te verdienen. Louw Wobbes de winnaar van de Long Track Trophy is de laatste races in goeden doen en kan zondag de top drie binnen sluipen. Ook Hans Baegen jr. kent een ongekend seizoen. Door constant te presteren weet hij zich bijna verzekert van een top vijf klassering. Voor de regio rijders een iets minder seizoen Theo van Lier liet tijdens het seizoen veel punten liggen, tijdens het wennen aan zijn nieuwe Stockcar en Patrick Peeters nog goed voor een vijfde plaats overall in 2004 hing zijn helm aan de spreekwoordelijke wilgen.

Ook weer van de partij is de productie maatschappij van Race World TV. Zij hebben afgelopen races een perfect 90min. durend verslag weten te maken dat uitgezonden wordt via de Astra satelliet en gratis te ontvangen is. Een geweldige manier om onze sport de aandacht te geven die het al jaren verdient. Deze keer zullen zij een 3 uur durend verslag gaan uitzenden in de weken na de laatste wedstrijd. Meer info zie www.racewayvenray.com

Nog eenmaal zullen de matadoren de arena van Raceway Venray betreden, voor de alles beslissende finale races van zondag 23 oktober, 2005.

 

Venray - De 50-jarige Piet Keijzer is zondagmiddag om het leven gekomen tijdens een autorace op een circuit in het Limburgse Venray. De Helmonder deed mee aan de World Cup Stock Car F1 die op circuit De Peel werden verreden.
Tijdens de wedstrijd kreeg hij een lekke band, waarna hij crashte. Hij overleed op de racebaan aan zijn verwondingen. Bij de race waren veel familieleden van de coureur aanwezig

 

Stockcar Formule 1 en Formule 2 strijden om de World Cup

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus Raceway Venray

Raceway Venray schudt dit weekend weer op zijn grondvesten als er wordt gestreden om de fel begeerde World Cup titel in de Stockcar Formule 1 en 2 klasse.

Stockcar racen een tak van autosport die wordt verreden op een ovaal circuit, in het geval van Raceway Venray praten we over een totale lengte van ongeveer 500 meter. Het Stockcar racen is eind jaren zestig komen overwaaien vanuit Engeland en Frankrijk en al snel werd deze contact klasse populair in Nederland, toen promotor Jac. Claes in Baarlo een draf en ren baan verbouwde tot race circuit. Circuits schieten als paddestoelen uit de grond en al snel word er door de toenmalige promotor contact gezocht met de Engelse bond er ontstaat een samenwerking die tot op de dag van vandaag garant staat voor adembenemende races en prestigieuze kampioenenschappen. Zo een kampioenschap is ook de World Cup die een status heeft verworven waar het hele Stockcar wedstrijdprogramma in Engeland op wordt aangepast.

Het is dus niet verwonderlijk dat deze sport duizenden fans naar de circuits trekt, stalen eigenbouw bolides met dikke V8 motoren met meer dan 650 pk. Later ontstaat de Stockcar F2 klasse waar 2 liter motoren met ongeveer 170 pk de krachtbron zijn.

 Een ongekend aantal Engelse Stockcar coureurs, stuk voor stuk smaakmakers zullen dit jaar de oversteek maken, om die ene titel in de wacht te slepen die tot nu toe in Nederlandse handen bleef.

De Engelse staan bekend om hun ervaring en felle rijstijl. Met tientalle evenementen per jaar geen wonder. In Nederland kunnen de Stockcar Formule 1 coureurs slechts tijdens achttien asfalt evenementen van start.

 Het belooft dus een titanen strijd te worden met 36 Stockcars op de baan waaronder zich 8 Engelsen  mogen mengen. Ook de kersverse Europees kampioen nr. 259 Paul Hines doet een gooi naar de cup. Zijn eerste bezoek afgelopen jaar aan het circuit aan de middenpeelweg maakte duidelijk dat hij een potentiële titel kandidaat is. Een derde plaats tijdens de World Cup van 2004 en een manche overwinning laten zien dat hij zich thuis voelt op Raceway Venray.

Verder zal ook de huidige Wereld kampioen nr. 1 Peter Falding aantreden, hij wist het langebaan kampioen schap in Baarlo en het korte baan kampioenschap in Engeland beide 3 maal te veroveren.

Verder zullen; 21 Mark Gilbank, 12 Michael Scriven, 20 Nigel Wainwright, 434 Ivan Pritchard, 172 Mickey Randell, 218 Derek Fairhurst, 231 Mark Peters, 321 Ed Neachell

322 James Neachell, 327 Howard Davis, 460 Chris Cooke, 484 Craig Utley, 489 Gary Utley

in de Formule 1 klasse het de Nederlanders het leven zuur  proberen te maken.

 Dat dit niet makkelijk gaat, ondervonden zij al eerder. Henk Jan Rontiz regerend World Cup kampioen is op weg voor een vierde maal de cup te pakken. Een unieke kans voor deze snelle man uit Assendelft. Maar meerdere Nederlanders zitten op het vinkentouw waaronder regerend baan kampioen Dave Schaap (Heemskerk) en Piet Keijzer en zoon Geert jan (Helmond), Louw Wobbes (Dronrijp), maken een grote kans.

Limburgse kanshebbers zijn Patrick Peeters en Theo van Lier (Baarlo).

 In de Formule 2 klasse heeft regerend World Cup houder Toon Schut (Dordrecht) zich de favorieten rol aangemeten. Met 5 finale overwinningen en een onbedreigde leiding in het baan kampioenschap een terechte constatering. Maar ook in deze klasse kunnen verrassingen worden verwacht, zo komt Henk Peeters steeds beter in zijn ritme en wist Schut al menig maal te verschalken. De gehele top te weten; Geert Jan Keijzer (Helmond), Jos op ’t Roodt (Molenbeersel B), Frank Lauf (Siebengewald), Michel van Haarlem (Doetinchem) en de regionale coureurs Roy Maessen (Ysselsteyn), Roy Hendriks (Maasbree) weten steeds betere races neerzetten.

 Natuurlijk zullen ook hier Engelse coureurs proberen de cup mee naar Engeland te nemen, wat hun overigens net als bij de F1 klasse nog niet is gelukt.

Spektakel op Raceway Venray, een unieke kans om kennis te maken met de autospeedway sport, die alles heeft wat de GP Formule 1 al lang verloren heeft, puur top entertainment.

Ook weer aanwezig de Stockcar Formule 1 duo-zitter. Voor u de kans op een weergaloze ervaring. Rij mee met de vaste chauffeur of een F1 coureur naar keuze. Voor meer info, bezoek www.stockcar-f1.com

Aanvang zaterdag 20 augustus                   Aanvang: zondag 26 juni

Trainingen            nog onbekend                                     Trainingen:           10:00 uur alleen F1

Wedstrijden         15:00 uur                                             Wedstrijd:             12:00 uur                             

Einde                     22:30 uur                                             Einde:                    18:00 uur

Aanvang Stockcar F2 World Cup protocol en race (20 aug.) : +/- 21:00 uur

Aanvang Stockcar F1 World Cup protocol en race (21 aug.) : +/- 13:00 uur

Circuit is gelegen aan de Middenpeelweg (N277) en is middels borden aangegeven.

 Met een sportieve groet,

 Robert Wilms

Public Relations, Raceway Venray

 

ZONDAG 24 JULI
WORLD CUP WEDSTRIJD, NATIONAL HOTRODS
JOHN VAN DEN BOSCH VERDEDIGT ZIJN TITEL
OP RACEWAY VENRAY

 World Cup National HotRod vanaf 10:00 uur al pure spanning. Een onderlinge kwalificatiestrijd zal de beslissing brengen over de definitieve startopstelling voor deze titanenstrijd. De wedstrijd van het seizoen waar de punten voor de startopstelling nog nooit zo belangrijk waren, maar de vorm op zondag 24 juli nog des te meer. Het zal een close-racing spektakel stuk worden.

 In groepen van vier, zullen de coureurs het beste in mens en machine naar boven moeten weten te brengen, om zo een zo ideaal mogelijke startplaats te verwerven.

Grote verschuivingen zullen het echter niet zijn, maar de vier punt besten zullen onderling d.m.v. de snelste rondetijd op zondagmorgen tijdens de kwalificatie trainingen de opstelling bepalen. Een training en kwalificatie met een tijdlimiet van zes minuten.  En zo gaan we het rijtje af, tot de hekkensluiter.

Het was John van den Bosch (Rosmalen) die afgelopen jaar met grote overmacht de titel van Roel Bongaerts (Roggel) wist over te nemen. De snelheid is er bij van den Bosch die dit jaar met een nieuwe HotRod rijdt. Alleen de betrouwbaarheid laat nog te wensen over. Al diverse malen viel van den Bosch met pech uit. Bongaerts vooralsnog lijstaanvoerder zal er alles aan gelegen zijn de titel terug te pakken, maar al menig keer moest hij het qua snelheid aflegen tegen de World Cup houder.

Eric Roefen (Grubbenvorst) de nummer drie in de titelstrijd is de stille outsider. Met iets minder vermogen (we spreken over +/- 10 Pk) maar een betrouwbare bolide kan hij nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen. De gevechten op de centimeter liggen hem en maken het hem mogelijk zijn concurrenten af te troeven.

Favoriet voor de race mag de winnaar van 2002, Josef Willemsen (Wachtendonk) genoemd worden. Snel en in topvorm wist hij dit seizoen al enkele manches op zijn naam te zetten. Ook vanaf start rij drie en vier zal nog de nodige druk naar voren worden gegeven in de persoon van Barry Maessen (Ysselsteyn) en Thorsten Klaka (Gelsenkirchen)

Een wedstrijd over 35 ronden, een ware slijtageslag, vooral voor de banden die wel eens de beslissende factor kunnen gaan worden.

 Het geweld in de Stockcar F1 en F2 klasse zal er zeker niet minder om zijn, nu ook zij aan de vooravond van hun World Cup zijn aanbeland. Vooral in de F1 klasse zullen de punten tellen, om deelname in de World Final race in Northampton (GB) af te dingen.

Zoals altijd aan de start de Stock Rods en de Formule Toyota die na deze wedstrijd een maand rust krijgen en we dus pas in september weer zullen zien, en de Saloon Stockcars met hun huiveringwekkende acties.

Het World Cup circus gaat draaien vanaf zondag 24 juli op Raceway Venray.

 Ook weer aanwezig de Stockcar Formule 1 duo-zitter. Voor u de kans op een weergaloze ervaring. Rij mee met de vaste chauffeur of een F1 coureur naar keuze. Voor meer informatie, bezoek www.stockcar-f1.com

 

PERSBERICHT 08-07-05 RACEWAY VENRAY

 

Naar aanleiding van een ongeval met brand in de stockcar F1 klasse jl. heeft er op donderdag 07-07-2005 een evaluatie plaatsgevonden waarbij de volgende partijen aanwezig waren.

  • Organisatie SMC
  • Brandweer, Raceway Venray
  • Een afvaardiging van de baanposten, Raceway Venray
  • Wedstrijdleiding, Raceway Venray
  • B.V.S.R. (Belangen Vereniging Stockcar Rijders)
  • Pers voorlichting, Raceway Venray
  • Vertegenwoordiger brandwerende racekleding

 Dat vanuit de organisatie weldegelijk behoefte was om zulke ongevallen tot het geringste te beperken, dan niet tot het verleden te laten behoren is begrijpelijk en heeft een hoge prioriteit.

Na een gedegen uitleg over brandwerende racekleding, blusmiddelen en gedragregels is het volgende besluit genomen. Dit natuurlijk om de speedway sport nog veiliger te maken en naar een hoger niveau te tillen.

 Vanaf 20-08-2005 zijn de volgende regels van kracht:

 Iedere coureur die deelneemt aan autospeedway wedstrijden op Raceway Venray, zal verplicht zijn het volgende aan persoonlijke bescherming te dragen.

  • Een complete set brandvertragende onderkleding, met het FIA 2000 keurmerk, d.w.z:

ü       Sokken

ü       Lange (onder) broek

ü       Hemd met lange mouw en kolkraag

ü       Balaclava

  • Een complete set brandvertragende bovenkleding, met het FIA 86 of 2000 keurmerk, d.wz:

ü       Handschoenen

ü       Overall

ü       Schoenen

Let wel handschoenen en overall met het FIA 86 keurmerk zullen maar t/m het seizoen 2007, mogen worden gebruikt. Schoenen krijgen pas in 2006 een nieuw keurmerk van de FIA.

 Alle coureurs in het bestand van SMC, zullen spoedig een brief met de totale uitleg ontvangen.

 Ook de brandweer zal worden uitgerust met, goede brandwerende kleding voorzien van hitte werende helmen (perslucht maskers etc.). Tevens zal er een tweede snel inzetbare “golf” wagen aangeschaft worden. Beide wagens zullen worden uitgerust met voldoende blusmiddelen. Dit om zeer snelle hulp te verlenen. Tevens blijft de Brandweertruck actief.

 Extra trainingen voor brandweer en verdere hulpverleners zijn  aangekondigd om routine in het handelen van de materialen en voorkomende situaties te krijgen.

 Verdere maatregelen betreffende de veiligheid zijn, het verplicht stellen van een lange broek en een veiligheids hesje of SMC kleding (alleen voor de organisatie) voor eenieder die bevoegd is het middenterrein te betreden.

 Monteurs die op de baan aan de auto willen ‘werken’ zijn vanaf 20-08-05 ook verplicht een brandwerende overall te dragen. Zonder deze overall geen toegang tot het circuit.

 Wij als organisatie hopen zo in de toekomst ongevallen adequaat te kunnen benaderen en een snelle controle over dit alles te kunnen bewerkstelligen.

 Nogmaals:

Alle coureurs in het bestand van SMC, zullen spoedig een brief met de totale uitleg en wijzigingen ontvangen.

 Verder is familie van Wamelen  blij met alle steun die ze de afgelopen tijd al hebben ontvangen en lieten ons de laatste stand van zaken weten;

Hierbij een update van de toestand van Cock van Wamelen. In tegenstelling tot eerdere berichten is de huidtransplantatie niet op donderdag maar woensdag uitgevoerd. De artsen hebben huid van zijn linkerbovenbeen gehaald en op de brandwonden gelegd die hij had opgelopen aan zijn Linker onderbeen,en op meerdere plaatsen op zijn rechterbeen.  De transplantatie is verder goed verlopen. Nu is het afwachten tot maandag dan zullen de artsen bekijken of de huid wil helen. Daarna zal hij nog een transplantatie moeten ondergaan aan zijn rechterarm. Voorlopig moet Cock nog in het ziekenhuis blijven.

Voor diegene die hem een beterschapkaartje willen sturen volgt hier het adres

MCRZ BrandWondenCentrum
T.a.v. C. van Wamelen
Groene Hilledijk 315
3075 EA   Rotterdam

 

ZONDAG 26 JUNI

HOTROD COUREURS RACEN OM LAATSTE PUNTEN VOOR DE WORLD CUP

Internationale Autospeedway Wedstrijden, Raceway Venray

Op zondag 26 juni zal op Raceway Venray alweer de vierde van de in totaal negen wedstrijddagen om het kampioenschap worden verreden. Enorme verschuivingen in het puntenklassement van dit kampioenschap, maken seizoen 2005 interessanter dan ooit.

Zo was het Roy Hendriks in de Stockcar Formule 2 klasse die zijn lang verwachtte sprong naar de subtop maakte met zijn eerste overwinning, en zo van plaats éénentwintig naar plaats zeven in de tussenstand schoot. In deze klasse zoals altijd een sterk bezet deelnemersveld, spectaculaire races, en scherpe rondetijden. Emiel Janssen was de pechvogel in de derde race van het jaar, hij eindigde de dag met een harde klap tegen de vangrail.

De Saloon Stockcarklasse profileert zich steeds meer als de attractie van de dag. Er wordt hier gevochten om elke plaats, en crashes en koprollen zijn aan de orde van de dag. De saloon’s zijn verplicht tijdens het passeren van een concurrent, deze met een gerichte tik van koers te laten veranderen. Slippartijen kenmerken zodoende deze voor het publiek spectaculaire raceklasse.

Door afwezigheid van nestor Derek Siebers in de Formule Toyota klasse, wist Stephan Driessen (Baankampioen 2004) op een alles overheersende wijze zijn achterstand op Siebers in het huidige kampioenschap te verkleinen. Met drie overwinningen geen slechte oogst. Dat deze heren de snelste rondetijden rijden van alle klassen mag niet iedereen bekent zijn maar met 15,1 sec. per ronde, maken zij enorme indruk.

Bij de StockRods weer races op het scherpst, met twintig auto’s op de baan een goed startveld. Sjeng Smidt was weer van voren te vinden, dan is spektakel gegarandeerd. Door zijn durf alweer een dagoverwinning met als goede tweede zoon Danny.

John van den Bosch in de Nat. HotRod klasse reed een goede wedstrijddag maar wist geen sprong in het klassement te maken. Door zeer close en verdedigend racen wist van den Bosch moeilijk uit het gedrang te komen, en dan ook steeds gevolg door Josef Willemsen. Roel Bongaerts liet punten liggen maar staat nog steeds aan kop van het klassement.

Karel Nelleman hengelde de finale winst binnen, dit nodigt uit voor meer. Perfecte races die een vervolg zullen krijgen tijdens de vierde wedstrijddag.

Als er dit jaar één klasse is waar een favoriet ver te zoeken is, dan is het wel de Stockcar Formule 1 klasse. De toppers pakken zo als elk jaar de punten, maar de overwinningen worden weg gesnoept door de subtop. Zo zagen we weer vier verschillende winnaars in de koningsklasse. Geert jan Keijzer, Theo van Lier, Patrick Peeters en Tinus Verhoef namen allen het zwart/ wit geblokt als eerste in ontvangst. Van Lier mocht al drie maal een ere ronde maken en is met zijn nieuwe bolide aan een prima seizoen bezig. Verhoef is na een desastreuze start van het seizoen terug aan de kop met een zeer snelle Stockcar.

In de Formule 1 en 2 zal aandacht weer liggen bij het verdienen van punten om zo de best mogelijke start plaats tijdens de World  Cup in augustus te bemachtigen. In de Nat. HotRod klasse is dit de laatste kans om punten te pakken voor de World Cup in juli, de belangrijkste race op de HotRod kalender.

Ook weer aanwezig de Stockcar Formule 1 duo-zitter. Voor u de kans op een weergaloze ervaring. Rij mee met de vaste chauffeur of een F1 coureur naar keuze. Voor meer info, bezoek www.stockcar-f1.com

 

MAANDAG 16 MEI 2E PINKSTERDAG

Internationale Autospeedway Wedstrijden, Raceway Venray

 Het spektakel dat tijdens de eerste twee wedstrijddagen al aanwezig was zal een zeker vervolg krijgen tijdens de Pinksterraces op Raceway Venray. Met alweer een groeiend aantal deelnemers zal Pinkster maandag een klapper worden. De altijd beladen wedstrijden tijdens Pinksteren brengen vaak het beste van coureur en machine boven. Nu transponders alles registreren op het gebied van rondetijden, zijn kleinere verbeteringen aan de auto’s waarneembaar. Dit tilt het laatste jaar de hele sport op een hoger platform.

 Eenentwintig Saloon Stockcars verschenen aan de start tijdens de Paaswedstrijden. Spektakel van de bovenste plank, met als hoogtepunt de schuiver van Martijn Hoeijmakers die een dikke vijftig meter van het circuit al schuivend op zijn zijkant bekeek. Met een staand applaus werd de coureur bedankt voor dit huzarenstuk. Het gaat er weer heet aan toe en zeker in de Stockcar Formule 2 klasse is de strijd volledig losgebarsten. Het vele duw en trekwerk leveren enerverende races op. Eens te meer bleek, World Cup winnaar en baankampioen Toon Schut (Dordrecht)  de te kloppen man. Met in zijn kielzog Henk Peeters (Nijmegen) en Jos op ’t Roodt (Molenbeersel) heeft Schut echter nog geen kans tot verslappen. De concurrentie is moordend in deze klasse, zo ook in de Stockcar Formule 1 klasse waar we vier verschillende coureurs een overwinning zagen. Oud gediende Piet Keijzer (Helmond) ging er met de finaleoverwinning vandoor. Dit jaar is ‘ zo lijkt het’ voor bijna iedereen een overwinning weggelegd. Toch zijn de toppers elke keer van voren te vinden en pikken zij zo de nodige punten mee. Patrick Peeters (Baarlo) mist met zijn reserve motor de nodige snelheid waardoor hij het zwaar heeft om zich vanachter uit het deelnemersveld naar voren te rijden. Doordat de verschillen dit seizoen zeer klein zijn is elke pk die je mist een stap naar achteren.

Het seizoen bij de National HotRods is met Pasen pas echt van start gegaan, meer deelnemers waaronder John van den Bosch (Rosmalen) stonden klaar om te vlammen. Nu alle toppers weer raceklaar zijn keert de spanning weer helemaal terug. Thorsten Klaka ….

heeft in de winter periode ook de nodige snelheid in zijn bolide weten te vinden en biedt goede weerstand  tegen het geweld van van den Bosch, Willemsen (Wachtendonk) en Bongaerts (Roggel).

Bij de Formule Toyota ging het de afgelopen wedstrijd minder goed. Met een zware crash werd de Finale stilgelegd Stephan Driessen… en Uwe Bachor… belandden met hoge snelheid in de vangrail. Bacho en beid auto’s verlieten gehavend de strijd. Bert Heijnen (Venlo) kent vooralsnog een zeer goede seizoen start met vier overwinningen in zes manches. Alles lijkt erop dat Heijnen zijn beste seizoen ooit gaat neerzetten.

Natuurlijk is de stockcar duo zitter weer van de partij. Tijdens Pasen kon het publiek getuigen zijn van een geweldige première show van deze bolide. Dit seizoen is het mogelijk met je favoriete coureur mee te rijden in deze unieke Stockcar. Het was de eer aan Louw Wobbes om zijn fan te laten mee rijden. Met een spectaculaire donut maakte Wobbes de show compleet voor fan en publiek. Zie voor meer informatie www.stockcar-f1.com.

De trainingen starten zoals altijd om 10:00 uur en de races vanaf 12:00 uur.

 

ZONDAG 24 APRIL

INTERNATIONALE AUTOSPEEDWAYWEDSTRIJDEN OP RACEWAY VENRAY

STOCKCAR FORMULE 1 COUREURS COLLECTEREN VOOR ROPA-RUN STICHTING

Kanker!

Een woord wat je niet wil horen, het is altijd ver weg. Maar stel je voor, jij met je gezinnetje, lekker allemaal gezond genieten van het leven, maar vooral van je kinderen.  Dan word er eentje ziek, en na veel ziekenhuizen en doktoren bezocht te hebben, krijg je de uitslag te horen. Kanker. Je Wereld stort in, je gaat een zware tijd tegemoet.

Je kind gezond maken kunnen we niet, maar wel kunnen we helpen, om het wat dragelijker

te maken. Maar daar is geld voor nodig, veel geld, voor o.a. onderzoeken om te proberen kanker onder de knie te krijgen. En daar probeert de Roparun Stichting al vele jaren een steentje aan bij te dragen.

Dit jaar, met de start op 29 mei, zullen de lopers voor het eerst andersom lopen, en wel van Parijs

naar Coolsingel in Rotterdam. Een afstand van maar liefst 520 km. Onder de 190 teams die er aan meedoen, ons ’ Team Heiloo GGN, richting Parijs’ bestaande uit lopers en begeleiders uit de regio Alkmaar. In 2004 hebben de teams gezamenlijk € 2,5 miljoen  bijeengelopen, waarvan € 25.000,- door ons team. En deze groep, kan ook dit jaar weer rekenen op de medewerking van de Stockcar F1 coureurs die gaan collecteren onder der racefans op de circuit van Raceway Venray (24 april) vorig jaar nog goed voor dik 4000,- euro binnen 15 min. Dit jaar wordt tijdens de collecte een wervelde dansshow gegeven door dans en showgroep Expression (Baarlo).

Enkele doelen Roparun 2004:

- Exploitatie van 6 bungalows. (Hierin kunnen kankerpatiëntjes met hun familie kosteloos verblijven.)

- Stichting Poppentheater. (Poppen theater in kinderziekenhuizen en kinderafdelingen in ziekenhuizen)

- Roparun kinderdag. (Een gezellige dag voor de zieke kinderen met hun ouders broertjes en zusjes)

- En nog veel meer…

 Een sterkere seizoen opening had niemand kunnen voorspellen. Spectaculaire races met veel crashes, de winterstop is definitief voorbij!

Met de traditioneel spannende Paasraces werd seizoen 2005 geopend en een goed gevuld deelnemersveld stond weer aan de start. Echter nog niet alle coureurs hadden hun auto’s klaar dus verwacht Raceway Venray nog meer deelnemers aan de start voor race twee van dit seizoen.

De spreekwoordelijke pechvogel hield wel goed huis tijdens de eerste races; John van den Bosch (Rosmalen) en Jupie Willemsen (Wachtendonk)  beide Nat. HotRods, moesten met resp. een defecte motor en een bijna totaal verwoeste bolide terug naar huis.  Willemsen won nog wel de tweede manche de dagoverwinning ging echter naar Roel Bongaerts (Roggel).

Bij de Stockcar Formule 2 een ontketende Toon Schut (Dordrecht), maar hij moest zijn punten delen met Roy Maessen (Ysselsteyn) en Jeroen Laurijssen (Chaam).

Talk off the Day, was toch wel de nieuwe Stockcar F1 van Racing Team Hendriks (Maasbree) met als piloot Theo van Lier (Baarlo). Een indrukwekkendere seizoensstart is slechts enkele gegund. Vanaf de eerste manche liet van Lier zien wat zijn intenties zijn voor dit seizoen, winnen. Waar hij afgelopen jaar nog moest knokken voor een plaats bij de eerste tien, werd nu in de tweede manche zijn eerste zegen aangetekend en schreef hij ook de Finale op zijn naam.

Natuurlijk ook weer van de partij de StockRods, Saloon Stockcars, Formule Toyota en de Stockcar F1 duo-zitter.

 

 

2e PAASDAG MAANDAG 28 MAART

OPENINGWEDSTRIJDEN SEIZOEN 2005 RACEWAY VENRAY

 De openingswedstrijden op Raceway Venray zijn weer inzicht, tijd voor de laatste vernieuwingen op een rijtje te zetten. De baan ligt er weer strak bij en wacht op de eerste nieuwe baanrecords. Ook de p.r. groep heeft niet stil gezeten en er wordt met man en macht  gewerkt om vanaf de seizoensopening de puntentellingen, rondetijden en de laatste nieuwtje zichtbaar te maken op een beeldscherm bij de jurytoren. Veel informatie zal hier op zijn terug te vinden. In een vernieuwde kantine zal u zoals altijd gastvrij geholpen worden.

 Buiten deze organisatorische vernieuwingen ook een aantal extra’s tijdens het vijftiende autospeedway seizoen op Raceway Venray. Het is al bijna een traditie. De Roparun lopers uit Akersloot doen samen met de Stockcar Formule 1 coureurs op zondag 24 april een beroep op uw gulle gift tijdens de collecte voor ongeneselijk zieke jonge kankerpatiënten. Al het geld dat ingezameld wordt door talloze teams in Nederland, komt ten goede aan de diverse projecten die een betere laatste levenfase voor de patiënten wil verzorgen. Dit door talloze activiteiten en voorzieningen voor patiënt en familie mogelijk te maken.

Ook de Engelse Rebels komen in augustus op bezoek maar daarover meer dit jaar.

 Druk wordt er gesleuteld aan de bolides bij Stockcar Formule 1 Team de Dekker, Team Schaap en zo ook bij Racing Team Hendriks waar maarliefst drie auto’s in topconditie staan te wachten op het nieuwe seizoen. Twee ‘ nieuwe’ Stockcar Formule 2 (ex- Roy Maessen en Toon Schut) zullen bestuurd worden door resp. Joep Hendriks. En Roy Hendriks die in de laatste race van het vorige seizoen liet zien, met beter materiaal een serieuze kandidaat voor een top klassering te kunnen zijn. Nummer drie is de gloednieuwe eigenbouw Formule 1 Stockcar van Theo van Lier waar met een opgewaardeerde krachtbron het gat naar de top moet worden gedicht.

 In die zelfde Stockcar Formule 1 klasse zal Henk Jan Ronitz dit jaar de World Cup hattrick proberen op zijn naam te schrijven. Overigens iets wat nog niemand is gelukt. Concurrentie ligt natuurlijk op de loer in de personen van Dave Schaap en Martin Verhoef.

In de Saloon Stockcarklasse worden enkele nieuwe gezichten verwacht. In deze klasse geldt hoe meer zielen hoe meer vreugd en crashes. Spanning alom in de zes raceklassen tijdens de eerste van in totaal negen wedstrijddagen op Raceway Venray. Zal baankampioen Formule Toyota, Stephan Driessen nestor drek Siebers achter zich weten te houden? Blijft de familie Smidt in de StockRod klasse de te kloppen driespan?

Niet te spreken over de enorme concurrentie binnen de Formule 2 Stockcars. En zal de hegemonie van National Hotrod kampioen John van den Bosch worden doorbroken?

Dit zal duidelijk worden tijdens het vijftiende race seizoen op raceway Venray.

 Ter informatie:

 Vanaf maandag 28 maart start het seizoen op Raceway Venray, waar als voorproefje op zaterdag al getraind gaat worden vanaf 12:00 uur.

Een seizoen waar hopelijk de vonken vanaf zullen vliegen en u als publiek kunt gaan genieten van enerverende races. Wij hopen u dan ook te mogen begroeten op het  snelste ovaal van Nederland, Raceway Venray.

 Met een sportieve groet,

 Robert Wilms

Public Relations, Raceway Venray

 

15-03-2005        Raceway Venray 
 
Nieuws
 
TRAINEN
Op zaterdag 26 maart a.s. kan er vanaf 12:00 uur getraind worden tot 18:00 uur op Raceway Venray.
Coureurs, teams kunnen blijven overnachten gezien Paasmaandag de race is en niet extra naar huis hoeven te gaan.

1STE PAASDAG
Voor de mensen die blijven overnachten is er nog een leuk evenement te Kessel.
Daar zal op Paaszondag 27 maart a.s. een grote autocross verreden worden onder het specie van de ASUZ.
ACC 'The Blue Birds' zal er weer zorg dragen dat dit weer een geweldige grote cross evenement word, gezien dat nu voor het eerst wordt gereden op de nieuwe aangelegde baan. Deze baan zal ook worden gebruikt voor de 1ste Limburgse NK autocross die verreden wordt op zaterdag 23 april.
Het circuit is gelegen aan de keizersbaan en is middels borden vanaf de Middenpeelweg aangegeven.
 
2DE PAASDAG
Paasmaandag begint de grote start op Raceway Venray voor de Autospeedway. Om half 1 smiddags zullen de races van start gaan.
Binnenkort staat het persbericht van Raceway Venray op www.racewayvenray.com.
Dit persbericht zal in diverse regionale en landelijke dag(week)bladen staan.
Meer info zie ook teletekst pagina 642 op L1 TEXT TV.
 
Team: PR/Promotion Raceway Venray

 

 

Spectaculair afscheid van speedwayseizoen

Bron: Theo Keydener, Dagblad de Limburger

De slotraces van het autospeedwayseizoen op het De Peelcircuit in Venray verdeelden gisteren de laatste vacante baantitels. De hoofdprijzen in de Formule 1 stockcars en de Formule 2 gingen respectievelijk naar Daven Schaap uit Haarlem en Toon Schut uit Dordrecht.
Het afscheid nemen ging in sommige klassen zeer spectaculair, het leek of de coureurs het opgekomen publiek nog een precentje wilden geven. Zo ontstond in de eerste heat van de stockcars formule 2 een gigantische crash waarbij een achttal wagen betrokken raakten. Uit model gekraakte wagens en afgebroken wielen waren de schade. Gelukkig was er bij geen van de coureurs lichamelijke schade en ze stapten lachend uit hun verwrongen bolides. Ook in de klasse van de saloonstockcars was het weer 'rammiedammie'. Het leek of deze klasse, er zelfs een schepje bovenop deed als toegift aan het sluitende raceseizoen.
In de formule 1 stockcars eindigde de manche voor Theo van Lier op het middenterrein. De coureur uit Baarlo jaagt in de F1 klasse nog altijd op een manche- en finaleoverwinning. Maar na een carambolage zat dat er niet meer in. Van Lier die vandaag zijn 36ste verjaardag viert, wilde in de afsluitende race iets extra's geven en graag de gedeelde zevende plaats om het baankampioenschap ruilen voor een plek in de top vijf. Volgend seizoen hoopt hij op meer succes. Hij wil met een gloednieuwe auto uit de achterhoede accelereren. Als lid van het Hendriks racing team kan hij nog over de nodige revenuen beschikken.
,De wagen wordt vanaf de grond helemaal opnieuw opgebouwd met een snellere motor. Welke krachtbron en van welk kaliber weten we nog niet. Demiddenmoot is voor mij volgend jaar verleden tijd. Mijn plek ligt volgend jaar vooraan in het deelnemersveld.''
Voorzitter Harrie Maessen kijkt met tevredenheid terug op het afgelopen seizoen.
Hetgeen we aan het begin van het seizoen hebben begroot is bereikt. De races rond Pasen, Pinksteren en de World Cu hebben zelfs nog geld opgeleverd. Het enige dat ons nog geld gaat kosten in de winterpauze is een vernieuwde bar. Het restaurant is na de recentelijke brand al geheel opgeknapt. Alleen nog de bar ontbreekt. Daarnaast zullen er links en rechts aan het circuit werkzaamheden worden uitgevoerd, zodat we in 2005 weer optimaal van start kunnen.''

 

 

ZONDAG 24 OKTOBER

FINALE BAANKAMPIOENSCHAPPEN

OP RACEWAY VENRAY

 Het gaat er om spannen tijdens de laatste wedstrijddag van het autospeedway seizoen 2004, op Raceway Venray.

In enkele klassen zijn de punten al verdeeld, wat betreft de eerste plaats. Maar het zal er niet minder spannend om worden. De vorige races in september volgenden spectaculaire crashes elkaar in een rap tempo op. Zo maakte Peter van den Bosch (F1) op een harde manier kennis met de vangrail, en veroorzaakte Jos op ’t Roodt (F2) nadat zijn motor het begaf een flinke crash waar veel auto’s bij betrokken waren.

 Toon Schut zal in de Stockcar F2 klasse het kampioenschap niet meer kunnen ontgaan en ook nummer twee Henk Peeters benodigd nog maar enkele punten.

Bij de stockcar F1 mag Dave Schaap enkele punten laten liggen, maar een goede dag van Henk Jan Ronitz (de huidige World Cup winnaar) kan nog roet in het eten gooien.

De regionale coureurs Patrick Peeters en Theo van Lier hebben nog zicht op een vijfde plek in het kampioenschap, maar zullen dan eerst nog met veteraan Piet Keijzer en Martin Verhoef moeten afrekenen die enkele punten verwijdert staan.

 John van den Bosch is dit jaar heer en meester in de national Hotrod klasse, met de winst tijdens de World Cup race en het Nationaal Kampioenschap kan zijn jaar niet meer stuk en laat hij Roel Bongaerts en Jozef Willems (resp. World Cup winnaars 2003 en 2002) voor plaats twee vechten.

 Bij de formule Toyota’s is het een ander verhaal, daar kan de gedoodverfde kampioen Derk Siebers na jaren van zijn troon worden gestoten. Ingo Ingenbleek en Stephan Driessen knagen al het hele seizoen aan de poten van zijn troon, zodat dit jaar een nieuwe kampioen gekroond kan worden.

Bij de StockRods leidt Christiaan Smidt nog de dans maar wordt tot op dertien punten benadert door Lars Dreschel met niet ver daarachter Dorus Slaats. Dit belooft nog een strijd te worden tot de laatste vlag zal zijn gevallen.

Ed gatzen mag zich dit jaar gelukkig prijzen, want een comfortabele punten voorsprong mag er eigenlijk niks meer fout gaan. De twee kemphanen achter hem, Peter Oomen en Ben Gatzen hebben een onderling puntenverschil van één.

 Het beloven spannende races te worden waar de heren coureurs nog een maal alles uit de kast zullen rijden alvorens men de winterstop in zal gaan.

 

Brand Kantine Raceway Venray

(Bron: http://www.ambumedia.nl/brandweer/ )

04-10-2004 -  De politie stelt een nader onderzoek in naar vermoedelijke brandstichting in de kantine van een motorcrossclub aan de Peelweg. In de kantine ontstond afgelopen nacht brand waardoor er aanzienlijke schade werd aangericht. Een gewaarschuwd clublid was reeds begonnen met blussen welke werkzaamheden werden overgenomen door de brandweer waarna de brand onder controle kwam. Tijdens een eerste onderzoek werden er braaksporen aangetroffen. Hierdoor heeft de politie het vermoeden dat de brand werd gesticht. Mensen die in de nacht van zondag op maandag iets verdachts hebben gezien nabij het circuit aan de Peelweg worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.
 

 

 

ZONDAG 26 SEPTEMBER
SALOON STOCKCAR COUREURS
VERRIJDEN DE ERIC VERWAEST MEMORIAL
OP RACEWAY VENRAY

 In de altijd sensationele Saloon Stockcar klasse, zal aanstaande Zondag alles draaien om de Eric Verwaest Memorial race. Een postuum eerbetoon aan de in 1993 op tragische wijze verongelukte Saloon Stockcar kameraad. In 1992 werd Verwaest nog gekroond tot Belgisch/ Nationaal en Europees Kampioen in ”zijn” Stockcarklasse.

Nog in hetzelfde jaar dat Verwaest om het leven kwam werd er besloten een memorial te verrijden om zo het boegbeeld van het Saloon Stockcar racen te gedenken. Een race met  als ereprijs een wisselbeker. De eerste maal in 1993 werd gewonen door zijn boezemvriend Louis Haagen in 1994 door Andre Cooreman en vervolgens door  Patrick Van Echelpoel 1995 / 1996 Louis Haagen  / 1997 Frank Loeff / 1998 Robert Tieves / 1999 Franko Schubrich / 2000 Mark Nooyens / 2001 Ed Gatzen   2002 Peter Oomen  / 2003 Ed Gatzen.

 Een wedstrijd die al voor de twaalfde maal zal worden verreden waarvan de eerste twee edities werden verreden op het circuit van Ruisbroek en alle opvolgende op raceway Venray. Een race puur en alleen om de eer, maar waar zeker op het scherpst van de snede zal worden gevochten voor de overwinning. Wie dit jaar de met emotie beladen wedstrijd zal winnen blijft zoals altijd in deze klasse een raadsel.

 In de Stockcar F1 en F2 klasse zijn de coureurs al weer druk punten aan het verzamelen voor de diverse kwalificatielijsten van binnen  en buitenland. De F1 piloten verreden onlangs hun World Cup  in Venray en de World Final in Coventry (Engeland). Met een sterk optreden van Dave Schaap tijdens de World Masters en een gedreven rijdende Theo van Lier die door een technisch mankement een zekere zegen op het heilige gravel van Coventry door zijn vingers zag glippen.

 Na een korte afwezigheid zijn ook de Formule Toyota’s en de StockRods weer op het circuit aanwezig. Bij de StockRods is het Christiaan Smidt die het puntenklassement aanvoert voor Lars Dreschel en Dorus Slaats.

Bij de National HotRods lijkt John van den Bosch na het behalen van de World Cup ook het Baankampioenschap voor zich op te eisen. Toch zal in alle klassen tot de laatste dag moeten worden gereden voor de punten. Het belooft een spectaculaire racedag te worden met de Memorial als hoogtepunt. Deze zal al vroeg in middag tijdens de eerste manche van de Saloon Stockcars worden verreden.

 

Bericht aan alle Asfalt stockcarrijders deelname WC Venray 14-15 aug.
                                                                                                         
                                                                                                             
Zevenhuizen, 5 augustus 2004
Beste stockcarrijder,

Het "
SPEED WEEKEND" is alweer bijna zover. In het weekend van 14 en 15 augustus gaan jullie uitmaken wie er WORLD CUP CHAMPION 2004 wordt. Wij wensen jullie een zeer sportief weekend toe.

Toch zijn er wat belangrijke wetenswaardigheden mede te delen.
Ten eerste; omdat er een hoop deelnemers zijn in de F1asfalt-, F1 landstockcars en in de F2 klasse willen wij jullie verzoeken om jullie bus en/of trailer zo netjes en zo strak mogelijk NAAST elkaar te zetten (als de kleppen van de kisten open kunnen, is het voldoende.)
Daarom verzoeken wij de landstockrijders vriendelijk om op het ouwe rennerskwartier te parkeren.
Tevens als jullie meereizende monteurs en/of aanhang blijven overnachten, MOET dat op het "oude rennerskwartier" gebeuren (dat is dus het grasveld). Dat houdt in dat er op het "nieuwe rennerskwartier" (dit is waar jullie het afgelopen jaar altijd hebben gestaan) alleen maar stockcars staan en dat we er geen tentenkamp of caravanstalling van gaan maken.

Daarnaast zijn er ook nog wat technische mededelingen, zoals:
* Er zal o.a. nauwkeurig naar de "grondspeling", bumper breedte en veiligheid worden gekeken;
* Ook zullen er compound-hardheidsmetingen gedaan worden. Hierbij hebben we, omdat we het hele jaar al metingen uitvoeren, een goede indicatie wat de hardheid van de band mag wezen.
* Het zogenaamde "smeren" van de banden is te allen tijde verboden, ongeacht de hardheid van de band. Als een band zichtbaar is gesmeerd of als men zichtbaar staat te smeren (bijv.remmenreiniger) volgt er een schorsing.  

Om een hoop discussie en een zo eerlijk mogelijk World Cup wedstrijd te rijden moeten de banden waarmee je de World Cup manche gaat verrijden, zowel van buiten als van binnen door een door de BVSR aangestelde official te worden gecontroleerd vóórdat deze om de velg gaat.Om dit mogelijk te maken hebben wij een aantal mensen bereid gevonden en beschikbaar gesteld om dit mogelijk te maken.

Team Hendriks (Het team achter Patrick Peetres # 2 en Theo van Lier # 57) stellen hun banden machines en compressor beschikbaar. Wij hebben ook een tweetal mensen bereid gevonden die de banden voor jullie evt. om de velg willen leggen. Uiteraard mag je ook zelf de band om de velg leggen, als het maar in de trailer van team Hendriks gebeurt.

Als de band om de velg zit en deze goed bevonden is door de aangestelde B.V.S.R. official, dan krijgt de band en de velg een merkteken en MOET de World Cup op deze banden verreden worden.
Mocht er na het verrijden van de World Cup manche nog twijfel zijn over een band dan moet deze alsnog ter beschikking worden gesteld voor controle.
De B.V.S.R. heeft te allen tijde het recht om de banden in beslag te nemen voor een extra controle (bij het niet ter beschikkingstelling van de banden volgen er maatregelen.)
Wij raden jullie aan om op zaterdag je banden al te laten controleren, dit i.v.m. het korte tijdsbestek op zondagochtend.  Het geeft bij jullie als rijder ook minder stress als je weet dat je banden al gecontroleerd zijn. Na de controle merken we jullie banden en velgen. Deze banden worden door ons bewaard en kunnen jullie zondagochtend weer ophalen om mee te trainen en/of keuren.


Zaterdag 14 augustus
is een normale wedstrijddag ook al wordt deze 's middags en 's avonds verreden. Er kan getraind worden van 12:00 t/m 14:45 uur. De wedstrijden beginnen om 15.30 uur.
Er worden waarschijnlijk 5 manches gereden en een finale. Daarbij hanteren we het zogeheten ABC systeem iedere rijder rijdt minimaal 3 keer en finale. De punten die er op deze dag gehaald worden, tellen nog mee voor de World Cup op zondag en ook voor de afvaardiging voor het WK. in Engeland op 4 september te Coventry.

RIJDERSBRIEFING ZATERDAG:
Tijdstip            : 15.00 uur
Plaats             : in de Persruimte naast de jurytoren


Zondag 15 augustus
kunnen jullie trainen van 10:30 t/m 11:30 uur. Dit is alleen voor de Stockcar F1 asfalt klasse (er is dus geen training voor de andere klasse ook niet voor de landstockcars)

Als je zondag op je (“nieuwe”) goed
GEKEURDE banden gaat trainen dan ga je na het trainen direct naar de weegschalen om je auto te laten wegen cq keuren. (Let op: We hebben maar tot 12:00 uur de tijd om ALLE auto’s te keuren)

Na de weging/de weging cq keuring gaan alle stockcars direct naar de “pit lane”.

Daar mag niet meer aan de auto’s gesleuteld worden en iedereen verlaat direct de pit lane.

Ook dit jaar willen we de stockcars de baan op krijgen in de volgorde van de startopstelling. Deze startopstelling is zaterdagavond bekend. Als je bijvoorbeeld een vierde startplek heb dan kom je als 4e de baan op enz., enz. (let daar alvast een beetje op als je naar de keuring gaat).

Als de voorstellingsronde begint gaat een van de monteurs in je stockcar rijden en de coureur neemt op de auto plaats. Dus neem
GEEN auto's & trucks of dergelijke voertuigen mee de baan op om daarmee de stockcar in de rondte te duwen. (Het halve litertje benzine maakt ook niet heel veel uit op zo'n kort baantje.)

De
WORLD CUP manche; dit is de eerste manche op zondag voor de F1 asfalt rijders en telt niet mee voor de punten van de rijderafvaardiging naar de WK in Engeland. De resterende manches en de eventuele finale welke na de World Cup worden gereden tellen nog wel mee voor de afvaardiging naar Engeland maar we beginnen dan wel met een nieuwe puntentelling voor de Venray World Cup 2OO5.

De World Cup wordt over 30 ronden verreden er wordt altijd hellemaal uitgereden. Komt er in de eerste 5 ronden een rode vlag dan volgt er een herstart (zie het vlaggen reglement). Komt er na 5 ronden een bewegende gele vlag of evt. een rode vlag dan mag er
NIET gesleuteld worden aan de auto's. Dus de auto's die grote schade of een lekke band hebben en niet meer verder kunnen, mogen dit NIET repareren. Ook niet als evt. de wedstrijd wordt stil gelegd omdat de ronden onder geel toch niet mee tellen voor de duur van de wedstrijd, dus kort gezegd heb je na 5 ronden een 'probleem' auto dan heb je een dus gewoon PECH!

Na het verrijden van de
WORLD CUP worden jullie verzocht om NIET over het middenterrein te rijden. Dus NIET over het gras, mocht dit wel gebeuren dan er volgen er maatregelen.

Er zal naar alle waarschijnlijkheid geen weging meer plaats vinden na afloop van de World Cup.
Men dient zich wel beschikbaar te houden. Wel zullen er nog hardheidsmeting gedaan worden en bij twijfel is men verplicht de banden af te staan voor controle.

Wij wensen jullie nogmaals een sportief en een gezellig weekend tegemoet
.

Met vriendelijke groet,
SMC Venray &  B.V.S.R.

 

 

WORLD CUP WEEKEND STOCKCAR FORMULE 1 & 2

ZATERDAG 14 EN ZONDAG 15 AUGUSTUS RACEWAY VENRAY

Een weekend lang Stockcar geweld  met maarliefst vierenveertig races op Raceway Venray en als gasten de spectaculaire Rebels uit Engeland en de onnavolgbare Landklasse Stockcars.

Een geweldig programma wordt er twee dagen lang aan de autosportliefhebber geboden. Met als hoofdgerecht dé twee belangrijkste Stockcar races van het jaar de world Cup races Stockcar Formule 1 en 2 op zaterdag en zondag.

Een jaar lang punten verzamelen voor een goede startplek  tijdens die ene wedstrijd, dat hebben de coureurs in beide klassen gedaan. De rondetijden liegen er niet om dit jaar, en ook tijdens het rijden in de  regen zetten enkelen coureurs fabelachtige rondetijden op de klok.

Voor het eerst in de geschiedenis van Raceway Venray zal de World Cup wedstrijd bij de Stockcar Formule 2 onder kunstlicht worden verreden. Een magnifiek schouwspel waar de glimmende bolides met rood opgloeiende remschijven en met hoge snelheid over het asfalt zullen razen. Maar eerst zal er nog voor elk punt gestreden moeten worden tijdens de voorafgaande wedstrijden op zaterdagmiddag.

Toon Schut (30) is al zeker van de poleposition, daarachter wordt nog druk gestreden tussen enkele coureurs zoals; Willie Peeters (24) (de regerende World Cup kampioen), Frank Lauf (66), Henk Peeters (25) en Roy Maessen (4).

De Engelse coureurs (negen man sterk dit jaar) zullen zoveel mogelijk roet in het Nederlandse eten willen strooien.  Nieuwe Engelse namen zullen aan de start verschijnen en zij zullen er alles aan doen de mislukte missies van de voorafgaande jaren te doen vergeten. Zo zullen onder andere Stuart Finniken (554), Chris Lindsay (210) en Dave Harley (362) aan de start verschijnen. de World Cup Formule 2 zal het spektakel op de zaterdag worden met de revanche wedstrijden op zondag.

Zondag zal de koningsklasse onder de Stockcars het circuit voor zich opeisen tijdens hun World Cup.

Willie Peeters (24) lijkt met een eerste plaats in het punten klassement een goede startplaats te hebben verworven, maar evenals de Formule 2 is de startgrid nog niet definitief. Louw Wobbes (22) en Martin Verhoef (8) respectievelijk nummer twee en drie staan maar 20 punten verwijdert van de pole, en op zaterdag vallen er nog eens maximaal zeventig punten te verdienen. Dus zal iedereen nog eens flink aan de bak moeten. Ook de regionale coureurs Patrick Peeters (2) en Theo van Lier (57) staan goed op de grid met resp. een negende en tiende plaats kunnen zij volop meevechten voor de beker met de grote oren. Dit zal echter geen makkelijke opgave zijn, met het vijftien man sterke Engelse deelnemers veld, dat zich heeft aangekondigd, waaronder; Meervoudig Wereld kampioen en nummer twee in 2003 Frankie Wainman jr.(515), Gary Castell (247), Europees kampioen Nick Smith (51) en Mark Gilbank (21). Het wordt een titanenstrijd op zondag 15 augustus waar regerend kampioen Henk Jan Rönitz het onderste uit zijn wagen zal moeten persen om zijn titel te kunnen prolongeren. De Engelsen zal er als aan gelegen zijn de titel  voor de eerste maal te veroveren en zullen niet terugdeinzen van de harde aanpak.

Verder op het programma de Engelse Rebels altijd goed voor spanning> Zij zullen op zondag de Rebels Dutch open verrijden. Dertig Rebels worden aan de start verwacht die tevens zullen rijden voor het Engels kampioenschap. Ook weer van de partij de Stockcar Formule 1 Landklasse, die normaliter de klei en zandbanen van Nederland bevolken. Ook in deze klasse ongeveer dertig rijders aan de start, die met traditionele ‘hoge’ banden zullen rijden. Het oude Stockcar gevoel zal zeker merkbaar zijn, rokende banden en driftende Stockcars, spektakel gegarandeerd,

Verder dit weekend aan de start de Saloon Stockcars die voor een adembenemende crash show zullen zorgen, en de National HotRods die afgelopen wedstrijd hun World Cup verreden en waar John van den Bosch met de eer ging strijken.

Ook zal de Stockcar F1 duo-zitter zijn rondjes draaien en voor een adrenaline kick zorgen bij de passagiers. Vergeet zeker niet het rijk geïllustreerde GRATIS programmaboekje mee te nemen. Deze zoals voorgaande jaren bij de kassa, en voorziet U van alle informatie omtrent het hele wekend.

Een weekend lang autospeedway geweld op Raceway Venray, een must voor iedere autosport fanaat.

Wedstrijdschema zaterdag 14-08-2004
       
Wedstrijd Manche   Ronden
Event Heat   Laps
1 race 1 Stockcar F2 25
2 1st heat Stockcar Landklasse 20
3 race 1 Stockcar F1 20
4 1st heat National HotRod 25
5 race 2 Stockcar F2 25
6 race 2 Stockcar F1 20
7 1st  heat Rebels 15
8 1st heat  Saloon Stockcars 20
9 2nd heat Stockcar Landklasse 20
10 race 3 Stockcar F2 25
11 race 3 Stockcar F1 20
12 2nd heat National HotRod 25
13 2nd heat Rebels 15
14 2nd heat Saloon stockcars 20
15 race 4 Stockcar F1 20
16 Training Stockcar F2 10
17 Training Stockcar F2 10
18 3rd heat Stockcar Landklasse 20
19 3rd heat Rebels 15
20 race 5 Stockcar F1 20
21 3rd heat National HotRod 25
22 WORLD CUP Stockcar F2 35
23 4th heat  Stockcar Landklasse 20
24 4th heat Rebels 15
25 Final Stockcar F1 20
26 3rd heat Saloon Stockcars 20
     
     
Wedstrijdschema zondag 15-08-2004  
       
Wedstrijd Manche   Ronden
Event Heat   Laps
1 1st heat Stockcar Landklasse 20
2 1st heat National HotRod 25
3 1st  heat Rebels 15
4 race 1 Stockcar F2 25
5 WORLD CUP Stockcar F1 30
6 2nd heat Stockcar Landklasse 20
7 2nd heat National HotRod 25
8 race 2 Stockcar F2 25
9 race 1 Stockcar F1 20
10 1st heat Saloon stockcars 20
11 DUTCH OPEN Rebels 15
12 race 3 Stockcar F2 25
13 race 2 Stockcar F1 20
14 3rd heat  Stockcar Landklasse 20
15 2nd heat Saloon Stockcars 20
16 Final Rebels 15
17 Final Stockcar F2 25
18 Final Stockcar F1 20

Beste landstockcarrijder,

 SMC Venray & de B.V.S.R. organiseren op zaterdag 14 en zondag 15 augustus a.s. een stockcar  weekend voor F1 asfalt stockcars (deze rijden zondag de World Cup) als voor F1 landstockcars op het circuit De Peel. Wij nodigen jullie hierbij van harte uit om mee te doen.

 Er zijn er wat belangrijke wetenswaardigheden mede te delen.

Ten eerste; omdat er een hoop deelnemers zijn in de F1 asfalt- in de  F1 landstockcars en in de F2 klasse willen wij jullie verzoeken om jullie bus en/of trailer zo netjes en zo strak mogelijk NAAST elkaar te zetten (als de kleppen van de kisten open kunnen, is het voldoende).

Wij verzoeken daarom jullie vriendelijk om op het ouwe rennerskwartier te parkeren en eventueel te kamperen.

Op het ‘nieuwe’ rennerskwartier worden dus alleen F1 stockcars geparkeerd en dat houdt in dat hier GEEN tentenkamp of caravanstalling van wordt gemaakt.

 Om mee te mogen doen moet je minimaal 2 landcrossen gereden hebben in de auto waarmee je het weekend meedoet.

 Er kan zaterdag getraind worden van 12:00 tot 15:00 uur

De wedstrijden beginnen om 15:30 uur.

Door jullie worden er 3 manches en 1 dagfinale gereden. In de manches kan er prijzengeld verdient worden en in de finale zijn er tevens ook bekers te verdienen.

 Op zondagochtend kan er hoogst waarschijnlijk niet getraind worden door de F1 landstockcars.

De wedstrijden beginnen om 12:00 uur. (Dit is jullie eerste manche van de dag)

Deze dag rijden jullie 2 manches en 1 dagfinale gereden. In de manches kan er prijzengeld verdient worden en in de finale zijn er tevens ook bekers te verdienen. 

Banden:

Voor de landstockcars is het alleen toegestaan om op “gewone” banden te rijden. (net zoals bij de NK Lelystad) Automatenbakken zijn toegestaan.

Licentie:

Om aan dit weekend deel te mogen en kunnen nemen, is het noodzakelijk dat je hiervoor een startlicentie koopt. (Dit in verband met de verzekering). Deze is geldig voor beide dagen.

De prijs van deze licentie bedraagt €25,00

Transponders:

Vergeet niet jullie eigen transponders opgeladen en wel mee te nemen!!

Voor diegene die niet in het bezit zijn van een transponder moeten dit bij de inschrijving melden.

Wij hopen jullie zaterdag 14 augustus te mogen begroeten en wensen jullie een sportief en een gezellig weekend tegemoet.

 Met vriendelijke groet,

SMC Venray & B.V.S.R.

 

 

 ZONDAG 25 JULI

NATIONAL  HOTRODS RACEN VOOR DE WORLD CUP

OP RACEWAY VENRAY

 Met DEMO WEDSTRIJDEN

VAN DE GLOEDNIEUWE EUROPEESE RACEKLASSE BRL-V6

 Het gaat er as. Zondag in de National HotRod klasse om spannen, dan wordt namelijk beslist wie zich een jaar lang World Cup winnaar mag noemen. In eerdere edities konden Jozef Willemsen (2002) en Roel Bongaerts (2003) de hoogste trede van het ere podium bestijgen. Dit jaar zijn alle ogen gericht op John van den Bosch die op imponerende wijze overwinningen aan zijn al rijkelijk gevulde erelijst toevoegt.

Auto en coureur verkeren in top conditie, en volgens eigen woorden zal het niet aan zijn HotRod liggen als hij de titel niet in de wacht zal slepen.

Natuurlijk zijn er talrijke andere kanshebbers waaronder de titelhouder Roel Bongaerts en Jozef Willemsen, toch zit ook een steeds beter in vorm komende Huub Litjens nog op het vinkentouw.

Litjens en van den Bosch zaten al eerder dicht bij de hoofdprijs en zullen zeker alles uit hun auto’s persen om als eerste over de finish te gaan.

Dit jaar enkele kwalificatie veranderingen; zo zal er op zaterdagmiddag vanaf 13:00 uur getraind worden. En zullen er op zondagmorgen in groepen van zes gedurende zes minuten kwalificatietijden verreden worden voor de definitieve startopstelling. De vier puntbesten van dit moment plus twee Engelse deelnemers zijn verzekerd van de eerste zes startplaatsen, en zo wordt het rijtje per zes auto’s afgewerkt.

Het belooft een spannende strijd over 45 ronden gaan worden, een slijtage slag voor auto en coureur.

 Als extra zal de vers opgestarte BRL-V6 (Benelux Racing League) op bezoek komen met een twintigtal bolides. Deze zogenaamde silhouet auto’s  zijn voorzien van een V6 Ford motor met en slordige 325 PK en hebben het uiterlijk van een Ford Mondeo. Veel Nederlandse top coureurs waaronder Cor Euser en Phil Bastiaanse nemen deel aan de wedstrijden die normaliter verreden worden op Zolder (B), Zandtvoort (NL) Rockingham (GB) en diverse circuits in Duitsland.

Het unieke aan deze klasse is dat alle auto’s onder beheer van de initiatief nemer en oprichter van de klasse Dhr. H. Maessen blijven, en zodoende motorisch allemaal gelijk zijn en blijven. Het komt in deze klasse dus op de afstelling en de coureur aan.

 Verder zullen de Stockcar F1 en de F2 strijden voor de laatste te verdienen  World Cup punten. In beide klassen zal de strijd om de beker met de grote oren in Augustus losbarsten.

Alle overige klassen verschijnen weer gewoonte getrouw aan de start

 Let wel op zaterdag zal er entree worden gevraagd, máár het entreebewijs is tevens op zondag geldig.

 

ZONDAG 27 JUNI

AUTOSPEEDWAY WEDSTRIJDEN OP RACEWAY VENRAY

 Het waren de weergoden die tijdens de Pinksterraces behoorlijk wat roet in het eten strooiden. Fikse regenbuien maakten dat de coureurs, met de groots mogelijke moeite hun bolides op de baan konden houden.

De stockcar F1 coureurs kregen zelfs tot twee maal toe vlak voor hun start een enorme plensbui op hun dak. Dit zorgde voor talrijke crashes, en een waterballet.

 Nu de kampioenschappen weer in zicht komen is elk te behalen puntje goud waard. We beginnen in juli met de Worldcup voor de National Hotrods, gevolgd door de Worldcup Stockcar F1 en F2 in augustus.

 Bij de National Hotrods zijn John van den Bosch en Jozef Willemsen goed op dreef en het lijkt erop dat deze twee heren vanaf de eerste start rij gaan vertrekken tijdens de Worldcup. Van den Bosch en Klaka voelden zich op de natte baan thuis als een vis in het water. Zij scoorden veel punten. Bij de Formule Toyota begon de dag met een zware crash waardoor drie bolides zwaar beschadigd raakten. Regionaal coureurs Roald Severens deed in deze klasse goede zaken.

Bij de Stockrods was het eens niet de familie Smidt, maar Dorus Slaats die met veertig punten in z’n zak de dagoverwinning de zijne mocht noemen.

De Stockcar F2 klasse kende dezelfde natte baan als de F1, met talrijke crashes als gevolg.

Erwin Peeters reed een prima eerste manche in de regen, maar kwam met een harde klap in de vangrail tijdens de tweede manche gehavend uit de strijd en kwam niet meer in actie. Cor Schutter beleefde weer eens een geslaagde dag, met agressief aanvallend rijden eiste hij een tweede plaats voor zich op.

Het beloven spannende races te worden, waar de laatste punten voor de Worldcup National Hotrods worden verdeelt. Er zal de regionale coureurs Eric Roefen, Roel Bongaerts en Huub Litjens alles aan gelegen zijn enkele plaatsen te kunnen door schuiven in de start opstelling voor de Worldcup.

Ook weer aanwezig op Raceway Venray is de Stockcar F1 duo-zitter. De perfecte gelegenheid eens de kick van het Stockcarrijden tot op het bot te beleven. Inschrijven kan tijdens de wedstrijddagen of via de stockcar-f1.com site.

Voor meer informatie, verslagen en foto’s kunt u tevens terecht op de site van Raceway Venray: www.speedwayvenray.com

 

 

2e PINKSTERDAG MAANDAG 31 MEI

AUTOSPEEDWAY WEDSTRIJDEN RACEWAY VENRAY

 Tijdens tweede Pinksterdag staat alweer wedstrijd nummer drie op het programma van Raceway Venray. De coureurs in de saloonstockcar klasse  waren tijdens de Paasraces weer goed op dreef.

De talrijke crashes en  koprollen  van coureur en auto werden beloond met een staand applaus van het in grote getale toegestroomde publiek.

Met een massale botspartij eindigde hun finale in een enorme chaos. Het was Perry de Bruin die de meeste punten bij elkaar sprokkelde.

 Het was Patrick Peeters (Baarlo) in de Stockcar F1 klasse een periode van pech en veel gesleutel achter zich liet  met twee, tweede en een eerste plaats in de reguliere manches en een eerste plaats in de Finale.

De dagoverwinning kon hem zodoende niet mee ontgaan. Felle strijd werd er geleverd achter de te kloppen Peeters. Dave Schaap (Heemstede) de runner-up van de eerste wedstrijd dit jaar wist ook deze keer weer veel punten te pakken, al ging het niet meer zo eenvoudig. Ondanks dat er nog geen Engelse coureurs zijn aangemeld voor de Pinksterraces zal er door de toppers in de F1 klasse alles aan  gedaan worden om een eerste zegen te boeken van dit seizoen.

De national Hotrods kende een spannend verloop. Huub Litjens (Panningen) begint weer zijn oude niveau te hervinden. Met een tweede plaats in het dagklassement was hij na lange tijd weer in de voorste regionen te vinden.

Frank Lauff (Siebengewald) is aan een indrukwekkend “come-back” in de Stockcar F2 klasse aan het werken. We zagen hem lange tijd niet meer in de voorste gelederen, mar het tij lijkt te zijn gekeerd. In de openingsrace boekte hij al een overwinning. Tijdens de Paasraces drukte hij zijn stempel op de dagoverwinning, met achter zich Roy Maessen (Ysselsteyn) en Paul Hermkens (Sevenum)

 In de StockRod klasse blijft de familie Smidt heer en meester. Christiaan Smidt en vader Sjeng wisten hier weer als nummer één en twee te eindigen.

Ook van de partij tijdens de Pinksterraces zijn de formule Toyota’s waar derk Siebers weer orde op zaken heeft gesteld en weer de dagoverwinning opeiste.

Tijdens de pinksterraces zal de Stockcar F1 duo-zitter weer zijn rondjes draaien.

 

2e PAASDAG MAANDAG 12 APRIL
AUTOSPEEDWAY WEDSTRIJDEN RACEWAY VENRAY
STOCKCAR FORMULE 1 COUREURS
COLLECTEREN VOOR KANKERPATIENTJES

 Een sterkere seizoen opening had niemand kunnen voorspellen. Spectaculaire races met veel crashes, de winterstop is definitief voorbij!

De traditioneel spannende Paasraces staan voor de deur en een goed gevuld deelnemersveld zal weer aan de start verschijnen. Ook dit jaar weer een gebaar van medeleven richting de Roparun organisatie door de Stockcar F1 coureurs.

 Tijdens de vrije training op zaterdag liet een nieuwe favoriet in de stockcar F1 al vanaf de eerste ronde die hij na jaren reed van zich horen. Dave Schaap (Heemstede) kwam gesteund door oud coureur en meervoudig Wereldkampioen Ron Kroonder in topconditie naar Raceway Venray.

Aan de stockcar (ex- Paul Harrison GB) was tot diep in de nacht gewerkt, om aan de start te kunnen verschijnen. Al direct zette Schaap zeer snelle ronde tijden neer. De fijn afstemming van zijn stockcar was nog niet optimaal, dit hinderde Schaap echter niet om op zondag alle vier races op zijn naam te zetten.

Ook regionaal F1 coureur Theo van Lier (Baarlo) kwam behoorlijk uit de winterslaap en wist na enkele aanpassingen aan zijn stockcar een vierde plaats te beleggen tijdens de Finale wedstrijd.

Bij de stockcar F2 was het de gevestigde orde die weer van zich liet spreken. Willie Peeters (Nijmegen) en Toon Schut (Dordrecht) wisten respectievelijk plaats één en twee voor zich op te eisen.

Ook Frank Lauff (Siebengewald) bleek in goede doen, hij wist na lange tijd weer een manche overwinning te behalen. Roy Maessen (Ysselsteijn) was de  grote pechvogel van de dag, hij bleef met een zwaar beschadigde motor na een crash met lege handen achter.

Willie Thissen oud coryfee van circuit de Berckt Baarlo keerde terug en dat was gelijk merkbaar. Hij wist zijn concurrenten ver achter zich te laten en ging met de volle winst aan de haal. Bij de National Hotrods was het voor velen nog zoeken naar het oude niveau. Jupie Willemsen (Wachtendonck D) kwam hier als beste uit de winterslaap. Roel Bongaerts (Roggel) en John van Bosch gingen huiswaarts met een opgeblazen motor. Ook Huub Litjens (Panningen) kwam nog diverse kinderziektes tegen in zijn nieuwe bolide en moest zijn koppositie tijdens de finale, door een manco aan zijn Hotrod afstaan aan Willemsen.

Natuurlijk weer van de partij de StockRods de Saloon Stockcars en de Stockcar F1 duo-zitter.

Traditie getrouw laten de Stockcar F1 coureurs tijdens de Paasraces zien niet alleen maar oog te hebben voor de autosport. Zij gaan ook dit jaar weer met de helm rond om te collecteren voor een betere laatste levensfase van Kankerpatiëntjes en hun familie. Wij hopen op een gul gebaar van alle aanwezige autosportliefhebbers, en een nieuwe record opbrengst. (Lees meer hierover in de meegestuurde flyer)

ROPARUN 2004

Kanker!
Een woord wat je niet wil horen, het is altijd ver weg. Maar stel je voor, jij met je gezinnetje, lekker allemaal gezond genieten van het leven, maar vooral van je kinderen.
Dan word er eentje ziek, en na veel ziekenhuizen en doktoren bezocht te hebben,
krijg je de uitslag te horen. Kanker. Je wereld stort in, je gaat een zware tijd tegemoet.
Je kind gezond maken kunnen we niet, maar wel kunnen we helpen, om het wat dragelijker
te maken.
Maar daar is geld voor nodig, veel geld, voor oa. onderzoeken om te proberen kanker
onder de knie te krijgen. En daar probeert de Roparun Stichting al vele jaren een steentje
aan bij te dragen.
Dit jaar, met de start op 29 mei, zullen de lopers voor het eerst andersom lopen,
en wel van Parijs naar Coolsingel in Rotterdam. Een afstand van maar liefst 520 km.
Onder de 190 teams die er aan meedoen, ons ’ Team 53 GGN, richting Parijs’ (GroepGerechtsdeurwaarders Nederland) bestaande uit lopers en begeleiders uit de
regio Alkmaar. In 2003 hebben de teams gezamenlijk € 2,5 miljoen  bijeengelopen,
waarvan € 25.000,- door ons team. En deze groep, kan ook dit jaar weer rekenen op de
medewerking van de Stockcar F1 coureurs die gaan collecteren onder der racefans op de
circuits van Raceway Venray (12 april) en St Maarten (2 mei) In 2003 was de opbrengst
voor de kankerpatiëntjes € 8000,-

Op de gezellige feestavond van de Race Expo in Franeker is al het startschot voor 2004 gegeven en al  € 430,- ingezameld.

Namens de kankerpatiëntjes alvast heel hartelijk bedankt voor U gulle gave.

 

Enkele doelen Roparun 2004:

 

- Exploitatie van 6 bungalows. (Hierin kunnen kankerpatiëntjes met hun familie kosteloos verblijven.)
- Stichting Poppentheater. (Poppen theater in kinderziekenhuizen en kinderafdelingen in ziekenhuizen)
- Roparun kinderdag. (Een gezellige dag voor de zieke kinderen met hun ouders broertjes en zusjes)
- En nog veel meer…

 

 

Dagblad de Limburger

Nieuws - Sport - Regiosport

 

Schaap raast over het asfalt

Theo Keydener


Autospeedway - Stockcarrijder Dave Schaap heeft gisteren de eerste race van het seizoen in Venray gewonnen.
Ruim vierduizend toeschouwers trokken gisteren naar het Peelcircuit in Venray. De spanning op het gezicht zichtbaar. Wat hadden de 'sleutelmaanden' opgeleverd? De races zouden weldra het antwoord gaan geven.
De baan was een stuk sneller geworden nu de bocht voor de finish uit veiligheidsoogpunt was verbreed. De coureurs, (uiteraard afhankelijk van de klasse), kunnen nu met grote snelheid door deze bocht driften.
Volgens Piet Keizer (48) samen met zijn zoon Geert-Jan deelnemer in de stockcarklasse, gaat het nu een stuk sneller, maar ten koste van een stukje charme. ,,In het verleden werd er flink geduwd. Ik heb zelfs assen onder de wagen vandaan gereden zien worden om voorbij te komen. Dat is voorbij. Daarvoor zijn de snelheden te hoog. Echt stockcarracen is er niet meer bij. Op de rechte stukken halen we ruim 150 km per uur. We kunnen de bocht nu bijna vol gas door. Wel is de veiligheid, nu ze de vangrails in de bochten hebben vervangen door staalplaten, een stuk verbeterd.''
Voor de vijfvoudige nationale kampioen, met meer dan vierduizend bekers op de schappen, begon de openingsrace niet succesvol. De voormalig 'Keizer van Baarlo', bezig aan zijn 23ste stockcarseizoen, eindigde in de middenmoot. Zoon Geert-Jan (19) wist in de eerste heat wel te scoren en bezette een tweede plaats achter Dave Schaap. Ondanks alle sleutelwerk afgelopen winter zat er voor vader en zoon niet meer in.
Piet Keizer is naar eigen zeggen nog niet op zijn retour. ,,Nee, er zit voldoende vermogen onder de kap. Net zoveel als bij Geert-Jan. Maar hij is een stuk jonger. En de sleet komt ook een keer. Maar nog niet.''
De 'Schumi' in deze klasse was gisteren zonder twijfel Dave Schaap. Hij wist, behalve alle drie de manches, ook de finale de te winnen. ,,Met dank aan mijn monteurs. Zelf kan ik niets van sleutelen.'' In de klasse Formula Toyota was Willi Thissen de snelste. Hij won twee heats en de finale. Een huzarenstuk dat ook Willie Peters deed in de stockcar formule 2.

maandag 15 maart 2004

 

Zondag 14 Maart

Opening Autospeedway seizoen 2004

Na een lange winterstop zal op zondag 14 Maart het autospeedway seizoen 2004 van start gaan.  We kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen 2003 met enerverende races.

Er is druk gesleuteld aan de raceauto’s door de monteurs en coureurs tijdens de winterstop. Dat was al te zien tijdens de race en rally beurs in het mecc, waar de bolides voor het nieuwe seizoen al stonden opgesteld. Zo zal in de national HotRod klasse Huub Litjens zijn rentree maken, na de zware crash die hij had in augustus afgelopen jaar.

Bij de Stockcar Formule 1 klasse hebben we afscheid moeten nemen van bekende gezichten zoals; Rien Rutjens en Hennie Cuppens. Maar toch is hier het deelnemersveld weer aangevuld met enkele nieuwkomers. In deze klasse kijken we terug op een zeer boeiend seizoen met veel crashes, en een WorldCup weekend van Wereldklasse. Hier is men al gestart met het verzamelen van punten, voor de uitzending van drie coureurs naar Engeland waar later dit jaar het Wereldkampioenschap wordt verreden.

Een enorme groei ondervond de Saloon Stockcar klasse afgelopen jaar en dat bracht de spanning weer terug. Een hoog aantal deelnemers in deze contactklasse, komt het vermaaksgehalte voor de toeschouwers ten goede.

Bij de StockRods zal er hard gestreden moeten worden om de hegemonie van de familie Smidt te doorbreken. Ook hier veel nieuwe auto’s aan de start. De Formule Toyota klasse kende bijna een nieuwe kampioen. Halverwege het seizoen leek het erop dat Roald Severens op de goede koers zat om de titel te pakken, maar ook in 2003 werd Derk Siebers weer gekroond tot kampioen.

Ook een aantal nieuwe coureurs in de stockcar Formule 2 klasse die nog steeds groeiende is.

Hier rijdt men sinds vorig jaar het zogenoemde A,B,C systeem, dat geïntroduceerd is i.v.m. het grote aantal deelnemers. Iedere coureur rijdt in dit systeem 2 manches. De beste dertig coureurs dringen zo door tot de finale. Een extra motivatie dus tijdens de manches, om de finale te bereiken omdat in de finale het dubbel aantal punten te bemachtigen valt.

Het belooft een goed seizoen te worden. We pakken direct goed uit met een gratis te bezoeken trainingsmiddag op zaterdag 13 Maart, vanaf 12:00 uur. Vooral interessant voor diegene die de sport nog niet kennen. Zoals voorgaande jaren zal ook dit jaar weer de Stockcar F1 duo-zitter van SRE zijn rondjes draaien. Marcel Bol en het team staan u graag weer te woord voor het geven van informatie of het opnemen van inschrijvingen.

Alvast vooraf: tijdens de Paasraces vorig jaar werd met enorm succes een collecte gehouden door de Stockcar F1 coureurs ten bate  voor een betere "laatste" levensfase van  kankerpatiëntjes in Nederlandse klinieken. Ook dit jaar willen wij, "organisatie en coureurs" hier weer gehoor aan geven tijdens de Paasraces. Wij hopen alvast op een gul gebaar tijdens deze wedstrijd dag.

Autospeedway Venray hoopt U te kunnen begroeten tijdens de eerste wedstrijd dag van het nieuwe seizoen.

 

Aanvang: Zaterdag 13 Maart                      Aanvang: Zondag 14 Maart

Gratis te bezoeken trainingen                   Trainingen:      11:00 uur

Trainingen       11:00 uur                                Wedstrijden     12:00 uur

Einde              18:00 uur                                Einde:             18:00 uur

 

Circuit is gelegen aan de Middenpeelweg (N277) en is middels borden aangegeven.

 

 

 

 

eXTReMe Tracker