Home
  Pictures
  Drivers
  Movies
  News
  Results
  Links
  For Sale
  Events
  Tracks
  Guestbook
  HD USA Cars
  Sitemap
  E-mail
  Contact/Info

   

 

 

Since 6 June 2001:

Visitors!!
 

Other Press releases and news

 

Opgave Landstockcars F1 voor deelname Nachrcross Kessel.Autocross nieuws: '10 Jaar Nachtcross Kessel 'ACC The Blue Birds' 4 en 5 Augustus 2007'

Organisatie nodigt Stockcar landrijders uit!

In het Limburgse Kessel worden al vele jaren Autocross wedstrijden georganiseerd en verreden. Dit jaar wordt er voor de tiende keer de Nachtcross verreden en dit wil de organisatie 'ACC The Blue Birds' groot aanpakken en vieren.Zij nodigen de Stockcar Landcoureurs uit om op 4 en 5 augustus naar Kessel te komen om daar te komen rijden.

De organisatie 'ACC The Blue Birds' biedt de coureurs landstockcars het volgende aan:
- € 200,00 startgeld
- bekers
- prijzengeld
- Zaterdag 4 augustus, 3 tot 4 keer rijden
- Zondag 5 augustus, 3 keer rijden + finale
- Coureurs dienen zaterdag om 12:00 uur middags
   aanwezig te zijn.  

Tevens is er zaterdagavond na de nachtcross een MEGA PARTY in de grote feesttent.
Een 'Drive in Show' zal voor de nodigen muziek zorgen en als speciale gast zal er een optreden plaatsvinden door Limburgs bekendste artiest '…?...'.
Wil je weten wie deze artiest is! Kom dan naar dit feest dat voor iedereen gratis toegankelijk is.

Er zijn 10 bekers te verdelen met het volgende prijsengeld;
1e 175,-
2e 150,-
3e 100,-
4e  75,-
5e  50,-
6 t/m 10   25,- euro
Zaterdag word gereden voor de punten die meetellen voor de Zondag.

Voor meer info kijk dan op:
- www.thebluebirds.nl
- www.hanssemanracing.nl
Of stuur een mail naar: hansseman@hetnet.nl

 

Zaterdag 9 juni VeKa NK Autocross Kessel

Na de verreden VeKa NK Autocross races te Haarle en Aalten is het nu de beurt aan het Limburgse Kessel.
ACC Zuid (Auto Cross Club Zuid) zal op circuit ‘Keizersbaan’ race 3 voor het VeKa NK Autocross organiseren. ACC Geffen en ACC ‘The Blue Birds’ uit Kessel zullen hun medewerking hieraan verlenen.

In 2005 werd er op dit circuit al eerder een NK verreden. Duizenden toeschouwers stonden toen al langs het circuit om dit professionele race spektakel te aanschouwen en te genieten van de mooie, snelle races over dit Kesselse zand.
Op zaterdag 9 juni gaan we nog groter en ‘Bigger’ uitpakken waardoor we hopen nog meer toeschouwers te mogen begroeten. “Het is namelijk een autosportspektakel voor het gehele gezin. Spannende races en entertainment staan garant.” Aldus Hans Verbugt van ACC Zuid.


PERS EN GENODIGDEN
Dit jaar wordt er door de organiserende ‘ACC Zuid’ nog groter uitgepakt. Er zullen tribunes geplaatst worden. Ook zal er een speciale VIP/ Hospitality unit aanwezig zijn om de sponsoren en genodigden te verwelkomen.
Gezien er weer een grote opkomst van de pers/media wordt verwacht zal hiervoor een speciale Media Center (unit) aanwezig zijn.


PARIJS DAKAR DEMO
Op een naast gelegen veld zal een apart parkoers worden aangelegd waar niemand minder dan Tonnie van Deijne met zijn Dakar Mitsubishi L200 racewagen enkele mooie demo’s gaat verzorgen. Dit zal zeker garant staan voor het nodige vuurwerk.


AUTOSPORT SHOW
Om het voor het publiek nog aantrekkelijker te maken zullen er diverse racewagens aanwezig zijn. Van ‘Raceway Venray’ zullen er een Stockcar F1, Stockcar F2, National Hot Rod en Formule Toyota pronken. Uit de Benelux Racing League zal o.a. de kampioenswagen 2006 van Sandor van Es van het Coll
é Rental & Sales BRL Racing Team uit Sittard (o.v.b.) te bewonderen zijn.


DEELNAME LOKALE COUREURS
Vele lokale coureurs zullen aan de start verschijnen. Allemaal toprijders
die het de overige deelnemers zeker moeilijk gaan maken zijn o.a.:
Toerwagens: Henk Smits (627) Baarlo en de snelle dame
Ramona Cuenen-Hendriks (685) Horst.
Sprint 1600: John van der Coelen (302) Baarlo en Johnny van de
Manakker (344) Leunen.
Sprint 2000: Raymond Tydink (161) Helden, Marcel Vervoort (172) Baarlo en Bandi Peters (187) Swalmen. Alle drie deze coureurs rijden voor het Praxis Auto Sport Team Roermond.

HIGH LIGHTS KESSEL
Sprint 1600.

Zal van der Coelen het (302 ) John uit Baarlo op de thuis wedstrijd lukken om de winnaar van Haarle en Aalten ( 301 ) John Lagodny te verslaan!

 

Sprint 2000cc

Zal  het Sjaak Wismans ( 111 ) uit Castenray de tweede plaats in de tussenstand kunnen behouden bij de sprint 2000cc.

Op deze 2 vragen zullen we nog enkele dagen moeten wachten. In ieder geval zullen beide coureurs er alles aan doen om de Limburgse eer tezamen met de overige Limburgse rijders hoog te houden.


JUNIOR KLASSE
Voor het eerst zal ook de ‘Junior klasse’ aan de start verschijnen. Dit jaar rijden ook deze jonge coureurs voor de 2e maal officieel mee in dit VeKa NK Autocross kampioenschap.
Overige klassen die aan de start verschijnen zijn: Standaard, Toerwagen, Kever, Sprint 1600, Sprint 2000 en de Superklasse.


ALGEMEEN
Circuit ‘Keizersbaan’ is door middel van borden langs de hoofdwegen N277 (Heldenseweg) en N273 (Rijksweg/Napoleonsbaan) aangegeven.

WHERE, Kessel zaterdag 9 juni aanvang 10 uur, BE THERE….

Meer info op http://acczuid.blogse.nl of www.raceflash.nlSpeed & technology nieuwsbrief 2 september 2006

 Het Industrion is er klaar voor !

De laatste voorbereidingen worden getroffen, het programma laat menig autosport hart sneller slaan. Wagens die nog nooit te zien waren op een tentoonstelling zullen dit weekend alleen in het Industrion te bekijken zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Bugatti uit 1934, en de LMS (Le Mans Series) Corvette van Jos Menten. De Corvette , een beest van een wagen voorzien van de laatste technische snufjes op autosport gebied. Jos Menten maakt er momenteel furore mee in het internationaal hoog aangeschreven LMS kampioenschap.
Kevin Leest uit Heerlen zal aanwezig zijn met de AD-Sport Porsche waarmee zeer recent gestreden werd in de 24-uren van Zolder.
 Kevin is kort geleden toegetreden tot de equipe van Albert Van Ierschot  de leermeester van Jos Menten en Koen en Kris Wauters, beter bekend van Clouseau. We gaan zeker nog horen van dit jonge Heerlense talent.
Nog dagelijks werkt de organisatie eraan bijzondere race bolides naar het Industrion te brengen.

Het Programma.
Op Zaterdag 16 september zal er een echte race plaatsvinden op het plein voor het Industrion.
Coureurs met op afstand bestuurbare auto’s strijden om de Limac Industrion Cup. Verbaas u over de snelheid van deze racewagens op schaal. De leden van de Limac geven graag antwoord op al uw vragen. Naast de wedstrijd zullen zij gedurende de gehele dag demonstraties geven.
in het vernieuwde amfitheater zullen diverse coureurs geïnterviewd worden Het publiek kan dan uit eerste hand antwoord krijgen op brandende vragen. Voor de kids heeft het labteam van het Industrion speciale doepakketten samengesteld. Zo kan er b.v. een miniatuur elektro auto gebouwd worden 
Diverse teams hebben ons reeds toegezegd dat er geluid gemaakt zal worden. Ronkende motoren dus rond het Industrion.

Zondag 17 september een bomvol programma, daaruit twee hoogtepunten: In de middag zal Armand Broekmans, F1 monteur en oud race-engineer van Jos Verstappen, in het Amfitheater alles vertellen en laten zien over racen en techniek. U zult zeker geboeid worden door de verhalen uit de hoogste divisie in de autosport: Formule 1
s’ Middags gaat Kerkrade letterlijk en figuurlijk uit zijn dak! Onze deelnemers zullen zorgen voor een adembenemende demonstratie. Er is een parcours van ca 1,5 km aangelegd dwars door Kerkrade. Racewagens van Classic tot ultra modern en snel zullen door de straten van Kerkrade rijden. Een spektakel van de hoogste plank waar in Kerkrade en omgeving nog lang over nagepraat gaat worden.
Voor ambiance langs het parcours zorgen een aantal sjpasskapellen die op deze (koop)zondag ook een treffen hebben in Kerkrade. De entree voor de demo op Zondag is overigens gratis.

Heeft u zin gekregen om autosport een live mee te maken, ook hier heeft het Industrion een extraatje voor de bezoekers. Iedere bezoeker krijgt (zolang de voorraad strekt) vrijkaarten voor de laatste Belcar (GT) race van het seizoen op circuit Zolder.

De komende week zullen in het nieuws op www.race-event.com een aantal deelnemers en hun sport nader belicht worden.
Meer weten? surf naar www.race-event.com


Het Industrion en partners zijn er klaar voor… u komt toch ook ??

 

Motorsports Media Service
webdesign, fotografie, mediaservice
Schutterstraat 42
6443 VV Brunssum
tel. 0031 (0)45 5273239
www.motorsportsmediaservice.com

kvk: 14079823       Btw: NL 1247.09.199.B01

16 en 17 september 2006: www.race-event.com

 

 

Zat. 5 aug. Nachtcross / Zon. 6 aug. ASUZ cross
Autocross spektakel in Kessel
 A.C.C. ‘THE BLUE BIRDS’

CIRCUIT ‘KEIZERSBAAN’ KESSEL

Op 5 en 6 augustus a.s. organiseert ACC ‘The Blue Birds’ uit Kessel hun jaarlijks crossweekend met de clubkampioenschappen, nachtcross en ASUZ cross.

We beginnen zaterdag om 19.00 uur met de clubkampioenschappen waar weer een felle strijd te zien zal zijn om de eerste plaats, want de bekers zijn niet gering.
Om 21.00 uur zal dan het grote geweld losbarsten, dan kun je als het ware de grond onder je voeten voelen trillen. Maar liefst 75 auto’s zullen het startveld vullen. Als de duisternis gaat vallen zal het op de baan een aaneenschakeling van lichtjes zijn. De baan verandert dan bijna in een grote lichtcirkel. Een prachtig schouwspel om te zien. De auto’s zullen in het uur dat ze rijden c.q. scheuren ook een verplichte pitstop moeten maken. Voor de meeste coureurs staat er dan een heuse pit crew klaar met benzine en water. Het is ook toegestaan om een rijders wissel plaats te laten vinden. Je ziet in autocross zitten veel aspecten van de Formule 1.
De winnaar zal na 1 uur crossen ‘’over de meet’’ gaan, en dat is dan de coureur die de meeste ronden heeft gereden. Middels een zender in de auto kan er met een computer aan de zijlijn gezien worden wie de meeste ronde rijdt, en dus de winnaar zal zijn. Om 23.00 uur zal in de feesttent de prijsuitreiking plaatsvinden waarna er nog een gastoptreden zal zijn van onze grote Limburgse XXL vriend, Big Benny.
Op zondag is het tijd voor de reguliere cross onder auspiciën van de Auto Sport Unie Zuid, waar een grote groep coureurs in verschillende klasse strijden voor de punten voor het ASUZ kampioenschap. Bij de gastrijders klasse zullen ook dit jaar weer vele regionale coureurs ten strijde trekken om zich winnaar te mogen noemen van de cross in Kessel. Dus maak op 5 & 6 augustus een familie uitstapje naar Kessel.
Dit alles gaat gebeuren op ons terrein gelegen aan de Keizersbaan in Kessel.
Op zaterdag beginnen we om 19.00 uur en op zondag om 11.30 uur.
Voor vragen en/of inlichtingen kunt u terecht bij J. Vercoulen. Tel. 06 – 20 39 85 74.                                 Tot Ziens in Kessel.

 

Joep Hendriks

Bron: Webmaster Racing Team Hendriks

Hallo iedereen ik ben zonet terug gekomen vanuit het ziekenhuis!
ik heb dus een hersenschudding wat gekneusde ribben en 1 scheurtje in een rib en veel blauwe plekken en mooi mijn gordels in mijn schouder getatoeeerd!
Ik probeer komende race weer aan de start te staan met een hele nieuwe wagen.

Ik wil ook iedereen even bedanken voor al jullie berichten en steun!!

Ook wil ik het hele raceteam bedanken voor alle hulp bij mijn eerste overwinning!
zonder jullie was dat nooit gelukt!!!
Harstikke bedankt allemaal! en tot snel op het circuit!!

Gr's Joep Hendriks H65

 

1ste Paasdag crossdag in Kessel
 A.C.C. ‘THE BLUE BIRDS’

16 APRIL KESSEL

CIRCUIT ‘KEIZERSBAAN’ KESSEL

Op 16 april a.s. (1ste paasdag) organiseert ACC The Blue Birds uit Kessel hun jaarlijkse autocross. Ook dit jaar belooft het weer een groot spektakel te worden, want de Blue Birds beschikt weer over een baan die te vergelijken is met de baan waarop in april 2005 het Nederlands Kampioenschap is verreden. Dus de crossers kunnen vol gas, wat zeker voor spannende races gaat zorgen. De Blue Birds organiseren deze cross onder auspiciën van de A.S.U.Z, dus de rijders kunnen punten verdienen voor het ASUZ kampioenschap.

Aan de start zullen de volgende klasse verschijnen; Gastrijders, net als voorgaande jaren zullen er weer een grote groep regionale crossers aan de start komen die alles uit de kast halen om er weer een grote sensatie van te maken.  

De oude vertrouwde kevers, de auto’s waar het crossen vele jaren geleden mee begonnen is en die de autocross groot maakte tot het niveau waar het nu staat. Standaard klasse, de klasse waarin de auto rijden die zoveel als mogelijk standaard zijn als aan de auto’s op de weg. In deze klasse rijden onder andere Tom Nijssen (Kessel-Eik), Maurice Gubbels (Baarlo) en Roy Geurts (Baarlo) als leden van de Blue Birds die kans maken op de overwinning.

Toerwagens tot 3000cc, dit zijn standaard auto’s met een opgevoerde motor.

Sportklasse plus, auto’s die gemaakt zijn met als basis een kever. Sander Derikx (Horn) is een Blue Bird die voorin het veld te vinden is.

Sprintklasse tot 2000cc, sprintklasse boven 2000cc, zelfbouw auto’s die met een grote snelheid over de baan ‘’vliegen’’. Ook in deze klasse rijden een aantal Blue Birds, zoals Marcel Vervoort (Baarlo), Marc Pouwels (Mierlo) en voorzitter Jack v.d. Beuken (Kessel). 

Crosskarts, karts op de zand, dit moet U gezien hebben.

Funklasse, coureurs die gaan voor de fun en niet voor de winst. Het is de bedoeling zoveel mogelijk deuken in de auto’s van je medecoureurs te krijgen.

Tot slot de jeugdklasse, ja, ook de jeugd mag crossen bij de ASUZ. Het zijn jongens en meiden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die hun wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap rijden.

Kortom weer een zeer spectaculair programma!

Aanvang van de cross is om 11.30 uur op het crossterrein gelegen aan de Keizersbaan in Kessel.

Dus jong en oud kom u vermaken 1ste paasdag bij ACC The Blue Birds en dat het Pasen is zullen wij niet vergeten, want voor iedereen liggen de paaseieren weer klaar.

Voor vragen of inlichtingen kunt u terecht bij John Vercoulen Tel. 06-20398574.
 

 

PERSBERICHT ‘ROEFFEN RACING’                                              05-04-2006


Roeffen Racing maakt zich klaar voor Autospeedway seizoensstart op Raceway Venray 2de Paasdag.

National Hotrod coureur Erik Roeffen uit Horst heeft tijdens de wintermaanden samen met zijn 2 monteurs Huub Litjens (oud National Hotrod coureur die vanwege het starten van een eigen Las & Constructie bedrijf in Panningen tijdelijk even is gestopt) en Wil Kurvers de racewagen geheel uit elkaar gehaald en deze compleet nieuw opgebouwd.
”Ja het was een behoorlijke klus gezien we bezig zijn met iets niets te testen. We hebben het bodywerk van de Hotrod compleet vernieuwd waardoor de racewagen lichter is geworden. Hierdoor hopen wij dat we net iets meer pk en een betere wegligging hebben dan mijn concurrenten. Tevens is de Hotrod geheel nieuw gespoten in de bekende rood, wit en zwart kleuren en zal hij nu belleterd gaan worden waardoor wij tijdig raceklaar zijn voor de 1ste race 2de Paasdag op Raceway Venray. Ik zal het zeker niet makkelijk krijgen gezien mijn concurrenten coureurs John van de Bosch #6 (Rosmalen),  Barry Maessen #14 (Ysselsteyn, Limburg), Roel Bongaerts #18 (Roggel), Karel Neleman #11 (Nieuwerkerk a/d IJssel) en huidig World Cup kampioen Juppie Willemsen #97 (Wachtendonk,Duitsland) ook niet stil hebben gezeten. Tevens zijn er diverse nieuwe coureurs bij gekomen waaronder oud coureur Laurens van der Velde (Wereldkampioen Hotrod lange baan Baarlo) uit Ittervoort. Ik zal in ieder geval proberen om hoger te eindigen in het Nederlands Kampioenschap National Hotrod als in 2005.

Toen werd ik 4de.”


Belangrijke wijzigingen dit seizoen in de National Hotrod klasse zijn dat er gereden gaat worden op Hoosier banden (voorheen AVON banden). Tevens zullen de Hotrods voorzien zijn van dakkleuren qua puntenstand. “Ik race in dakkleur rood, wat betekent dat ik veelal achteraan dien te starten. Dit is altijd zo geweest in onze klasse.  De snelle coureurs in het kampioenschap starten van achteren en dienen tijdens de race de andere coureurs in te halen, hetgeen het zeer spannend maakt voor zowel coureur als publiek. Je ziet close racen van de bovenste plank.”


Raceworld TV zal opnames maken van dit Autospeedway evenement. “Ja dat is vooral goed voor onze sponsors en ook voor de racefans. Hierdoor zullen nu meer nieuwe racefans naar het circuit komen nu dat ze gezien hebben hoe mooi Autospeedway is. Uiteraard hopen wij als coureur dat hierdoor ook nieuwe sponsors willen gaan investeren in onze sport.”


Erik Roeffen zal niet alleen op Raceway Venray rijden. “Nee, ik zal ook enkele races rijden op
het JABA circuit te Posterholt en op het circuit de Polderputten in Ter Apel. Met mijn andere racewagen de Lightning Rod zal ik samen met coureur Ron Muijres (Horst) rijden op Warneton (B). Tevens zal ik dit jaar de oversteek maken naar Engeland om daar te racen in de Lightning Rod.”

Men kan Erik Roeffen in de National Hotrod en de overige coureurs in de Autospeedway raceklassen (Stockcar F1, Stockcar F2, Saloon Stockcar en Formule Toyota) zien nu komende maandag 2de Paasdag 17 April op Raceway Venray.
De trainingen zijn s’morgens en de races beginnen om half 1.

Meer info over Roeffen Racing binnenkort op
www.roeffenracing.nl

 Bronvermelding: www.raceflash.nl

 

Persbericht.

_________________________________________________________         

44ste Autocross Hallum week uitgesteld!

 

De 44ste autocross in Hallum is 1 week uitgesteld. Dit i.v.m. de wisselende weersomstandigheden en de conditie van de baan en het rennerskwartier. Omdat de baan er al in ligt heeft de Hallumer crossclub besloten de cross een week uit te stellen. Dit betekent dus dat u allen op zaterdag 3 september 2005 weer welkom bent in Hallum aan de Meekmawei. Wel zal het zogenaamde kleibultfeest doorgaan. De aanvang hiervan is 21.00 uur en daar kunt u genieten van de top40 band Energie, Reina en Ludi.

 Einde bericht

 

44e Autocross te Hallum

 

Op zaterdag 27 augustus zal het geweld weer gaan losbarsten aan de Meekmawei te Hallum. Dan zal voor de 44ste keer de autocross in Hallum worden georganiseerd. Op deze zaterdag zullen er ± 30 Stockcar rijders naar Hallum komen. Onder hen zullen zich waarschijnlijk een aantal Engelse rijders bevinden. Met andere woorden, in deze spectaculaire klasse, een erg goed gevuld internationaal deelnemers veld! (Er wordt in de wandelgangen al gesproken over het best gevulde deelnemersveld dit jaar) Ook zullen na een aantal jaren van afwezigheid de Sprinters weer aan de start verschijnen. Verder zullen de volgende klassen aan de start verschijnen.

 Dit zijn: De  standaardklasse tot 1600 cc, de regio klasse, de superrodeo klasse, en de keverklasse. In eigenlijk alle klassen zullen wel een aantal plaatselijke favorieten zich met de eindstrijd gaan bemoeien. Let u in de superrodeoklasse maar eens op Yne Wiebe Terpstra met startnummer 25 en op Durk Wagenaar met startnummer 51. In de stockcarklasse zullen Bert en Gerrit de Vries met respectievelijk de startnummers 20 383, zich ook zeker met de eerste plaatsen gaan bemoeien. Uiteraard zult u  vele namen herkennen in de regioklasse omdat dit zoals wel duidelijk mag zijn, allemaal rijders uit de buurt zijn. In de standaardklasse zullen ook veel bekende namen langskomen, deze jongens doen niet mee met de regioklasse omdat zei punten kunnen verdienen voor het clubkampioenschap van de F.A.C. Er zullen dit jaar naar verwachting meer dan 160 coureurs aan de start verschijnen die zullen gaan strijden voor de eer, de bekers en natuurlijk het prijzengeld. Er zal voor ongeveer 6500 euro aan prijzengeld beschikbaar worden gesteld!

 Vanaf 9 uur ’s-ochtends zullen de eerste auto’s wel weer op het rennerskwartier staan. U kunt dan op u gemak de crossauto’s gaan bekijken. Om 12.30 uur zal de eerste race beginnen. De entree is 7,50 euro en voor kinderen t/m 12 jaar is dit euro 2,50. Deze autocross wordt ook dit jaar weer mogelijk gemaakt  door de Algemene Feestcommissie Hallum en de FAC (Friese Autocross Club). Voor meer informatie over deze dag kunt u ook onze website bezoeken, www.hallum-frl.nl/autocross

 

GROTE AUTOCROSS WEEKEND

 A.C.C. ‘THE BLUE BIRDS’

ZATERDAG 6 AGUSTUS ‘NACHTCROSS’ & ZONDAG 7 AUGUSTUS ‘ASUZ CROSS’

CIRCUIT ‘KEIZERSBAAN’ KESSEL

In het weekend van 6 en 7 augustus staat Kessel weer in het teken van de autocross. Op het terrein aan de keizersbaan wordt dan de inmiddels wel bekende nacht van Kessel verreden. Op zaterdag bent u dan van harte welkom vanaf 18.00 uur bij “The blue birds” voor de minimale entree van € 2,50 p.p. Eerst zullen dan de clubkampioenschappen worden verreden voor de leden van acc The blue birds. In de standaardklasse word er voorop al een heftige strijd beloofd, we zullen zien. Als extra aanvulling zullen er diverse jeugdklassecoureurs gaan strijden om de “Kessel bokaal”. Na dit opwarmertje begint om ± 21.00 uur het grote geweld: DE Nachtcross. Maarliefst 60 auto’s in de baan, de voedingsbodem voor kreunend ijzer, koprollen, vuurrode uitlaatpijpen en rood gloeiende remschijven. U mag dit niet missen !!.

De coureurs zullen hun bolides tot het uiterste drijven om de fel begeerde titel af te pakken van de drievoudig regerende kampioenen Pieter Hanssen en Twan Colbers. Toch zullen ze voor de vierde keer willen gaan maar andere namen zoals Erwin Opbroek, John Vercoelen, Rogér v/d Beucken en de stockcar F1 coureurs Theo v Lier en Patrick Peeters zullen er dit maal een stokje voor willen steken. Voor het publiek is er langs de 650 meter lange baan een tribune opgebouwd voor een prima overzicht op de wedstrijd. Na dit uur van spanning en sensatie vind de prijsuitreiking plaats in de grote feesttent, onder het genot van een natje en een droogje met muziek van “DJ Jannie” kan er dan nog even worden nagepraat hoe het volgend jaar toch weer beter en sneller kan gaan.

Op zondag als de dauw weer is opgetrokken wordt er om 11.30 uur gestart met de reguliere wedstrijden onder auspiciën van de A.S.U.Z. . Ook dan zal er veel spektakel te zien zijn tijdens de wedstrijden van de sprinters, crosskarts, standaard/toerwagens en niet te vergeten de vele regionale gastrijders. Dus kom voor spanningen sensatie naar Kessel voor jong en oud. (route staat terplaatse aangegeven) Voor vragen of inlichtingen kunt u terecht bij J. Vercoulen Tel. 06-20398574

 

Laatste nieuws  toestand Cock van Wamelen

 

Gisteren bereikte ons het volgende goede nieuws over Cock van Wamelen. Afgelopen maandag hoorde Cock van zijn artsen dat de transplantatie is gelukt en dat zijn rechterbeen voorspoedig geneest. Dit was een grote opluchting voor Cock en zijn familie. Vandaag is hij voor de tweede keer geopereerd en is nieuwe huid getransplanteerd op zijn rechterarm. Volgende week maandag krijgt Cock daarvan de uitslag. Cock meldde verder dat hij niet van plan is zijn bus en stockcar overhaast te verkopen maar in principe het besluit heeft genomen om niet meer in de stockcar te stappen. Op dit moment richt hij zich volledig op zijn herstel. Cock hoopt tijdens de Worldcup in Venray weer aanwezig te zijn.

 

B.V.S.R stockcarverening

 

 

Laatste nieuws  toestand Cock van Wamelen  (05-07-2005)

Nadat afgelopen vrijdag Cock weer naar het ziekenhuis was gegaan, hebben we vandaag Corine van Wamelen ( de vrouw van Cock ) aan de telefoon gehad hoe het verder zal gaan met Cock.
Cock ligt dus in het MCRZ BrandWondenCentrum in Roterdam en daar zal hij voorlopig blijven om een zo goed mogelijk herstel te krijgen.

Zo zal hij aanstaande donderdag een huidtransplantatie krijgen aan zijn gehele rechter been en linker onderbeen. Zijn benen zullen dan voor 5 dagen gespalkt worden ,omdat hij deze absoluut niet mag bewegen ivm de aanheling van de nieuwe huid. Als deze opereatie goed verloopt dan is de volgende stap zijn rechterarm.

Mensen die Cock een kaartje willen sturen in het ziekenhuis kunnen dit sturen naar :

MCRZ BrandWondenCentrum
T.a.v. C. van Wamelen
Groene Hilledijk 315
3075 EA Rotterdam

We wensen Cock veel beterschap en succes toe met deze operaties.


stockcarrijdersvereniging B.V.S.R.

 

 

Cock van Wamelen

bron.: BVSR

Afgelopen woensdag mocht Cock van Wamelen het ziekenhuis in Venlo verlaten om thuis verder te herstellen van zijn verwondingen die hij afgelopen zondag tijdens een crash heeft opgelopen. Vanochtend moest Cock terug naar het ziekenhuis in Rotterdam voor controle. Daar beslisten de doctoren dat het beter was om Cock voor zeker voor enkele weken te houden zodat hij in alle rust kan herstellen. Familie van Cock meldt dat de vele bloemen en kaarten die ze hebben ontvangen de afgelopen week overweldigend is. Het doet de familie goed om te weten dat er zoveel mensen meeleven.

 

1ste NK Autocross op Limburgse bodem te Kessel

Op zaterdag 23 april aanstaande zal voor het eerst in de geschiedenis van het officieel Nederlands Kampioenschap Autocross een wedstrijd verreden worden op LIMBURGSE bodem. Deze wedstrijd zal verreden worden in het Noord Limburgse Kessel. De organisatie is in handen van ACC Zuid dat voor enkele jaren terug opgericht is voor het kunnen verstrekken van KNAF licenties aan Limburgse rijders. Deze club telt momenteel een kleine 30 leden. Zij organiseren deze wedstrijd in goede samenwerking met ACC Geffen en ACC The Blue Birds. Deze laatste club bestaat dit jaar ook 25 jaar. Dit was de aanleiding om de aanvraag in te dienen voor het verkrijgen van een officiële NK wedstrijd.

De organisatie is met steun van enkele sponsoren druk bezig om alles perfect geregeld te krijgen.

Er worden meer dan 200 rijders verwacht uit o.a. België, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Alle nationale en internationale toppers uit de autocross zullen afreizen naar Kessel.
Uiteraard zullen ook de regionale streekfavorieten van de partij zijn om te Limburgse eer in deze NK hoog te houden. Voor alle autocross fans is dit een ware unieke happening en een datum waar vele naar toe leven.  

Het rennerskwartier is gratis toegankelijk zodat je mooie foto’s of een praatje kunt maken met je favoriete rijder.
Het circuit is gelegen op echte zandgrond en heeft een lengte van ruim 580 meter. Het rennerskwartier en de parkeerplaatsen voor de bezoekers ligt tegenover het circuit. De totale oppervlakte van dit evenement is ruim 12 HA groot.


Het publiek kan vanuit de verharde weg (die 70 cm hoger ligt) de gehele wedstrijd gadeslaan waardoor je geen enkele actie hoeft te missen. Er zijn géén 90 graden bochten op dit circuit.

Het circuit is gelegen aan de Keizersbaan te Kessel en is middels borden langs diverse wegen aangegeven. Aanvang van de races is om half 11.

Dus noteer deze datum en kom eens kijken op: ZATERDAG 23 April NK Autocross te Kessel.

Meer informatie over deze NK Autocross mail dan naar pxroermond@planet.nl of
bel 06-27295746 Marcel Vervoort of 06-22515193 Hans Verbugt.

 

GROTE VOORJAARS AUTOCROSS

 A.C.C. ‘THE BLUE BIRDS’

ZONDAG 27 MAART (1ste Paasdag)

CIRCUIT ‘KEIZERSBAAN’ KESSEL

Zondag 27 maart, 1e paasdag, organiseert autocrossclub the Blue Birds uit Kessel de eerste autocross van het nieuwe seizoen. De eerste cross van het seizoen brengt altijd verrassingen met zich mee, zoals wie verschijnt er aan de start met een nieuwe wagen, zijn er nieuwkomers en hoe houden zij zich staande in het cross geweld. Sinds een paar jaar zijn de Cross-karts geïntroduceerd en strijden mee in het kampioenschap voor de A.S.U.Z.-titel(Auto Sport Unie Zuid). Dit is zo’n succes geworden dat er dit jaar zelfs een tweede klasse Cross-karts gastrijders aan toegevoegd wordt. Ook de Jeugdklasse, waarin coureurs van 12 tot 18 jaar strijden om de eerste plaats, is een gigantisch succes en trekt vele rijders uit heel Nederland aan.

Verder worden er veel coureurs verwacht die normaliter deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Dit omdat er op het circuit van Kessel op d.d. zaterdag 23 april a.s. een N.K. wordt verreden, mede georganiseerd door de Blue Birds. Het circuit op 1e paasdag wordt zodanig uitgebreid en geprepareerd zodat coureurs die ook aan het N.K. deelnemen de wagens kunnen afstellen op deze baan. Het belooft dus een spectaculaire cross te worden met een zeer groot deelnemers veld. De aanvang van de cross is om 12.00 uur en het circuit ligt aan de Keizerbaan te Kessel. Voor informatie en opgave kunt u contact opnemen met John Vercoulen tel:06-20398574.

 

Rob Kamphues zoekt de grens over autospeedway

 

Aanstaande vrijdagavond zal het programma Rob Kamphues zoekt de grens over autospeedway gaan. Rob Kamphues zal namelijk Pewi banger coureur Mark de Laat met het beoefenen van zijn hobby. Ook zal Rob zelf gaan deelnemen in de bangerstoxklasse. Het Pewi team had Rob zelf de keus gegeven om om bangerstox ( raden ook bangerstox aan ) of bangers te rijden. Na het zien van videobeelden besloot Rob om niet met de Bangers mee te rijden, omdat het hem op tv al te heftig en te gevaarlijk leek. Daarom heeft hij alleen gereden in de Bangerstox klasse. Ook heeft Rob een paar rondjes in de Racing Action School CAMSO V8 mogen rijden.
 
Nu vragen veel mensen zich tuurlijk af hoe komt zo´n programma nou aan zo´n onderwerp. Dat is eigenlijk heel simpel. Rob is een autosport liefhebber en wilde ook een programma doen over autosport. Maar het was al tegen eind oktober dus moest de redaktie een race vinden. Zodoende kwamen ze bij Warneton uit waar die dag bangers reden. De redaktie wit totaal niet wat bangers zijn en zo kwamen ze op de Pewi site ( www.pewi.nl ) waar de uitleg van de gehele autospeedway staat. Daar kwam hij ook achter dat er een bangercoureur bij zat en zo na een mailtje en een dag later een gesprek een mooi onderwerp voor het programma gemaakt.
 
Hoe het afloopt met Rob verklappen we nog niet, maar het wordt wel lache dat kunnen we jullie verzekeren.  De uitzending van Rob Kamphues zoekt de grens met Pewi zal zijn op 18 februari om 21.45 bij de KRO op Nederland 1. En als je deze week niet kijkt dan heb je het echt te druk met onbelangrijke dingen.

 

Auto speedway coureurs te gast in de Live Action Arena tijdens
Race en Rally

 Een tiental autospeedway coureurs, zullen hun opwachting maken tijdens de beurs Race & Rally, welke plaats vindt van 4 t/m 6 maart in de Brabanthallen te Den Bosch.
Maar liefst vijf verschillende raceklassen zullen er gepresenteerd gaan worden te weten:

National Hot Rod: Erik Roeffen (Grubbenvorst), Huub Litjens (Helden-Panningen),
Roel Bongaerts (Roggel) WC kampioen 2003, John van de Bosch (Rosmalen) WC Kampioen 2004, Karel Neleman (Nieuwerkerk aan de IJssel) en de Duitse coureur Wolfgang Pawlaczyk.

Stockrod: Ramon Roeffen (Grubbenvorst).

Lighting Rod: Ron Muijres (Grubbenvorst).
Stockcar F1
: Patrick Peeters (Baarlo).

Stockcar F2: Edwin van der Meern (Veldhoven).

Het unieke en spectaculaire aan deze show is, dat er gereden zal gaan worden zowel binnen als buiten, wat natuurlijk smullen wordt voor de fans. Naast de coureurs die uitkomen in de Live Action Arena, is er een stand, waar de Autospeedway gepresenteerd zal worden. Vele mooie bolides kunnen hierbij van dichtbij bewonderd worden.

Vele coureurs zijn dag en nacht bezig met hun hobby Autospeedway, om toch weer ieder

race weekend hun racewagen optimaal aan de start te krijgen.

Als opwarmer voor de openingsraces 2005, showen zij hier hun racebolides aan fans en sponsors.
In 2004 maakten al vele van deze coureurs hun debuut bij Race en Rally, in het MECC te Maastricht, waar zij voor het eerst indoor reden.
Met 6 National Hotrods promoten zij hun tak van autospeedway uitstekend, door er een mooie show neer te zetten, waarvan het internationale publiek volop van genoot. Naast de Hotrod, komen er nu nog eens een Stockcar F1, F2, Stockrod en Lighting Rod bij, wat de Autospeedway compleet maakt. Het wordt gegarandeerd een waar spektakel, in de Live Action Arena van de Brabanthallen in den Bosch.
Vrijdag 4 maart om half 5, komen zij voor het eerst in actie. Zaterdag 5 en zondag 6 maart, tweemaal. Beide dagen om 12.30 en 16.00 uur. Het grote spektakelstuk van Race en Rally is de Show Night, op vrijdagavond 4 maart, waar alle bovengenoemde klassen in actie zullen komen. Aanvang van de show is 20.30 uur en zal gaan duren tot middernacht.

Voor info zie de website www.race-rally.net.

 

04-01-2005

Eindelijk is het dan zover, een moment waar al veel autosportliefhebbers naar hadden uitgekeken. Achter de schermen is er lang aan gewerkt, en de laatste weken is alles in een stroomversnelling geraakt zodat het nu naar de buitenwereld kan worden gepubliceerd.

 Er komt vanaf heden een nieuw autosport magazine genaamd Racing Actueel.

 Het magazine Racing Actueel zal er zijn voor Ovalrace, Speedway, Autocross, en een gevarieerd aanbod van Powersports. Het magazine zal iedere 5 weken verschijnen tussen maart en december en zal aan abonnementsgeld € 38.= gaan kosten voor 8 editie’s per jaar.

 Het blad zal worden gerund door Jan Welles en Gerard Meyerhof, beiden niet onbekend in deze takken van autosport. Jan Welles door zijn jarenlange ervaring die hij als foto journalist aanwezig was bij diverse clubs door geheel Nederland voor de “Finisch”. En Gerard Meyerhof die 9 jaar als coureur reed op de ovale baan van Ter Apel en daar nu stadionspeaker is, en ook al een aantal jaren voor Ovalnews foto’s en stukken schrijft en samen met Patrick Stuard diverse beurzen organiseerde en bezocht.

 De ovalrace / speedway waaronder Ter Apel, Lelystad, Posterholt, Venray, en Warneton in Belgie krijgen in dit geheel iedere editie 2 pagina’s ter beschikking en daarnaast gaat de rest van het blad worden opgevuld door de Autocross uit de Noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Binnenkort zal ook de website www.racingactueel.nl  online worden gebracht, zodat men daar ook al de nodige informatie kan lezen wat de verdere doelstellingen zijn en waar op dat moment racing Actueel aanwezig is.

 Tijdens de Stockcar beurs van Franeker zullen wij aanwezig zijn waar de eerste editie gepresenteerd zal worden, en waar men op dat moment ook abonnee kan worden

 Met vriendelijke groet,

              Gerard Meyerhof en Jan Welles          email: g.meyerhof@wanadoo.nl

 

28-12-2004

Einde glansvolle carriëre.


Aan alles komt een einde zo ook aan de succesvolle jaren van Jan van Eck. Jan heeft besloten zijn National Hotrod te koop aan te bieden en zijn zoon bij te staan op de race dagen. Jan begon al heel vroeg aan de racerij, schoonvader die verschillende klasses zal hem zeker besmet hebben met dit VIRUS. Stockrod heeft hij ettelijke jaren gereden en ook hier talloze prijzen in de wacht gesleept. Racen in Kaldenkirchen en Posterholt was zijn hobby en dus elke week op de been. Samen met zijn vrouw die al zolang ik weet de koffie en koek verzorgd, maar ook Jan steunde in de minder leuke tijden. Menige motor en versnellingsbak werd gewisseld met zijn trouwe monteur. Toen het tijdperk Hotrod aanbrak was ook hier Jan zeker niet de slechste. Maar gebonden aan het kleindere beursje moest er vaak geimproviseerd worden. Tot op heden is dit telkens goed gelukt zie de afgelopen twee jaar, dat hij baankampioen werd op het JaBa Circuit. Niet te vergeten Jan is ook in het tweede op één volgende jaar tot beste coureur van het jaar uitgeroepen. We zullen Jan zeker missen op de baan daar hij menig gevecht vaak met veel mindere pk's voor zich wist te beslissen, ook slimheid of te wel taktiek speelde in Jan's beslissingen een grote rol. Maar toch zegt Jan niet geheel te verdwijnen van de banen dar hij zijn zoon Patrick zal gaan helpen aan zijn Stockrod. Dus Stockrodders opgelet!!!!

Hier een eerbetoon aan Jan van Eck National Hotrod #61

 

 

 
 
Blue Bird krijgt cross voor NK
Autocross -
 
Autocross Club Blue Bird uit Kessel mag 23 april 2005 een autocross organiseren uit een reeks van zes die telt voor het Open Nederlandse Autocross Kampioenschap. Het is voor het eerst dat een cross voor deze wedstrijdenreeks in Limburg wordt gehouden. Voorheen werden deze wedstrijden meestal verreden in het noorden van ons land. ACC Blue Bird bestaat volgend jaar 25 jaar en de jubilaris wil daarom iets speciaals doen. In samenwerking met ACC Geffen is de cross aangevraagd. Voorzitter Marcel Vervoort: ,,ACC Blue Bird is niet bij de Nationale Autosport Federatie aangesloten. Om aan een licentie te komen voor onze rijders hebben we ACC Zuid opgericht, die wel bij de Knaf is aangesloten. Blue Bird en ACC Zuid organiseren het evenement. Bij ACC Zuid rijden jongens uit geheel Limburg die in het bezit zijn van een licentie. Voor hen is het een meevaller dat er een wedstrijd is in Kessel. Hoeven ze eens niet naar het hoge noorden voor een NK-race.''
 

04-12-2004 00:00
 

 

 

18-12-2004

Namens Eddy van de Lisdonk aan alle Saloon Stockcar coureurs:

Op vrijdag 21 januari om 20:00 uur is in de kantine van circuit Venray een vergadering gepland.

Alle Saloon Stockcar coureurs zijn hierbij uitgenodigd!

 

 

Toon Schut test circuit ‘Keizersbaan’
Kessel met Stockcar F1.

Zondag 8 augustus 2004

De uit Dordrecht wonende Toon Schut is geen onbekende in de Autospeedway wereld in Limburg. Hij won in de Stockcar F2 al diverse nationale en internationale titels. Sinds kort is hij ook zeer actief in de autocross bij de EZHACO rijdend in een Land Stockcar F1.

Gezien de grootste autocross club van Limburg A.C.C. ‘The Blue Birds’ uit Kessel volgend jaar 25 jaar bestaat is het idee ontstaan om tijdens de nachtcross in augustus 2005 het publiek te trakteren op de 1ste Limburgse Stockcar F1 race op het land.

BPR Racing News heeft Henk Wooning (Stockcar man in hart en nieren van de EZHACO) in contact gebracht met A.C.C. ‘The Blue Birds’. Beide clubs tonen hun medewerking om te kijken of dit te realiseren is. Henk Wooning zal hiervoor tezamen met Toon Schut (en misschien nog wel met 1 of 2 extra Landstockcars F1) afrijden naar Limburg om daar komende zondag 8 augustus het circuit ‘Keizersbaan’ te testen tijdnes de races van de ASUZ (Auto Sport Unie Zuid).
Dus wie weet hebben we in 2005 tijdens het 25 jaar bestaan van de A.C.C. ‘The Blue Birds’ in Kessel een echte Stockcar F1 race op het land.
Meer info binnenkort op: www.stockcar-f1.com of www.ezhaco.nl.

 
Autocross weekend A.C.C. ‘The Blue Birds’ Kessel 

Datum:        Aanvang:

07 Augustus   19:00 uur      Club races

                   21:00 uur      Nachtcross (met maximale deelname van 50 autocrossers)

08 Augustus   12:00 uur      ASUZ races

 

 

Stockcar F1  strijdt om Zuid Hollands kampioenschap op 26 juni in Brakel

Op zaterdag 26 juni wordt de derde wedstrijd vereden om het EZHACO kampioenschap in Brakel. Er staat weer een mooi programma klaar voor een mooie dag autocross. Zo komen er in totaal 7 klassen aan de start die voor de nodige sensatie gaan zorgen.
Ook de stockcar F1 is  natuurlijk weer aanwezig en deze zal gaan strijden om het Zuid Hollands kampioenschap. Er is een prijzenpot door een sponsor beschikbaar gesteld van 450 euro waardoor de heren nog meer gebrandt zijn op de overwinning. Grote namen zullen er dan ook weer van de partij zijn zoals Toon Schut, Jan vd Iest,Job Honderd en De Buck.
Naast de stockcars komen ook de kevers weer aan de start en hier zullen een aantal ACON rijders mee rijden.
Nieuw dit jaar is de banger ( benger ) klasse. De eerste wedstrijd waren er 6 auto´s aan de start op de mooie baan van Brakel, en deze zorgde toen al voor de nodige sensatie. Nu zullen er meer auto´s aan de start komen waaronder een aantal Pewi rijders die het veld goed opvullen. Dus sensatie gegarandeerd in deze klasse.
Natuurlijk komen ook weer de jeugdklasse,rodeoklasse,toerwagens en de sierra klasse aan de start waar weer de nodige spannende wedstrijden laten zien. Ook de duozit stockcar is aanwezig en geeft het plubliek de kans om een keer mee te rijden met zo machtig machine.
De wedstrijden beginnen om 12.30 uur aan de v Heemstraweg in Brakel ( bij Zaltbommel ). De entree zal 8 euro zijn.
Voor meer info kijk www.ezhaco.nl .
 
Door Peter van Oijen

 

 

 

 Stockcarteam Baarlo op de volksfeestenmarkt 2004

 Ook dit jaar zal Stockcarteam Baarlo deelnemen aan de braderie op de volksfeesten. In tegenstelling tot het vorig jaar, gebeurt dit niet onder de noemer van de Memorial Day. Op 13 juni a.s. organiseert het team een eigen evenement, genaamd ‘Engine Crash 2004’. Tijdens dit evenement wordt een automotor aan de ultieme test onderheven; Hoelang draait de motor onder volbelasting, zonder olie? Bezoekers van de markt kunnen hiervoor een tijd poulen. Voor aanvang van de markt is er ook al een gelegenheid om een tijd te poulen, bij Café de Zwaan of op Internet. Kijk hiervoor op: www.stockcarteambaarlo.com

 Buiten dit spectaculaire evenement is er op deze stand nog meer te zien en te doen. Nl.

 -          wielwissel wedstrijd

-          overdekt terras

-          NACO hamburgers van de gril

-          diverse auto’s uit de autosport (waaronder natuurlijk Stockcar F1)

-          racing promotie Venray

-          live discotheek

 Alles bij elkaar een leuke stand vol spektakel. De stand is te bezoeken in de Maasstraat bij Café de Zwaan. De dag begint om 11:00 uur met een wielwissel wedstrijd. ’s Middags is er nog volop gelegenheid om in te schrijven voor de ‘Engine Crash’. Om 16:00 uur wordt de motor van het slachtoffer gestart. Kom dus zeker even kijken op de stand van Stockcarteam Baarlo. Voor meer informatie over dit evenement kunt u terecht op onze internetsite: www.stockcarteambaarlo.com.

 Stockcarteam Baarlo

 

Nederlands Kampioenschap 2004.

Zondag 13 juni aanstaande zal op het modelcircuit van Raceway Venray het Open Nederlands Kampioenschap voor model stockcars plaatsvinden.

Het programma en verdere informatie kun je vinden op de site.


Facelift.
Afgelopen weken is er door een aantal leden van SRP hard gewerkt en heeft het circuit een ware facelift ondergaan. 
Een overdekt rennerskwartier is er uit de grond gestampt en de kantine heeft een nieuw dak gekregen.
Verder is er op het ovaal een nieuwe toplaag aangebracht waardoor het asfalt minder grof is geworden en bandenslijtage zal afnemen.

Nieuw baanrecord.
Zaterdag 5 juni heeft tijdens de NSO avondrace SRP-lid Jeroen Janssen een nieuw baanrecord neer gezet.
Het nieuwe baanrecord staat nu op 66 ronden.
Jeroen van harte gefeliciteerd.
"Baanrecord" is tevens een nieuwe rubriek die is toegevoegd aan de website en is oproepbaar via het navigatiemenu op de site.

 

 

 

eXTReMe Tracker